Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Η Ανατολή κι ένας Νέος Διαγωνισμός ανατέλλει (ΕΛΗΞΕ)

Τη Victoria Hislop τη γνώρισα στο Νησί, την ακολούθησα πιστά στον Γυρισμό, την αγάπησα ακόμα πιο πολύ στο Νήμα, την προσπέρασα για κάποιο λόγο στον Τελευταίο Χορό, μα τη συνάντησα ξανά στην Ανατολή.

Μένοντας λίγο πίσω ως αναγνώστρια λογοτεχνίας τα τελευταία δυο χρόνια λόγω Φίλιππου και μπέμπας, εστιάζοντας στην ανάγνωση παραμυθιών και βιβλίων σχετικών με τα παιδιά και την ανατροφή τους, έπιασα την Ανατολή στα χέρια μου με πολλή όρεξη κι ελάχιστο χρόνο. "Ας διαβάζω δυο τρεις σελίδες πριν κοιμηθώ", έλεγα. "Για να ξεχνιέμαι". Εξάλλου, όπως έχω ξαναγράψει, με δυο μωρά στο σπίτι, ο ύπνος δεν είναι ποτέ δεδομένος, οπότε το "πέφτω για ύπνο σχετικά νωρίς" είναι αδιαπραγμάτευτο. Πάντα. Ή σχεδόν πάντα.

Γιατί αν πιάσεις βιβλίο που δεν αφήνει τα νυσταγμένα σου μάτια να κλείσουν, δεν μπορείς να το αφήσεις ούτε εσύ στο κομοδίνο. Και η ώρα περνάει. Και χάνεις τον ύπνο σου. Και όχι μόνο δε σε πειράζει αλλά σε κάνει να νιώθεις πολύ καλά. Σε γυρνάει πίσω, στις μέρες που ήσουν "ζωντανός" αναγνώστης. Και το καλύτερο είναι ότι σε γεμίζει εικόνες και σκέψεις.

Τόσο έντονες σκέψεις που πρώτον σκέφτεσαι την ιστορία του βιβλίου, ακόμα και όταν διαβάζεις για ν-οστή φορά τα Τρία Γουρουνάκια και δεύτερον, όταν ξυπνάς το πρωί και σου λένε "Έμαθες τι έγινε στη γειτονική χώρα;" εσύ αντί να σκεφτείς την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία (τις ημέρες εκείνες έτυχε να διαβάζω το βιβλίο), σκέφτεσαι την τραγική κατάσταση στην κατειλημμένη Αμμόχωστο. Γιατί σε αυτή την πόλη-φάντασμα διαδραματίζονται τα όσα αναφέρονται στην Ανατολή.

Στην Ανατολή που με έκανε να ψάξω και άλλες πληροφορίες και φωτογραφίες για την πόλη, μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση.

Στην Ανατολή που με συνεπήρε και μου θύμισε γιατί μου άρεσε εξαρχής η Hislop. Να σημειώσω ότι είχα διαβάσει το Νησί όταν πρωτοκυκλοφόρησε και δεν επηρεάστηκα από το ομώνυμο σίριαλ (το οποίο βέβαια παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον).

Στην Ανατολή που μου κράτησε εξαιρετική συντροφιά τις καλοκαιρινές μέρες και κυρίως νύχτες.

Στην Ανατολή που ήθελα να διαβάζω την ιστορία της στα παιδιά, αντί για παραμύθι, για να κοιμηθούν αυτά και να μη μένω πίσώ στις εξελίξεις εγώ (Ωστόσο κρατήθηκα και δεν το έκανα).

Στην Ανατολή που δεν ήθελα να αφήσω από τα χέρια μου.

Στην Ανατολή που συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον βιβλιοφάγο δεν την έχει διαβάσει ήδη.

Στην Ανατολή που εξασφάλισα και για σας μέσω του νέου μας διαγωνισμού σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα.

anatoli 1 of 2b

Και για να μη μακρηγορώ... Αυτές είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό:

1. Comment (σχόλιο) στην ανάρτηση που αφορά στον διαγωνισμό στη σελίδα του maresei στο facebook.

2. Share (δημόσια κοινοποίηση) της παραπάνω ανάρτησης.

3. Like στη σελίδα του maresei στο facebook.

4. Like στη σελίδα των εκδόσεων Διόπτρα (προαιρετικά).

anatoli 2 of 2

Ο διαγωνισμός ξεκινάει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 και λήγει την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 στις 23:59.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μόνο κάτοικοι της Ελλάδας.

Ο νικητής, αν είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το δώρο του από το κατάστημα των Εκδόσεων Διόπτρα που βρίσκεται στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

Διαφορετικά, το βιβλίο θα σταλεί στον παραλήπτη με κούριερ με έξοδα των εκδόσεων Διόπτρα.

Όλες οι συμμετοχές θα συγκεντρωθούν και μετά από ηλεκτρονική κλήρωση θα αναδειχθεί ο νικητής, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στον διαδικτυακό τόπο maresei.gr. Ο νικητής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω facebook ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να διευθετήσουμε την παραλαβή του βιβλίου.

Σε περίπτωση που ο νικητής δεν ανταποκριθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών (μέχρι και την 1η Οκτωβρίου) και δε στείλει τα στοιχεία επικοινωνίας, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη επιλαχόντα νικητή.

Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μία μόνο φορά στον διαγωνισμό.

Ρητώς αναφέρεται ότι το δώρο του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας.

Ευχαριστώ θερμά τις Εκδόσεις Διόπτρα για την επιλογή τους να μοιραστούν με τους φίλους της σελίδας μας ένα αντίτυπο του βιβλίου Ανατολή.

Χορηγοί Επικοινωνίας Διαγωνισμού: kerdiseto.gr & saveandwin.gr

 

Ενημέρωση 28/9/2016

Ο διαγωνισμός μας έληξε. Συγκεντρώιθηκαν οι έγκυρες συμμετοχές και η ηλεκτρονική κλήρωση πραγματοποιήθηκε. Νικήτρια αναδείχθηκε η Lena Papathanasiou. Το όνομά της γράφεται όπως στον λογαριασμό της στο facebook. (Ως ελάχιστο ορίζεται ο αριθμός 2, γιατί στην 1η γραμμή βρίσκονται οι επικεφαλίδες των στηλών).

results

Αγαπητή Lena ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου και σου ευχόμαστε να είσαι πάντα τυχερή! Περιμένουμε να μας στείλεις τα στοιχεία σου για να δούμε πώς θα παραλάβεις το βιβλίο.

Φυσικά ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχατε στην διαγωνισμό μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας μαζί σας σε νέο διαγωνισμό προσεχώς ;)

 

Μέχρι τότε να περνάτε όμορφα,

Βασιλική :)

 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
30.12.2015

Γιορτινά περιτυλίγματα σε μπεζ φόντο

Γιορτινά περιτυλίγματα σε μπεζ φόντο

Μια ιδέα που αγαπώ και υιοθετώ πολύ συχνά. Περιτυλίγματα δώρων σε μπεζ φόντο για να μπορώ να δίνω έμφαση με διακοσμητικά στοιχεία, κορδέλες, σπάγγους, φωτογραφίες.

Πόσο χαίρομαι που βρίσκω τέτοιο σύμμμαχο σε αυτή την επιλογή. Σαν να διάλεξα εγώ τις φωτογραφίες, σαν να έγραψα εγώ το κείμενο.

Περισσότερα...
22.07.2014

Ειρήνη Σκυλακάκη - Clock

Ειρήνη Σκυλακάκη - Clock

Έχετε διάθεση για μια ωραία και φρέσκια μπαλάντα; 

Η συγκεκριμένη μουσική πρόταση ήρθε στο inbox μας από την πιστή φίλη του maresei.gr, Μαρία Λ., και στάθηκε η αφορμή για ένα ακόμη αυθόρμητο χαμόγελο μέσα στην ημέρα!

Περισσότερα...
16.08.2013

Τα σταφύλια

Τα σταφύλια

Αυτά τα σταφύλια σίγουρα δεν είναι τα "Σταφύλια της οργής" αλλά τα σταφύλια της γλύκας. Έτσι τα ονομάζει ο παραγωγός τους που επί χρόνια φροντίζει το κλήμα, μαζεύει τα σταφύλια και τα μοιράζει σε φίλους και γνωστούς. Οι περισσότεροι τα περιμένουν πως και πως κάθε Αύγουστο, μαζί με τους κολιούς και τα τονάκια.

Περισσότερα...
19.06.2013
DIY Kεφαλάρι

Μια ωραία πρόταση για δημιουργικούς πειραματισμούς!

Περισσότερα...
13.04.2014

Η μετάλλαξη της φανουρόπιτας

Η μετάλλαξη της φανουρόπιτας

Αυτή τη φορά στην κουζίνα μπήκε η μαμά μιας αγαπημένης φίλης, γνώριμης εδώ στο maresei από άρθρα περί αγάπης και ομορφιάς, και μας έφτιαξε μια φανουρόπιτα ή αλλιώς ένα κέικ νηστίσιμο για να είναι στο πνεύμα των ημερών. Ωστόσο δεν πρόκειται για την πιο συνηθισμένη φανουρόπιτα. Η προσθήκη cranberries και γλάσου είναι η αιτία της μετάλλαξης της κλασικής φανουρόπιτας σε μια αντίστοιχη πιο σύγχρονη. Τελικά μάλον όλοι στην παρέα έχουμε αδυναμία στα cranberries και τα χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά στις συνταγές μας.

Περισσότερα...
11.02.2013

Κέικ με άρωμα λεμονιού σε τρεις εκδοχές

Κέικ με άρωμα λεμονιού σε τρεις εκδοχές

Μuffins με παπαρουνόσπορο, cupcakes με μαρμελάδα δαμάσκηνο και άλλα τρία μικρά κεικάκια χωρίς πρόσθετα υλικά για όσους αγαπούν το άρωμα λεμονιού στα κέικ και δε θέλουν τίποτα να χαλάει τη γεύση του.

Περισσότερα...
04.12.2012
Τα πρώτα Χιόνια

Ηλιόλουστη η μέρα σήμερα αλλά με πολύ κρύο! Τα πρώτα χιόνια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στις κορυφές των βουνών και όχι μόνο, μια και όπως μαθαίνουμε στη Φλώρινα, για παράδειγμα, το έχει στρώσει κανονικά! Άντε καλή μας μέρα και καλό Χειμώνα!

22.03.2013

Minor Project - Great

Minor Project - Great

Τους Minor Project πλέον τους γνωρίζουμε όλοι. Έχουν καταφέρει να μας συντροφεύουν μουσικά σε πολλές καθημερινές μας στιγμές ακούγοντας μερικά από τα τραγούδια τους πολύ συχνά στο ραδιόφωνο.

Περισσότερα...
02.12.2012
Πρωινό Κυριακής

Τουλάχιστον τις Κυριακές ας προσπαθούμε να αφιερώνουμε λίγο περισσότερο χρόνο στο πρωινό.

Περισσότερα...
01.10.2013

Το wallpaper του Οκτωβρίου

Το wallpaper του Οκτωβρίου

Καλώς ήρθες Οκτώβρη!

Περισσότερα...
04.05.2015

Βολτάροντας σε ένα μαγικό νησί

Βολτάροντας σε ένα μαγικό νησί

Ήθελα πολύ να πάω ένα ταξιδάκι αυτή την εποχή. Ένα ταξίδι σε ένα μέρος μικρό, ήσυχο, όμορφο, πολύχρωμο. Μα τι να κάνω που δεν μπορώ και δε βολεύει και μια σειρά διαφόρων παραγόντων δε μου επιτρέπουν να απομακρυνθώ αρκετά.

Μήπως γι αυτό μόλις είδα τις φωτογραφίες της Μαρίας, ταξίδεψα μαζί της; Μήπως γιατί το μέρος που βρέθηκε η Μαρία πριν λίγες ημέρες ήταν μαγικό κι ονειρεμένο; Μήπως γιατί ζήλεψα και λίγο...

Περισσότερα...
22.10.2012

Δώρο Έκπληξη

Δώρο Έκπληξη

Πώς να περιγράψω τη χαρά και τον ενθουσιασμό μου όταν γυρνώντας σπίτι μετά τη δουλειά βρήκα γράμμα από Ελβετία! Καλά τα e-mail, καλά τα sms, καλά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και η παραδοσιακή αλληλογραφία έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά!

Ειδικά όταν ο φάκελος εκτός από μια κάρτα με ευχές από μια πολύ αγαπημένη φίλη περιέχει και μια ελβετική σοκολάτα!

Ευχαριστώ τόσο πολύ!

25.11.2012

Louis Armstrong - C'est si bon

Louis Armstrong - C'est si bon

Καλό μας βράδυ με jazz διάθεση!

07.07.2014
Never Give Up

Ένα μήνυμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ... Never Give Up! Μην τα παρατάτε! Ονειρευτείτε!

Περισσότερα...
15.09.2013

Nouvelle Vague - Dancing with myself

Nouvelle Vague - Dancing with myself

Ας ακούσουμε παρέα τη Melanie Pain να μας τραγουδάει "Dancing with myself". Την Παρασκευή που μας πέρασε βέβαια, χορέψαμε όλοι μαζί με την Παριζιάνικη μπάντα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερα...
02.11.2014

Vance Joy - Riptide

Vance Joy - Riptide

Ένα από τα κομμάτια που μου φτιάχνει τη διάθεση τον τελευταίο καιρό!

Περισσότερα...
05.04.2016

Η τούρτα της κόρης

Η τούρτα της κόρης

Μαθημένοι από τον γιο δεν είχαμε και ιδιαίτερο πρόβλημα στις τούρτες για τα γενέθλιά του – άντε μέχρι και τρίτη/τετάρτη Δημοτικού. Κανένας σκαντζόχοιρος (κορμός-μωσαϊκό με καθαρισμένα αμύγδαλα για αγκάθια), κανένα απλό παγωτό με γραμμένη την ομάδα του...φτάσαμε στα 11. Πλέον οι τούρτες και τα κεράκια «είναι για μωρά».

Και το κορίτσι το «ξεγελάσαμε» μέχρι τα τρίτα του γενέθλια. Πεταλούδες, πασχαλίτσες (φυσικά με κορμό-μωσαϊκό και χρωματιστή τρούφα ή/και smarties). Στα τέταρτα όμως ήταν ανένδοτη: ΘΕΛΩ ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ!!!. Ό,τι πεις πριγκιπέσσα μας... και το google πήρε φωτιά. Καταλήξαμε στην πιο εύκολη. Μην αποθαρρύνεστε από την ομορφιά της – αλήθεια είναι πολύ εύκολη!

Περισσότερα...
30.01.2013

Oινογευσία vs. Καθήκον

Oινογευσία vs. Καθήκον

Τις εντυπώσεις μας για τα ΒορΟινά της Θεσσαλονίκης σας τις μεταφέραμε. Τι θα λέγατε να πάρουμε μια γεύση και από την εκδήλωση της Αθήνας;

Ανταποκριτής μας αυτή τη φορά ένας φίλος του κρασιού και δικός μας βεβαίως βεβαίως..

Περισσότερα...
14.04.2013
Ελεωνόρα Ζουγανέλη - Μετακόμιση Τώρα

Πολλοί φίλοι μετακομίζουν τελευταία.. Βγάζει και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη το καινούριο τραγούδι "Μετακόμιση τώρα"... Τι γίνεται;

Περισσότερα...
02.05.2013
Έτοιμα τα πρώτα κόκκινα αυγά!

Έτοιμα τα πρώτα κόκκινα αυγά! Και θα ακολουθήσουν και άλλα, με μηνύματα, με σχέδια, με χρώματα..

Περισσότερα...
15.04.2013
To πράσινο παντελόνι

Τα χρωματιστά παντελόνια είναι και φέτος μια από τις αγαπημένες μας στιλιστικές επιλογές για φρέσκες και ανάλαφρες καθημερινές εμφανίσεις. Μας αρέσουν γιατί σπάνε τη μονοτονία του λατρευτού αλλά και ελαφρώς βαρετού τζιν, γιατί δίνουν μια πιο ιδιαίτερη πινελιά στην εμφάνισή μας και γιατί μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στη φύση που πρασινίζει διαρκώς και ομορφαίνει τα τοπία γύρω μας.

Περισσότερα...
12.04.2013

Διακόσμηση μπαλκονιού

Διακόσμηση μπαλκονιού

Η γενική άποψη είναι ότι η πολλή οργάνωση απαιτεί συνήθως και αρκετά έξοδα. Όμως δεν είναι πάντα έτσι... Η φαντασία και το μεράκι μπορούν να μας οδηγήσουν σε δημιουργικά μονοπάτια και να οργανώσουμε το χώρο μας σκεφτόμενοι Αλλιώς...

Περισσότερα...
21.08.2013
Η χαρά

Έτσι για μια μικρή υπενθύμιση!

Περισσότερα...