Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουρανόεσσα

Ουρανόεσσα

Το βιβλίο για μένα είναι ένα από τα πιο όμορφα δώρα που μπορεί κάποιος να μου χαρίσει. Είναι ρίσκο, βέβαια, γιατί δεν μπορείς να ξέρεις τι είδος βιβλίων αρέσουν και απολαμβάνει ένας βιβλιοφάγος. Ο αγαπημένος μου καθηγητής στάθηκε πολύ τυχερός!

Ως δώρο ορκωμοσίας δέχτηκα ένα βιβλίο που από τον τίτλο ακόμη μου έκανε μεγάλη εντύπωση. «Ουρανόεσσα». Διαβάζοντας την περίληψη σκέφτηκα πως ίσως δε θα είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον γιατί εγώ προτιμώ την λογοτεχνία την «εύκολη» που διαβάζεις στην παραλία και δεν απαιτεί σκέψη για να καταλάβεις το νόημα. Το συγκεκριμένο είχε αναφορές σε ανασκαφές αρχαιολογικών μνημείων και εγώ στάθηκα μόνο σε αυτό από την περίληψη και σε τίποτε άλλο.

Λάθος μου! Οι πρώτες 20 σελίδες ήταν δύσκολες από την άποψη πως δεν μου τράβηξαν το ενδιαφέρον. Όμως, ποτέ δε μου αρέσει να αφήνω ένα βιβλίο στη μέση οπότε του έδωσα μια ευκαιρία. Και έπραξα ορθά. Με μάγεψε.

Ο Κώστας Κρομμύδας, συγγραφέας του βιβλίου, χρησιμοποιώντας περίτεχνους τρόπους αφήγησης και εναλλάσσοντας τους αφηγητές κατάφερε να κρατήσει το ενδιαφέρον μου αμείωτο. Η ιστορία πολύ ενδιαφέρουσα και ξετυλιγμένη με τέτοιο τρόπο που να μην μπορείς να αφήσεις το βιβλίο. Με ταξίδεψε στο παρελθόν και σε τόπους που δεν έχω δει αλλά κατάφερε να μου κινήσει την περιέργεια και να μου προκαλέσει τη σκέψη του να τους επισκεφτώ. Ο τρόπο γραφής σε συνδυασμό με τα γεγονότα με καλούν να το κατατάξω στα 5 αγαπημένα μου βιβλία.

Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τελικά εκτός από το περιεχόμενο της ιστορίας, ο συγγραφέας να βρει και έναν πρωτότυπο τρόπο να ξετυλίξει τα γεγονότα. Εγώ προσωπικά πρώτη φορά ενθουσιάστηκα τόσο με τον συνδυασμό και το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον απολαμβάνει να διαβάζει!

ouranoessa 1 of 2

ouranoessa 2 of 2

Καλή ανάγνωση!

Και για την ανάγνωση θα φροντίσουμε εμείς και οι εκδόσεις Διόπτρα με νέο διαγωνισμό για ένα αντίτυπο του βιβλίου Ουρανόεσσα! Stay tuned!

Πρόταση: Παυλίνα

Μ' αρέσει | 2012