Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οργανώνοντας το μπάνιο

Οργανώνοντας το μπάνιο

Ιδέες και φωτογραφίες για τη διακόσμηση και την αποτελεσματικότερη οργάνωση του μπάνιου υπάρχουν πολλές. Μπάνια που τα βλέπεις και τα ζηλεύεις! Μπάνια, που κακά τα ψέματα, δε συναντάς σε ένα φυσιολογικό σπίτι, είτε λόγω περιορισμένων τετραγωνικών είτε λόγω μη ύπαρξης φυσικού φωτός που κάνει ακόμα και το πιο μικρό και απλό μπάνιο να δείχνει φωτεινό και ευρύχωρο.

Γι αυτό και εμείς δε θα δούμε σήμερα ιδέες για μπάνια - υπερπαραγωγές. Θα δούμε ιδέες υλοποιήσιμες στο μέσο μπάνιο.

Απλά γυάλινα βάζα με χρωματιστά - DIY καπάκια και κολλημένο χερουλάκι της αρεσκείας μας μπορούν να κάνουν τη διαφορά φιλοξενώντας βαμβάκια και μπατονέτες. Πολύ περισσότερο αν τα τοποθετήσουμε πάνω σε μια υπερηψωμένη πιατέλα σε έναν πχ. χτιστό πάγκο. Αν δεν έχουμε πάγκο ή χώρο πάνω σε αυτόν, κρατάμε μόνο τα βαζάκια :)

bathroom decor 1
Φωτογραφία

Μια ιδέα πολύχρωμη και πρακτική, κατάλληλη μόνο για νοικοκυρές που δε λογαριάζουν τη σκόνη. Προσωπικά, θεωρώ πως μπορείς να έχεις σε κοινή θέα, άρα και σε θέση τόσο εκτεθειμένη σε σκόνη μια - δυο πετσέτες που θα χρησιμοποιήσεις άμεσα. Τις υπόλοιπες προφανώς θα πρέπει να τις φυλάς σε κλειστό ντουλάπι. Μήπως όμως θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε το καπάκι σε όποιο από αυτά τα στρόγγυλα κουτιά επιθυμούμε;

Για το χαρτί υγείας δε λέω το ίδιο γιατί αυτό έτσι κι αλλιώς καταναλώνεται άμεσα!

bathroom decor 2
Φωτογραφία

Τα απαραίτητα για καλοχτενισμένα μαλλιά σε μια εσωτερική κρεμαστή θήκη για την πόρτα ενός ντουλαπιού - στήλης που συχνά έχουμε στο μπάνιο. Συρμάτινα καλαθάκια αυτού του είδους μπορούμε συνήθως να βρούμε στα περισσότερα πολυκαταστήματα που έχουν και είδη σπιτιού.

bathroom decor 4
Φωτογραφία

Γυάλινα βάζα βαμμένα - στολισμένα με καπάκια τρυπημένα σε νέες χρήσεις!

bathroom decor 6
Φωτογραφία

Ξύλινα τελάρα στον τοίχο. Δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσα πολλά. Μπορούμε να κρεμάσουμε όσα χωράει το μπάνιο μας και να έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό ραφιών.

bathroom decor 7
Φωτογραφία

Αντίστοιχα με τα στρόγγυλα κουτιά ή τα ξύλινα τελάρα, μπορούμε να τοποθετήσουμε μικρά ή μεγάλα καλάθια.

bathroom decor 8
Φωτογραφία

Συρμάτινα καλάθια σε επίπεδα μπορούν να αποθηκεύσουν μικρές πετσέτες και άλλα αντικείμενα, εξοικονομώντας χώρο στον πάγκο, κρατώντας τα αντικείμενα ομαδοποιημένα και εν τέλει συμβάλλοντας στη διατήρηση της τάξης στο μπάνιο.

bathroom decor 9
Φωτογραφία

bathroom decor 10
Φωτογραφία

Ένα ντουλάπι με πόρτα καθρέφτη είναι πολύ καλή επιλογή κι αν χωράει στον έναν τοίχο του μπάνιου, μάλλον δεν πρέπει να παραβλέψουμε τη δημιουργία του. Είναι βέβαιο πως ο κλειστός αποθηκευτικός χώρος θα μας βολέψει περισσότερο απ' όλους. Και αν έχουμε και ολόσωμο καθρέφτη, ποιος μας πιάνει!

bathroom decor 5
Φωτογραφία

Μ' αρέσει | 2012