Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Δώρα Χριστουγέννων (Mέρος ΙΙ)

Το να χαρίζεις κάτι σε κάποιον που αγαπάς σου δίνει μεγάλη χαρά και η όλη διαδικασία της αναζήτησης και της επιλογής του κάθε δώρου ξεχωριστά είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τους περισσότερους. Ωστόσο, μερικές φορές εξελίσσεται σε δύσκολη διαδικασία μια και μπορεί να μη ξέρεις τι να διαλέξεις για τον καθένα.

Αλλά εδώ είμαστε κι εμείς για να σας βοηθήσουμε. Αφού προηγήθηκαν οι προτάσεις μας για χειροποίητα και οικονομικά δώρα, τι θα λέγατε για μερικές ακόμη ιδέες που ίσως διευκολύνουν τη φετινή σας αναζήτηση εν όψει Χριστουγέννων;

  1. Ένα βιβλίο. Τα βιβλία είναι μια σίγουρη και κλασική, αλλά πάντα ωραία επιλογή για δώρο. Προτιμήστε ένα βιβλίο που διαβάσατε και σας άρεσε, συμβουλευτείτε τη λίστα με τα πιο δημοφιλή σε πωλήσεις, αναζητήστε τα άπαντα ενός αγαπημένου ποιητή, ένα ιστορικό βιβλίο για τον τόπο καταγωγής ή κατοικίας, μια συλλεκτική έκδοση ενός κλασικού βιβλίου ή ένα εικονογραφημένο παραμύθι.
  2. Ένα φωτογραφικό λεύκωμα με θέμα τη μόδα, τη διακόσμηση, την αρχιτεκτονική, τα αυτοκίνητα, την ιστορία μιας περιοχής, τα ταξίδια, τη φύση, τον κινηματογράφο, τη μουσική κλπ., ανάλογα πάντα με τα ενδιαφέροντα του παραλήπτη.
  3. Ένα CD ή ένα DVD. Αν θέλετε μπορείτε να πάρετε ιδέες και από τις μουσικές προτάσεις που σας έχουμε ήδη κάνει. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε μια ταινία μαζί με το αντίστοιχο soundtrack της ή αν η ταινία βασίζεται σε κάποιο βιβλίο μπορεί και αυτό να συμπληρώσει το δώρο σας.
  4. Ένα ωραίο επιτραπέζιο παιχνίδι ή ένα παζλ για να παίζετε όταν μαζεύεστε όλοι μαζί. Τα παιχνίδια στρατηγικής είναι πάντα μια ωραία επιλογή.
  5. Εισιτήρια για μια παράσταση που είδατε και σας άρεσε ή για μια συναυλία που επίκειται μέσα στον επόμενο χρόνο και ενδεχομένως θα μπορούσατε να πάτε παρέα.
  6. Μια συλλογή από ένα αγαπημένο κόμικ.
  7. Μια συνδρομή σε ένα θεματικό περιοδικό (κηπουρικής, μαγειρικής, φωτογραφίας, αρχιτεκτονικής κλπ).
  8. Ένα ταξίδι έκπληξη σε κάποιον κοντινό προορισμό για ένα Σαββατοκύριακο.
  9. Ένα μασάζ ή κάποια αντίστοιχη υπηρεσία περιποίησης.
  10. Μερικά δοκιμαστικά μαθήματα κάποιου είδους γυμναστικής ή χορού (zumba, pilates, yoga, latin ή σύγχρονο χορό)
  11. Παρακολούθηση ενός ενδιαφέροντος σεμιναρίου (ψυχολογία, φωτογραφία, ζωγραφική κλπ).
  12. Ένα ακόμη κομμάτι στο πλαίσιο μιας υπάρχουσας συλλογής ή κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει το 1ο κομμάτι μιας συλλογής. Αξεσουάρ όπως γάντια, φουλάρια, γυαλιά, ρολόγια, κολιέ, κομπολόγια είναι μερικές επιλογές που μπορούν να αποτελέσουν στοιχεία συλλογής.
  13. Κάτι που να συνδέεται με ένα αγαπημένο χόμπι. Για παράδειγμα αν κάνει ποδήλατο ένα κράνος ή ένα σακίδιο πλάτης, αν ασχολείται με τη φωτογραφία ένα φίλτρο για έναν από τους φακούς, αν προτιμά τις βόλτες στην εξοχή ένα καλάθι για πικ νικ κλπ.
  14. Κάποιο gadget για αυτούς που είναι κολλημένοι με την τεχνολογία. Μερικές επιλογές θα μπορούσαν να είναι ipod, σκληρός δίσκος, ακουστικά υψηλής τεχνολογίας, αξεσουάρ για το play station, θήκες για κινητά ή ταμπλέτες κλπ.
  15. Ένα ρούχο, αξεσουάρ ή αντικείμενο που είναι τμήμα κάποιας φιλανθρωπικής εκστρατείας συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση ενός καλού σκοπού.
  16. Ένα καλάθι με διάφορα προϊόντα όπως ένα μπουκάλι κρασί, βαζάκια με γλυκά του κουταλιού ή μέλι αλλά και με κάποια σάλτσα ή κάποιο πατέ, συσκευασίες με ξηρούς καρπούς, σοκολατάκια και μπισκότα κλπ.

Σε κάθε περίπτωση μη ξεχνάτε ότι όταν διαλέγετε κάτι με αγάπη δεν υπάρχει περίπτωση να μην εκτιμηθεί! Απολαύστε την αναζήτηση λοιπόν και καλές αγορές!

Υγ. Και αυτή τη φορά ας προτιμήσουμε κατά κύριο λόγο προϊόντα ελληνικής προέλευσης και γιατί όχι προϊόντα που συμμετέχουν σε φιλανθρωπικές καμπάνιες.

Φωτογραφίες: youwall

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
07.01.2015

Σπιτικά burgers: Να μην αφήνεις ούτε μπουκιά

Σπιτικά burgers: Να μην αφήνεις ούτε μπουκιά

Όλο έλεγα πως θα φτιάξω σπιτικά burgers, αληθινά σπιτικά burgers και όλο έμενα στα λόγια... Λόγια, λόγια, λόγια ψεύτικα... Είχα δώσει τον λόγο μου όμως και ο καιρός περνούσε. Και λόγο στον λόγο, τα κατάφερα.

Πριν λίγες μέρες ετοίμασα σπιτικά burgers και ήταν υπέροχα! Εξαιρετικά! Και αυτό ήταν καλό! Τουλάχιστον άξιζε η αναμονή! Ήταν τόσο πετυχημένα που φάγαμε πάρα πολύ. Ακόμα και η φίλη μου η λουίζα δυσκολεύτηκε να ανακουφίσει τα στομάχια μας. Και αυτό ήταν κακό.

Η λύση είναι μία: Να τρώμε πιο συχνά για να μη μας φαίνονται τόσο λαχταριστά.

Περισσότερα...
26.05.2013
Monsieur Minimal - Πάστα Φλώρα

Καφεδάκι θα πιούμε σήμερα; Ας μπούμε στο κλίμα μουσικά με αέρα Θεσσαλονίκης...

Περισσότερα...
24.04.2013

Μια φωτογραφική βόλτα στην Καστοριά

Μια φωτογραφική βόλτα στην Καστοριά

Η Καστοριά δεν είναι όμορφη μόνο την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Έχει πολλές ομορφιές ακόμα και έχουμε πολλά να δούμε...

Περισσότερα...
30.11.2013
Θα περπατήσουμε παρέα στη Λεωφόρο Νίκης;

Αυτή την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου 2013 η Λεωφόρος Νίκης γίνεται και πάλι πεζόδρομος και ετοιμάζεται να υποδεχτεί χιλιάδες πολίτες χωρίς αυτοκίνητα.

Περισσότερα...
25.05.2014
Τι να φορέσω;

Ενδυματολογική πρόταση για στιλάτες ποδηλατικές βόλτες από την αγαπημένη μας style blogger Blair Eadie.

Περισσότερα...
02.11.2012
Το μονόγραμμα

Μια και η μέρα είναι αφιερωμένη στον Οδυσσέα Ελύτη δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε αναφορά σε ένα από τα αγαπημένα ποιήματα του, το Μονόγραμμα.

Περισσότερα...
11.02.2014

Αντικατοπτρισμοί...

Αντικατοπτρισμοί...

Μια εικόνα χίλιες λέξεις! Έξι εικόνες; 

Περισσότερα...
03.10.2013

Pink Martini - Sway

Pink Martini - Sway

Μια από τις αγαπημένες μας μπάντες διασκευάζει ένα ρυθμικό κομμάτι που μας αρέσει πολύ..

Περισσότερα...
12.08.2014

Το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου... μια μέρα πριν μεγαλώσει τελείως...

Το μεγαλύτερο φεγγάρι του χρόνου... μια μέρα πριν μεγαλώσει τελείως...

ή εναλλακτικά "Ο άνθρωπος που ήθελε να πάει στο φεγγάρι".

Περισσότερα...
09.02.2013

Can't take my eyes off you

Can't take my eyes off you

Επειδή σας άρεσε το χθεσινοβραδινό "Dancing Queen", είπαμε απόψε να ακούσουμε παρέα άλλο ένα αγαπημένο κομμάτι που μας κάνει να θέλουμε να σηκωθούμε για χορό! 

Περισσότερα...
13.10.2012

Brenda Boykin - Love is in town

Brenda Boykin - Love is in town

Για να ξεκινήσει με jazz διάθεση το Σάββατο.. Μα πόσο ωραίο κομμάτι!

Περισσότερα...
25.12.2012

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες

Χριστουγεννιάτικες Ταινίες

Όπως έχουμε ξαναπεί, οι μέρες αυτές είναι ιδανικές για να χαρούμε τη θαλπωρή του σπιτιού μας παρέα με αγαπημένα πρόσωπα. Ευκαιρία λοιπόν να χαλαρώσουμε γύρω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο παρακολουθώντας αγαπημένες επίκαιρες ταινίες..

Περισσότερα...
11.03.2013

Οι μαυροπίνακες και πάλι κοντά μας!

Οι μαυροπίνακες και πάλι κοντά μας!

Ο πρώτος μου μαυροπίνακας ήταν σε ένα από κλασικά αριθμητήρια που είχα ως παιδί. Πορτοκαλί αριθμητήριο με ένα μικρό μαυροπίνακα από κάτω. Έτσι το θυμάμαι τουλάχιστον και μάλλον αναφέροντας αυτή την ανάμνηση, μαρτυρώ και την ηλικία μου :) Αλλά το θυμάμαι με νοσταλγία.

Περισσότερα...
10.05.2013
Απόστολος Βαλαρούτσος - Μετά Ξύπνησα

Μπορεί να ξημέρωσε εδώ και ώρες.. μπορεί να είστε ήδη στη δουλειά ή μπορεί να κάνετε δουλειές στο σπίτι.. Ό,τι κι αν ισχύει, ένα διάλειμμα είναι απαραίτητο και αυτή τη φορά απαιτεί να κλείσετε τα μάτια και να αφήσετε το ρυθμό του νέου τραγουδιού του Απόστολου Βαλαρούτσου να σας παρασύρει...

Περισσότερα...
21.01.2015

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

Eσείς πόσες αγκαλιές χαρίσατε σήμερα;

Περισσότερα...
27.01.2013
Τι να φορέσω αύριο;

Τρεις νέες εμφανίσεις που ξεχωρίσαμε στο pinterest για τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας που ξεκινά αύριο.

Περισσότερα...
25.11.2013
Για να φτιάξεις τη μέρα του άλλου

Αν "με μια καλή κουβέντα, μπορούμε να φτιάξουμε τη μέρα του άλλου", τι θα λέγατε αυτή την εβδομάδα να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τις ημέρες των ανθρώπων γύρω μας;

Περισσότερα...
16.06.2014

Ιδέες για το παιδικό πάρτι (Μέρος ΙΙ)

Ιδέες για το παιδικό πάρτι (Μέρος ΙΙ)

Πολλές φορές όταν πρόκειται να οργανώσουμε ένα παιδικό πάρτι εκτός από τις λιχουδιές για τους μικρούς μας φίλους και τους διαφορετικούς τρόπους παρουσίασης αυτών, καλούμαστε να βρούμε και ένα θέμα για τη διακόσμηση. Αυτό είναι ακόμα πιο συνηθισμένο στην περίπτωση της βάπτισης.

Θέματα υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά και όσο η φαντασία μας δουλεύει, μπορούμε πάντα να βρίσκουμε κάτι καινούριο ανάλογα με το γούστο ή τα ενδιαφέροντα των παιδιών (αν είναι σε ηλικία να έχουν ενδιαφέροντα και προτιμήσεις). Αν πρόκειται για κοριτσίστικο πάρτι ή βάπτιση, κάθε λογής νεράιδες, πριγκίπισσες, ηρωίδες παραμυθιών και κάθε πιθανή απόχρωση του ροζ είναι ευπρόσδεκτη. Άν πάλι πρόκειται για αγόρι, οι πεντήντα αποχρώσεις του... μπλε και κάθε ήρωας κόμικ μπορεί να αποτελέσει τον άξονα της διακόσμησης του πάρτι.

Περισσότερα...
02.02.2013
Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν

Μια θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου με πρωταγωνίστρια τη Στεφανία Γουλιώτη.

Περισσότερα...
14.09.2013

Κυκλαδονήσια - Καλοκαιρινή περιπλάνηση (Μέρος 2ο)

Κυκλαδονήσια - Καλοκαιρινή περιπλάνηση (Μέρος 2ο)

Πάμε για Σύρο! Το ταξίδι συνεχίζεται!

Περισσότερα...
20.08.2013
Διακοπές με την τεχνολογία στο χέρι;

Τελικά η τεχνολογία πάει παντού; Πάει μαζί μας διακοπές; Ή καλύτερα εμείς πάμε διακοπές χωρίς το laptop ή το tablet μας; Ψάχνουμε δωμάτιο με δωρεάν WiFi, θέλουμε WiFi στην παραλία για ένα σερφάρισμα έστω μέσω κινητού...

Περισσότερα...