Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Διακόσμηση με ανοιξιάτικη διάθεση (ΙΙ)

Όσο σταθεροποιούνται οι καλές για την εποχή θερμοκρασίες και όσο ο ήλιος λάμπει και η μέρα μεγαλώνει, τόσο περισσότερο νιώθουμε την ανάγκη να φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας. Ήδη είδαμε κάποιες ιδέες ανανέωσης του σπιτιού, με σκοπό να αποκτήσει πιο ανάλαφρη εικόνα αλλά το θέμα "διακόσμηση" είναι ανεξάντλητο. Έτσι σήμερα επανερχόμαστε δριμύτεροι με ιδέες και προτάσεις για το πώς θα φέρουμε την άνοιξη στο σπίτι μας.

Οι σημερινές προτάσεις εμπεριέχουν στοιχεία άμεσα συνυφασμένα με την άνοιξη, έτσι όπως τη φανταζόμασταν από παιδιά και τη ζωγραφίζαμε στα μπλοκ ζωγραφικής. Η άνοιξη σημαίνει λουλούδια! Λουλούδια, χρώματα και ΦΩΣ! Αυτή η αίσθηση του φωτός μετά το σκοτεινό χειμώνα και το μουντό ουρανό είναι πολύ έντονη και σε συνδυασμό με τα πολύχρωμα λουλούδια, μπορούμε να δημιουργήσουμε το τέλειο ανοιξιάτικο σκηνικό. Επιπλέον, αν επιλέξουμε λουλούδια σε έντονα χρώματα, μπορούμε άνετα να εστιάσουμε σε παλ και λευκές αποχρώσεις σε υφάσματα και διακοσμητικά αντικείμενα.Και όταν όλα αυτά συνδυάζονται στο χώρο της τραπεζαρίας, τότε ακόμα και οι πιο απλές καθημερινές στιγμές γύρω από το τραπέζι αποκτούν άλλη ομορφιά, άλλη γλύκα.

- Το πρώτο βήμα για την ανοιξιάτικη εκδοχή όχι μόνο της τραπεζαρίας αλλά ολόκληρου του σπιτιού, είναι το τράβηγμα των κουρτινών. Τραβάμε τις κουρτίνες στο πλάι για να μπει φως. Όσο φως επιτρέπει το σπίτι μας. Ακόμη και εμείς που τυχαίνει να μην έχουμε πολύ φωτεινά σπίτια, αν σηκώσουμε την τέντα και τραβήξουμε την κουρτίνα, κάτι καλύτερο θα πετύχουμε. Σίγουρα θα μπει περισσότερο φως στο δωμάτιο και το σπίτι θα δείχνει πιο φωτεινό και δυστυχώς.. πιο σκονισμένο! Βουρ για καθάρισμα λοιπόν.

- Το αμέσως επόμενο βήμα είναι τo λευκό τραπεζομάντηλο. Ένα λευκό τραπεζομάντηλο θα έχουμε, δεν μπορεί.. Το στρώνουμε λοιπόν χωρίς να σκεφτούμε αν η δαντέλα πάθει κάτι, μήπως το λερώσουμε, μήπως το χρειαστούμε σε μια ειδική περίσταση και δεν το έχουμε πια καθαρό και διαθέσιμο. Περιμένοντας τις ειδικές περιστάσεις, χάνουμε την ουσία. Οπότε το λευκό τραπεζομάντηλο ήρθε η ώρα να βγει από το συρτάρι. Εδώ που τα λέμε άλλωστε, τόσα χρόνια για τις περισσότερες νοικοκυρές ήταν πιο πιθανή η αγορά νέου τραπεζιού, με αποτέλεσμα να μην κάνει το λευκό τραπεζομάντηλο - προίκα που είχαν φροντίσει να προμηθευτούν μαμάδες και πεθερές για το παλιό τραπέζι, παρά η χρήση του τραπεζομάντηλου πάνω από δυο -τρεις φορές.

din room 1 

- Πάντως αν τόσο πια δε μας αρέσουν τα λευκά τραπεζομάντηλα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο άλλο σε παλ απόχρωση. Και αν δεν έχουμε, που δεν μπορεί θα έχουμε, μπορούμε να προμηθευτούμε ένα καινούριο. Υπάρχουν τόσα πολλά άλλωστε που σίγουρα θα βρούμε κάποιο σε τιμή που αντέχει η τσέπη μας. Μια καλή επιλογή είναι ένα σε ανοιχτή γαλάζια ή λιλά απόχρωση.

- Το επόμενο βήμα είναι τα χρωματιστά σουπλά και τα σερβίτσια με λουλούδια και χρωματιστά σχέδια. Και δε χρειάζεται να είναι όλα ίδια. Αν πρόκειται για ό,τι έχει απομείνει από το παλιό σερβίτσιο - κειμήλιο, μπορεί να έχουμε λίγα μόνο κομμάτια. Τα συνδυάζουμε με ένα απλό λευκό σερβίτσιο και έχουμε το δικό μας μοναδικό θησαυρό στο τραπέζι. 

- Για όσους είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε μερικές ακόμα αλλαγές, αρκεί να βάψουμε έναν μόνο τοίχο ή να ντύσουμε μία πολυθρόνα. Ένα σομόν ή απαλό ροζ στον τοίχο και μία καρέκλα σε κίτρινο - λαχανί φτάνει και περισσεύει για να δώσει μια πιο ανοιξιάτικη εικόνα στο χώρο. Αν πάλι δε θέλουμε να επενδύσουμε στην αλλαγή του υφάσματος της καρέκλας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα λεπτό ριχτάρι σε ανάλογη απόχρωση ή έστω και σε μικρά μαξιλαράκια για μερικές από τις καρέκλες μας. Ιδανικά μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό αλλαγών, αλλά αν αυτό δεν είναι δυνατό, δε χρειάζεται να το αφήσουμε και να μην κάνουμε τίποτα. Διαλέγουμε ό,τι είναι εφικτό για το χώρο και την τσέπη μας και κάνουμε έστω και μικρές αλλαγές. Αν πάλι μπορούμε να κινηθούμε με μια σχετική άνεση και θέλουμε το καλύτεορ δυνατό, σας υπενθυμίζουμε και τη λύση που ακούει σοτ όνομα "The Lollypop Project" και είναι πάντα στη διάθεσή μας για απόλυτα προσωπικούς τοίχους και έπιπλα.

din room 2

- Είτε επιλέξετε να κάνετε μικρές αλλαγές είτε καταφύγετε σε πιο δραστικά μέτρα, συνδυάζοντας τις αλλαγές με μερική ανακαίνιση, είτε ετοιμάζεστε να μπείτε σε νέο σπίτι, οπότε έχετε μεγαλύτερο εύρος επιλογών, μην ξεχάσετε το βασικότερο στοιχείο της άνοιξης. Τα λουλούδια! Κανένα τραπέζι και κανένα σπίτι δεν μπορεί να είναι αρκετά ανοιξιάτικο αν δεν έχει έστω και ένα δυο βαζάκια με λουλούδια. Και όταν λέμε λουλούδια, δε χρειάζεται απαραίτητα να έχετε μεγάλες ανθοδέσμες και ακριβά λουλούδια. Τα ωραιότερα που μπορείτε να βάλετε στο σπίτι σας είναι αγριολούλουδα που θα κόψετε (πάντα με μέτρο) από μια βόλτα σας στην εξοχή. Αν τα συνδυάσετε και με δυο τρία κεριά σε αντίστοιχες αποχρώσεις, τότε θα έχετε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

din room 3

- Τέλος, εκτός από κεριά μπορείτε να προσθέσετε πετσέτες ή χαρτοπετσέτες σε χρώμα όμοια με αυτό των λουλουδιών και έτοιμο το τραπέζι σας!

din room 4 

Φωτογραφίες: pinterest via Eleanora Rinaldi

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
22.04.2013
Today's tip

Ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα.. 13 και σήμερα;.. και φτάνουμε στο Πάσχα! Πώς περνάει έτσι ο καιρός; 

Περισσότερα...
11.12.2015

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο για φέτος

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο για φέτος

Το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο της maresei-παρέας για φέτος στολίστηκε λίγο πριν μπει ο Δεκέμβριος. Βασικοί "στολιστές" (christmastreestas) ήταν τέσσερα παιδικά χεράκια, τουλάχιστον στα κλαδιά που έφταναν. Λίγο έβαζαν στολίδια, λίγο έβγαζαν στολίδια, λίγο έπαιζαν με τα στολίδια... Το δέντρο πάντως στολίστηκε.

Μερικές φωτογραφίες κατά τη διαδικασία του στολισμού μας φέρνουν λίγο πιο κοντά στις προσεχείς γιορτές.

Περισσότερα...
12.02.2013
Project: Οργάνωση μπαλκονιού

Η χθεσινή βόλτα στο super market της γειτονιάς ήταν αρκετή για να με ξεσηκώσει, να πάρουν τα μυαλά μου αέρα και να μπω σε ανοιξιάτικη διάθεση.

Περισσότερα...
20.10.2012

Leftover Cuties - You are my sunshine

Leftover Cuties - You are my sunshine

Για να ξεκινήσει φωτεινά το Σαββατοκύριακό μας!

Καλή μας μέρα κι ας "λάμπουμε" για τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας!

08.02.2013

AΒΒΑ - Dancing Queen

AΒΒΑ - Dancing Queen

Παρασκευή βράδυ και έχουμε διάθεση για χορό! Εσείς;

Περισσότερα...
06.08.2014

Κόσμος πάει κι έρχεται... στον Όλυμπο

Κόσμος πάει κι έρχεται... στον Όλυμπο

Κι ενώ ο περισσότερος κόσμος έχει ξεχυθεί στις παραλίες, ανεβαίνεις στον Όλυμπο καλοκαιριάτικα και βλέπεις τόσο κόσμο που δεν πιστεύεις στα μάτια σου! Γκρουπ αλλά και μεμονωμένοι εκδρομείς από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο. Ξένοι τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα με όνειρο ζωής να επισκεφτούν τον Όλυμπο!

Περισσότερα...
05.03.2013
Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη

Και ενώ τα βλέμματα των φίλων της μόδας είναι στραμμένα στο Παρίσι εν αναμονή της ολοκλήρωσης της γαλλικής εβδομάδας μόδας, τι λέτε για μια στιλιστική βόλτα στους δρόμους της Νέας Υόρκης;

Περισσότερα...
07.12.2015

Δώρα - αφορμή για χειροτεχνίες

Δώρα - αφορμή για χειροτεχνίες

Τι δώρο θα κάνουμε στα παιδιά αυτές τις γιορτές; Μια καλή επιλογή είναι δωράκια που θα αποτελέσουν αφορμή για χειροτεχνίες για τους μικρούς μας φίλους.

Είτε έτοιμα παιχνίδια με χειροτεχνίες είτε παιχνίδια που θα ετοιμάσουμε εμείς.

Περισσότερα...
16.01.2013

Oversized Sweaters

Oversized Sweaters

Όσο βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες, τις βροχές και ενίοτε τα χιόνα, τόσο περισσότερο μας προβληματίζει καθημερινά το κλασικό ερώτημα "τι να φορέσω σήμερα;".

Περισσότερα...
18.05.2017

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 3η στάση: Ύδρα

Διακοπές 2016 - Αργοσαρωνικός - 3η στάση: Ύδρα

Είδαμε Αίγινα και Πόρο και πάμε για άλλα... Άλλος με τη βάρκα μας;

Επόμενη διαμονή έχουμε στις Σπέτσες αλλά εννοείται πως δεν μπορούμε να μην επισκεφτούμε τη μία και μοναδική Ύδρα. Οι πληροφοριοδότες μας έχουν πει τα καλύτερα για το ιστορικό νησί.

Περισσότερα...
14.12.2012

Nina Simone - Feeling Good

Nina Simone - Feeling Good

Είναι Παρασκευή, νιώθουμε καλά και χαμογελάμε! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τη μέρα μας με jazz διάθεση και τη μοναδική Nina Simone να μας τραγουδάει..

Περισσότερα...
06.06.2013
Koop - Summer Sun

Πέμπτη σήμερα και ξεκινάμε την ημέρα μας με chill out διάθεση με ένα κομμάτι αφιερωμένο στον καλοκαιρινό ήλιο..

Περισσότερα...
13.06.2016

Εχθές το βράδι σ' είδα στ' όνειρό μου...

Εχθές το βράδι σ' είδα στ' όνειρό μου...

Με αυτό το κομμάτι κλείνουμε τη σημερινή μέρα. Μια μουσική πρόταση που έφτασε στο mail μου και με έκανε να βλέπω και να ξαναβλέπω το βίντεο, να ακούω και να ξανακούω το κομμάτι, που το ξέρω, το έχω ακούσει σε πάμπολες διαφορετικές εκτελέσεις αλλά σε αυτή κολλησα!

Νομίζω πως αν το ακούσετε, θα κολλήσετε κι εσείς!

Περισσότερα...
16.11.2015
Sam Smith - Writing's On The Wall (from Spectre)

Άλλο ένα κομμάτι που κέρδισε την προσοχή μας από την πρώτη φορά που το ακούσαμε. Και λογικά θα το έχετε ακούσει κι εσείς ή θα έχετε έστω ακούσει ότι είναι το μουσικό θέμα της τελευταίας ταινίας του πράκτορα 007.

Περισσότερα...
16.06.2013
Θωμαή Απέργη - Summer Nights

Κλείνουμε την ημέρα μας με το νέο άκρως καλοκαιρινό και δροσερό single της Θωμαής Απέργη.

Περισσότερα...
15.09.2014

Η βάπτιση του Αχιλλέα

Η βάπτιση του Αχιλλέα

Αυτό ήταν το καλοκαίρι των βαφτίσεων για την παρέα του maresei. Μετά από αρκετά χρόνια όπου επικρατούσαν οι γάμοι, φέτος έχουμε κυρίως βαφτίσεις για να μας θυμίζουν πως μεγαλώνουμε και ... νοικοκυρευόμαστε. Εμείς και οι φίλοι μας! Αποκτούμε παιδιά ή γινόμαστε πνευματικοί γονείς ή και τα δύο. Σημασία έχει πως μεγαλώνοντας, προσπαθούμε να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε και (στον ολοένα και λιγότερο ελεύθερο χρόνο μας) να καταπιανόμαστε με όσα μας αρέσουν.

Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν, καταπιαστήκαμε με τις βαφτίσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν η βάφτιση του Αχιλλέα που απέκτησε και επίσημα το όνομά του στις 13 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της βάφτισης ήταν ασορτί με την εποχή: έναρξη νέας σχολικής χρονιάς, βιβλία, βιβλιοθήκες, χάρακες, μολύβια, κασετίνες. Από όλα είχε η βάφτιση σε υπέροχα φωτεινά χρώματα.

Περισσότερα...
05.04.2014

Οι κερασιές... ανθίσαν και φέτος

Οι κερασιές... ανθίσαν και φέτος

Παραφράζοντας τον τίτλο του βιβλίου του Μενέλαου Λουντέμη, οι πανέμορφες "νυφούλες" ετοιμάζονται να μας δώσουν σε δυο μήνες περίπου τους νοστιμότατους καρπούς τους...

Περισσότερα...
19.12.2012

Η Αθήνα το Δεκέμβριο του 1960

Η Αθήνα το Δεκέμβριο του 1960

Εξαιρετική φωτογραφία πραγματικά! Το κέντρο της Αθήνας τα Χριστούγεννα του 1960. 

Πρόκειται για μια φωτογραφία του Κώστα Μπαλάφα από το αντίστοιχο αρχείο του Μουσείου Μπενάκη. Ίσως την έχετε ήδη δει..

Περισσότερα...
08.03.2017

Secret taste swap - Συμμετοχή σε άλλη μία μυστική ανταλλαγή

Secret taste swap - Συμμετοχή σε άλλη μία μυστική ανταλλαγή

Μετά τη χαρά που μου έδωσε το Junior Secret Santa 2016 (η μυστική χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή για παιδικά δωράκια), δεν μπορούσα να αντισταθώ σε άλλη μία ανταλλαγή. Αυτή τη φορά ο σκοπός ήταν η ανταλλαγή γεύσης. Ναι, καλά διαβάζετε! Όλες οι συμμετέχουσες ανταλλάξαμε ή ακόμα ανταλλάσουμε - κάποια δέματα δεν έφτασαν ακόμα στον προορισμό τους - γεύσεις!

Σπιτικές λιχουδιές ή άλλα αγοραστά εδέσματα και τοπικά προϊόντα μπήκαν σε σακουλάκια και κουτάκια και ταξίδεψαν. Είτε μακριά είτε κοντά, ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους έφτασαν στα χέρια των παραληπτριών τους και τους (μας) οδήγησαν σε νέα γευστικά μονοπάτια.

Περισσότερα...
30.03.2013

Μισιρλού έκπληξη

Μισιρλού έκπληξη

ή αλλιώς Misirlu Shake στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Πειραιά! 

Περισσότερα...
22.04.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στη δρακόλιμνη του Γράμου

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στη δρακόλιμνη του Γράμου

Η καλοκαιρινή ανάβαση - περιπλάνηση στον Γράμο με πολλή ζέστη και ήλιο σου δημιουργεί την απορία (τη λες κι επιθυμία): Πώς να 'ναι άραγε το τοπίο χιονισμένο; Τι δυσκολίες κρύβει; Από πληροφορίες μάθαμε ότι η άνοιξη, καθώς λιώνουν τα χιόνια και αρχίζουν να ανθίζουν τα λουλούδια, είναι μια πολύ καλή περίοδος για ν' ανέβεις στη δρακόλιμνη του Γράμου και να απολαύσεις τοπία, θέα και... ανάβαση.

Περισσότερα...
26.04.2013

Iyeoka - Simply Falling

Iyeoka - Simply Falling

Η Iyeoka Okoawo ξεχωρίζει για την υπέροχη φωνή της και τις πολλαπλές ιδιότητες. Είναι Νιγηριανή - Αμερικανίδα, ποιήτρια, καλλιτέχνης, τραγουδίστρια, ακτιβίστρια.. .Έχει υπάρξει και εκπαιδεύτρια στο TEDGlobal Fellow το 2010.

Περισσότερα...
06.01.2013
Διπλός ελληνικός και εφημερίδα

Αγαπημένη Κυριακάτικη συνήθεια: Ένας περιποιημένος διπλός ελληνικός και μια εφημερίδα.. 

Περισσότερα...
24.07.2016

Της στιγμής!

Της στιγμής!

Σας έχει τύχει ποτέ να σας έρχονται δάκρυα στα μάτια λόγω της έντασης της αγάπης που αισθάνεστε για κάποιον; Εμένα ναι! Αυτό το συναίσθημα που γεμίζεις ολόκληρος από μια λέξη, μια ματιά, μια κίνηση. Αυτά είναι τα δάκρυα της αγαλλίασης μάλλον!

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, θέλω απλά να μοιραστώ την ένταση αυτού του συναισθήματος. Δεν μπορείς να πάρεις ανάσα και νιώθεις πίεση στον θώρακα, σαν κάτι να θέλει να βγει από μέσα σου. Αγκαλιά μάλλον. Κι αν αυτός λείπει δάκρυα έρχονται να με λυτρώσουν.

Περισσότερα...