Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ανατολή κι ένας Νέος Διαγωνισμός ανατέλλει (ΕΛΗΞΕ)

Η Ανατολή κι ένας Νέος Διαγωνισμός ανατέλλει (ΕΛΗΞΕ)

Τη Victoria Hislop τη γνώρισα στο Νησί, την ακολούθησα πιστά στον Γυρισμό, την αγάπησα ακόμα πιο πολύ στο Νήμα, την προσπέρασα για κάποιο λόγο στον Τελευταίο Χορό, μα τη συνάντησα ξανά στην Ανατολή.

Μένοντας λίγο πίσω ως αναγνώστρια λογοτεχνίας τα τελευταία δυο χρόνια λόγω Φίλιππου και μπέμπας, εστιάζοντας στην ανάγνωση παραμυθιών και βιβλίων σχετικών με τα παιδιά και την ανατροφή τους, έπιασα την Ανατολή στα χέρια μου με πολλή όρεξη κι ελάχιστο χρόνο. "Ας διαβάζω δυο τρεις σελίδες πριν κοιμηθώ", έλεγα. "Για να ξεχνιέμαι". Εξάλλου, όπως έχω ξαναγράψει, με δυο μωρά στο σπίτι, ο ύπνος δεν είναι ποτέ δεδομένος, οπότε το "πέφτω για ύπνο σχετικά νωρίς" είναι αδιαπραγμάτευτο. Πάντα. Ή σχεδόν πάντα.

Γιατί αν πιάσεις βιβλίο που δεν αφήνει τα νυσταγμένα σου μάτια να κλείσουν, δεν μπορείς να το αφήσεις ούτε εσύ στο κομοδίνο. Και η ώρα περνάει. Και χάνεις τον ύπνο σου. Και όχι μόνο δε σε πειράζει αλλά σε κάνει να νιώθεις πολύ καλά. Σε γυρνάει πίσω, στις μέρες που ήσουν "ζωντανός" αναγνώστης. Και το καλύτερο είναι ότι σε γεμίζει εικόνες και σκέψεις.

Τόσο έντονες σκέψεις που πρώτον σκέφτεσαι την ιστορία του βιβλίου, ακόμα και όταν διαβάζεις για ν-οστή φορά τα Τρία Γουρουνάκια και δεύτερον, όταν ξυπνάς το πρωί και σου λένε "Έμαθες τι έγινε στη γειτονική χώρα;" εσύ αντί να σκεφτείς την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία (τις ημέρες εκείνες έτυχε να διαβάζω το βιβλίο), σκέφτεσαι την τραγική κατάσταση στην κατειλημμένη Αμμόχωστο. Γιατί σε αυτή την πόλη-φάντασμα διαδραματίζονται τα όσα αναφέρονται στην Ανατολή.

Στην Ανατολή που με έκανε να ψάξω και άλλες πληροφορίες και φωτογραφίες για την πόλη, μόλις ολοκλήρωσα την ανάγνωση.

Στην Ανατολή που με συνεπήρε και μου θύμισε γιατί μου άρεσε εξαρχής η Hislop. Να σημειώσω ότι είχα διαβάσει το Νησί όταν πρωτοκυκλοφόρησε και δεν επηρεάστηκα από το ομώνυμο σίριαλ (το οποίο βέβαια παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον).

Στην Ανατολή που μου κράτησε εξαιρετική συντροφιά τις καλοκαιρινές μέρες και κυρίως νύχτες.

Στην Ανατολή που ήθελα να διαβάζω την ιστορία της στα παιδιά, αντί για παραμύθι, για να κοιμηθούν αυτά και να μη μένω πίσώ στις εξελίξεις εγώ (Ωστόσο κρατήθηκα και δεν το έκανα).

Στην Ανατολή που δεν ήθελα να αφήσω από τα χέρια μου.

Στην Ανατολή που συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον βιβλιοφάγο δεν την έχει διαβάσει ήδη.

Στην Ανατολή που εξασφάλισα και για σας μέσω του νέου μας διαγωνισμού σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα.

anatoli 1 of 2b

Και για να μη μακρηγορώ... Αυτές είναι οι ενέργειες που πρέπει να κάνετε για να δηλώσετε συμμετοχή στον διαγωνισμό:

1. Comment (σχόλιο) στην ανάρτηση που αφορά στον διαγωνισμό στη σελίδα του maresei στο facebook.

2. Share (δημόσια κοινοποίηση) της παραπάνω ανάρτησης.

3. Like στη σελίδα του maresei στο facebook.

4. Like στη σελίδα των εκδόσεων Διόπτρα (προαιρετικά).

anatoli 2 of 2

Ο διαγωνισμός ξεκινάει την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 και λήγει την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 στις 23:59.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μόνο κάτοικοι της Ελλάδας.

Ο νικητής, αν είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το δώρο του από το κατάστημα των Εκδόσεων Διόπτρα που βρίσκεται στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

Διαφορετικά, το βιβλίο θα σταλεί στον παραλήπτη με κούριερ με έξοδα των εκδόσεων Διόπτρα.

Όλες οι συμμετοχές θα συγκεντρωθούν και μετά από ηλεκτρονική κλήρωση θα αναδειχθεί ο νικητής, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στον διαδικτυακό τόπο maresei.gr. Ο νικητής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω facebook ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να διευθετήσουμε την παραλαβή του βιβλίου.

Σε περίπτωση που ο νικητής δεν ανταποκριθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών (μέχρι και την 1η Οκτωβρίου) και δε στείλει τα στοιχεία επικοινωνίας, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη επιλαχόντα νικητή.

Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μία μόνο φορά στον διαγωνισμό.

Ρητώς αναφέρεται ότι το δώρο του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας.

Ευχαριστώ θερμά τις Εκδόσεις Διόπτρα για την επιλογή τους να μοιραστούν με τους φίλους της σελίδας μας ένα αντίτυπο του βιβλίου Ανατολή.

Χορηγοί Επικοινωνίας Διαγωνισμού: kerdiseto.gr & saveandwin.gr

 

Ενημέρωση 28/9/2016

Ο διαγωνισμός μας έληξε. Συγκεντρώιθηκαν οι έγκυρες συμμετοχές και η ηλεκτρονική κλήρωση πραγματοποιήθηκε. Νικήτρια αναδείχθηκε η Lena Papathanasiou. Το όνομά της γράφεται όπως στον λογαριασμό της στο facebook. (Ως ελάχιστο ορίζεται ο αριθμός 2, γιατί στην 1η γραμμή βρίσκονται οι επικεφαλίδες των στηλών).

results

Αγαπητή Lena ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου και σου ευχόμαστε να είσαι πάντα τυχερή! Περιμένουμε να μας στείλεις τα στοιχεία σου για να δούμε πώς θα παραλάβεις το βιβλίο.

Φυσικά ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχατε στην διαγωνισμό μας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας μαζί σας σε νέο διαγωνισμό προσεχώς ;)

 

Μέχρι τότε να περνάτε όμορφα,

Βασιλική :)

 

Μ' αρέσει | 2012