Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα καλοκαιρινό τραγούδι, μια ανήσυχη βραδιά, στην καρδιά της άνοιξης

Σάββατο βράδυ, το πρώτο του Απρίλη, Θεσσαλονίκη, η πόλη σφύζει από ζωή και από άνοιξη. Μετά από πολλά φανταστικά σχέδια στο μυαλό μου, περνάμε μια βραδιά γεμάτη αδρεναλίνη με ιδιωτική προβολή στον καναπέ! Υπέροχη ταινία θα ακολουθήσει άλλο άρθρο γι'αυτό. Η ταινία τελειώνει και για αποφόρτιση ακούω λίγο πρώτο πρόγραμμα στο ραδιόφωνο όπου οι τύποι εκεί στο control είναι σε summer mood προφανώς και παίζουν καταπληκτικά. Μάλλον είναι κάποιο playlist αλλά μου αρέσει να φαντάζομαι ότι κάποιος επέλεγε εκείνη την ώρα τη μουσική που με έκανε να ξυπνήσω και να χορεύω. Ακούω αυτό το τραγούδι και μου'ρχεται να κάνω πάρτυ και να καλέσω όλη την οικοδομή. Ίσως εκτός από τον ugly naked κύριο στον τρίτο. Νιώθω ξαφνικά την ανάγκη να πάω σε ένα beach bar για mojito αλλά 02:30 τη νύχτα που να βρω στην πόλη; Πάντα έλεγα ότι η Θεσσαλονίκη δεν έχει πολλές επιλογές... Προσπαθώ να καταλάβω κάποιους στίχους στα γαλλικά πράγμα δύσκολο, γιατί το μόνο ρήμα που ξέρω να κλίνω είναι το aimer (κάτοχος πτυχίου Delf speaking). Ευτυχώς είχε και λίγα αγγλικά et voila!

Είναι οι Zoufris Maracas (πόσο τέλειο όνομα) και η μουσική τους είναι ένα μίγμα των μουσικών του κόσμου, ethnic, τσιγγάνικη, indie, african. Μια λεπτομέρεια που με ενθουσίασε είναι ότι κάποια από τα μέλη της μπάντας ήταν μουσικοί του μετρό και μάλιστα έτσι τους ανακάλυψαν. Οι μουσικοί του μετρό είναι κάτι εξαιρετικά διαδεδομένο στο Παρίσι που μου είχε κάνει μάλιστα εντύπωση για το πόσο ωραία έπαιζαν και πόσο αξιοπρεπώς. Οι στίχοι τους συνήθως έχουν αρκετό χιούμορ αλλά και κοινωνικοπολιτικό σχόλιο (Citizen of information / Slave of technology /Addicted to television /Are you feeling free?) όμως εκείνο το βράδυ εγώ άκουγα μόνο τη μουσική και μου μιλούσε για άλλα πράγματα. Αυτή δεν είναι και η μαγεία της άλλωστε;

Το πάρτυ συνεχίστηκε στα ανήσυχα όνειρα μου, υποσχέθηκα να τους βάλω στο summer playlist. Η μόνη καλή εκδοχή που βρήκα είναι αυτό το live αν και δείχνουν τα βαριούνται λίγο τα αγόρια μας εδώ. Το audio version ήταν πολύ καλύτερο. Cheers Zoufris! Merci beaucoup pour cette nuit!

"κι ήταν όλα λάθος, εκτός από αυτό το τραγούδι που έπαιξε τυχαία και με ξύπνησε, με έκανε να χορέψω, και ξαφνικά ήμουν εγώ η μουσική και τα λόγια, που δεν ήξερα αλλά τα ένιωθα"

Μουσική πρόταση: Νίκη Χ.

Μ' αρέσει | 2012