Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα κυνηγόσκυλα: Για τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Τα κυνηγόσκυλα: Για τους λάτρεις των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Έχει χαρακτηριστεί ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα στη Νορβηγία, ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα στη Σκανδιναβία. Τίτλοι τρανοί! Γι' αυτό και όταν έπιασα Τα Κυνηγόσκυλα στα χέρια μου, είχα την αίσθηση πως θα είναι μια καλή συντροφιά στις μοναχικές στιγμές μου. Την αίσθηση αυτή βοήθησε και η περιγραφή στο οπισθόφυλλο. Ξεκινάει δυναμικά. Σου μεταδίδει την ένταση, τη δράση, την αγωνία.

Ξεκινώντας την ανάγνωση η αίσθηση έγινε πεποίθηση. Το συγγραφικό ταλέντο του Jorn Lier Horst είναι προφανές. Ο αστυνομικός επιθεωρητής Βίλιαμ Βίστιν, πρωταγωνιστής της ιστορίας, γίνεται εξαρχής συμπαθής. Το ίδιο και η κόρη του, η Λίνε. Τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Προσπαθείς μαζί τους να δώσεις απαντήσεις, να βρεις την άκρη του νήματος. Και σίγουρα θες να περάσεις πιο πολλές μοναχικές στιγμές με το βιβλίο στα χέρια, να χαθείς στις σελίδες του, να γίνεις κοινωνός των εξελίξεων.

Γενικώς θεωρώ πως πράγματι πρόκειται για ένα πολύ καλό αστυνομικό μυθιστόρημα, καλογραμμένο, με ενδιαφέρουσα πλοκή, χωρίς υπερβολές και εξωπραγματικές καταστάσεις. Επομένως είναι απολύτως φυσιολογικό να κερδίζει μια υψηλή θέση στην καρδιά και τις κριτικές του αναγνωστικού κοινού.

Γι' αυτό και όσοι αγαπάτε τα αστυνομικά μυθιστορήματα, δεν πρέπει να το αφήσετε παραμελημένο. Θα απολαύσετε κάθε του σελίδα. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Καλή ανάγνωση,

Βασιλική

ΥΓ. Για να δείτε περισσότερα για το βιβλίο που κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Διόπτρα, κάντε κλικ εδώ.

Μ' αρέσει | 2012