Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο βιβλίο & Νέος Διαγωνισμός: Χάρτινες Μνήμες (ΕΛΗΞΕ)

Νέο βιβλίο & Νέος Διαγωνισμός: Χάρτινες Μνήμες (ΕΛΗΞΕ)

"Κορίτσι μου αυτά είναι βγαλμένα από τη ζωή". Τη θυμάμαι αυτή τη φράση να τη λέει η γιαγιά μου από τότε που ήμουν μικρό κοριτσάκι. Και την έλεγε βλέποντας ταινίες του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου με Νίκο Ξανθόπουλο, Βασιλάκη Καΐλα, Μάνο Κατράκη και λοιπούς πρωταγωνιστές της εποχής, σειρές του Νίκου Φώσκολου, ιστορίες σε εκπομπές της τηλεόρασης... Την κορόιδευα αυτή τη φράση και την περιγελούσα... Κι όμως...

Ακριβώς αυτή ήταν η ατάκα - σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τις Χάρτινες Μνήμες. Δικαίως.

Πρόκειται για το καινούριο βιβλίο του Χρήστου Φλουρή που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Και είναι ένα μυθιστόρημα πραγματικά βγαλμένο από τη ζωή, αφού ο συγγραφέας καταπιάνεται με ζητήματα που συνέβαιναν συχνά στην εποχή που αναφέρεται.

Το σκηνικό είναι το εξής:

Δεκαετία '60 περίπου, απίστευτα συντηρητική ελληνική επαρχία, φτωχές οικογένειες που πάλευαν να επιβιώσουν με όποιο τίμημα, ακόμα και αφήνοντας τα παιδιά τους σε τραγικά ιδρύματα, ευκατάστατοι πρωτευουσιάνοι με κύριο μέλημα την ακεραιότητα του ονόματός τους, κακοποίηση ανηλίκων, κλειστά στόματα, γέννες μέσα σε άκρα μυστικότητα σαν να μη συνέβησαν ποτέ, παράνομες και μη υιοθεσίες...

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω άλλα. Για να ακριβολογώ σας είπα ήδη πολλά. Αλλά νομίζω πως το βιβλίο αυτό όχι μόνο θα αποκτήσει πολλούς φανατικούς αναγνώστες αλλά θα αγγίξει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που μπορεί να δει τη γιαγιά του, τη μάνα του, τη θεία του ή ακόμα και τον εαυτό του τον ίδιο στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών.  

Θεωρώ πως είναι ένα από τα πρόσφατα βιβλία Ελλήνων συγγραφέων που θα κερδίσει το αναγνωστικό κοινό, αφενός γιατί δεν είναι καθόλου εξωπραγματικό κι αφετέρου γιατί είναι ευανάγνωστο κι απορροφά τον αναγνώστη. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ

Και για να μπορείτε να το διαβάσετε κι εσείς, το maresei σε συνεργασία με τις αγαπημένες Εκδόσεις Διόπτρα σας προσφέρουν ένα αντίτυπο του βιβλίου "Χάρτινες μνήμες" μέσω του νέου μας διαγωνισμού.

Μη χάνετε ευκαιρία! Δηλώστε συμμετοχή με τα παρακάτω απλά βήματα:

1. Comment (σχόλιο) στην ανάρτηση που αφορά στον διαγωνισμό στη σελίδα του maresei στο facebook.
2. Share (δημόσια κοινοποίηση) της παραπάνω ανάρτησης.
3. Like στη σελίδα του maresei στο facebook.
4. Like στη σελίδα των εκδόσεων Διόπτρα (προαιρετικά).

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στο facebook, μπορείτε να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα "Διαγωνισμός για το βιβλίο Χάρτινες Μνήμες". Διπλές συμμετοχές, και μέσω facebook και μέσω mail, δε θα ληφθούν υπόψη.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και λήγει την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στις 23:59.

Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μόνο κάτοικοι Ελλάδας.

Όλες οι συμμετοχές θα συγκεντρωθούν και μετά από ηλεκτρονική κλήρωση θα αναδειχθεί ο νικητής, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στον διαδικτυακό τόπο maresei.gr. Ο νικητής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω facebook ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να διευθετήσουμε την παραλαβή του δώρου.

Αν είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το δώρο του από το κατάστημα των Εκδόσεων Διόπτρα που βρίσκεται στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

Διαφορετικά, το βιβλίο θα σταλεί στον παραλήπτη με κούριερ με έξοδα των εκδόσεων Διόπτρα.

Σε περίπτωση που ο νικητής δεν ανταποκριθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών από την ημέρα ανακοίνωσης του αποτελέσματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη επιλαχόντα νικητή.

Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μία μόνο φορά στον διαγωνισμό.

Ρητώς αναφέρεται ότι το δώρο του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας.

Χορηγοί Επικοινωνίας Διαγωνισμού: saveandwin.gr και likekaikerdise.com

Ευχαριστούμε θερμά τις εκδόσεις Διόπτρα για την προσφορά ενός αντιτύπου του βιβλίου "Χάρτινες μνήμες" μέσω της σελίδας μας!

Ενημέρωση 31/3/2017

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, συγκεντρώθηκαν όλες οι συμμετοχές, προέκυψαν 153 έγκυρες και πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονική κλήρωση.

results papermemories

Νικήτρια αναδείχθηκε η συμμετέχουσα με τον αριθμό 128. Σούλα Πασχαλίδου. Συγχαρητήρια φίλη μου! Αναμένω τα στοιχεία σου για την αποστολή του βιβλίου. Καλή ανάγνωση!

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό. Μείνετε συντονισμένοι γιατί τις προσεχείς μέρες έρχεται νέα βιβλιοπρόταση και διαγωνισμός!

Καλό σαββατοκύριακο!

Βασιλική

Μ' αρέσει | 2012