Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

The Hunger Games

Με αφορμή το "ρητό" που προηγήθηκε, αποφάσισα σήμερα να δω για δεύτερη φορά την ταινία "Αγώνες Πείνας"..

Πρόκειται για μια επιστημονικής φαντασίας περιπέτεια που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Sussane Collins και είναι το πρώτο μέρος μιας τριλογίας. Στην ταινία πρωταγωνιστεί το νέο αστέρι του Ηollywood, η 22χρονη σήμερα Jennifer Lawrence, η οποία φέτος είναι για 2η φορά υποψήφια για Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου (Το 2011 για την ταινία "Winter's Bone" και φέτος για την ταινία "Silver Linings Playbook"). 

Η δράση εξελίσσεται στο μελλοντικό έθνος της Panem, που ήταν κάποτε η Βόρεια Αμερική. Η Panem αποτελείται από μια πλούσια πρωτεύουσα, την Capitol, και 12 φτωχές περιφέρειες. Ως τιμωρία για μια προηγούμενη επανάσταση των περιφερειών εναντίον της πρωτεύουσας, ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 12 έως 18 ετών από κάθε περιφέρεια επιλέγονται σε μια ετήσια κλήρωση, το λεγόμενο "Θερισμό", για να συμμετάσχουν στους Αγώνες Πείνας. Η ταινία ακολουθεί τη 16χρονη Katniss Everdeen από την Περιοχή 12, η οποία προσφέρεται εθελοντικά να αντικαταστήσει την μικρή της αδερφή στους 74ους Αγώνες Πείνας.

Η επίσημη πρεμιέρα της στην Ελλάδα έγινε στις 24 Μαρτίου του 2012 και ομολογώ ότι διέφυγε της προσοχής μου. Την ανακάλυψα τον Αύγουστο που κυκλοφόρησε σε DVD. Μάλιστα παρότι στο εξωτερικό η επιτυχία της ταινίας ήταν ιδιαίτερα μεγάλη (έχει καταταχθεί ως η 50η εμπορικότερη ταινία όλων των εποχών παγκοσμίως) στη χώρα μας δεν κέρδισε το κοινό. Προσωπικά μου άρεσε πολύ. Είναι μια ταινία που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μου σε όλη της διάρκεια (147λεπτά) και κατάφερε χωρίς σκηνοθετικές υπερβολές να μου μεταφέρει την ατμόσφαιρα της ιστορίας. Θεωρείται μάλιστα ότι είναι από τις καλύτερες μεταφορές μυθιστορημάτων στη μεγάλη οθόνη. Μου άρεσε επίσης τόσο η ερμηνεία της Jennifer Lawrence όσο και η σκηνοθεσία του Gary Ross.

Ένα από τα κεντρικά μηνύματα της είναι και η δύναμη της ελπίδας, η οποία μπορεί να σε κρατήσει ζωντανό, επιβεβαιώνοντας το γνωστό σε μας ρητό "η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία". Διαπραγματεύεται βέβαια και τη σκληρότητα των αδηφάγων reality shows ασκώντας τους έμμεσα σκληρή κριτική αλλά και την εξουσία του πλούτου.

Στην ταινία εκτός από την Jennifer Lawrence παίζουν οι Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks και ο Donald Sutherland.

Φέτος το Νοέμβριο, στις 22 συγκεκριμένα, αναμένουμε τη 2η ταινία της τριλογίας με τίτλο "The Hunger Games: Catching Fire" με σκηνοθέτη τον Francis Lawrence αυτή τη φορά. Μέχρι τότε προλαβαίνετε να δείτε το πρώτο μέρος ή ακόμη και να διαβάσετε τα αντίστοιχα βιβλία [Αγώνες Πείνας (2008), Φωτιά (2009) και Κοτσυφόκισσα (2010)].

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
10.02.2015

Sam Smith - Stay With Me

Sam Smith - Stay With Me

Σύμφωνα με όλους ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών 57ων Grammy Awards, κερδίζοντας στις 4 από τις 6 κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιος. Ο λόγος για τον νεαρό Βρετανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Sam Smith.

Περισσότερα...
05.09.2013

Waldeck - Memories

Waldeck - Memories

Ένα μουσικό διάλειμμα για να "ταξιδέψουμε" στις καλοκαιρινές μας αναμνήσεις..

Περισσότερα...
17.01.2013
Bonjour!

Καλημέρα αλά γαλλικά!

Περισσότερα...
12.03.2014

Θα 'ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη

Θα 'ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη

Αν και η άνοιξη τυπικά έφτασε πριν λίγες μέρες, ουσιαστικά μας κάνει κάπως τη δύσκολη και ο καιρός δε λέει να φτιάξει. Βέβαια παράπονο δεν μπορούμε να έχουμε, γιατί ζήσαμε ανοιξιάτικες μέρες μέσα στους προηγούμενους χειμωνιάτικους μήνες αλλά ως γνωστόν, ποτέ δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον καιρό... Όταν έχει ζέστη μέσα στο καταχείμωνο, το χαιρόμαστε μεν, παραδεχόμενοι δε ότι δεν είναι φυσιολογικό. Κι όταν έχει κρύο, βροχές και χιόνια, πάλι δυσανασχετούμε και λέμε άντε ν' ανοίξει ο καιρός.

Περισσότερα...
30.07.2013
Corrina Jaye - Moon River/I Follow Rivers

Μια και η επικαιρότητα περιλαμβάνει River Party, τι λέτε να ακούσουμε παρέα μια διασκευή που συνδυάζει δύο από τα αγαπημένα μας κομμάτια που αναφέρονται σε ποτάμια;

Περισσότερα...
12.04.2013
Χαμογελάστε!

Καλημέρα με κέφι και χαμόγελο! Σήμερα θα πάμε να αγοράσουμε φυτά για το μπαλκόνι! Ήρθε η ώρα να αντικαταστήσουμε όσα ξεράθηκαν, να γεμίσουμε τις άδειες γλάστρες, να αποκτήσουμε και μερικά καινούρια λουλούδια, οπωσδήποτε αρκετά αρωματικά φυτά, να αξιοποιήσουμε και τις παλέτες για τη διακόσμηση του μπαλκονιού.. Ελπίζω να γίνει όμορφο και σύντομα να σας δείξουμε φωτογραφίες!

Περισσότερα...
20.08.2014
Mayra Andrade - We Used to Call It Love

Kαιρό έχουμε να ακούσουμε μουσική παρέα..

Τι λέτε λοιπόν για ένα ευχάριστο μουσικό διάλειμμα με την Mayra Andrade να μας τραγουδά "We used to call it love";

Περισσότερα...
16.02.2013

Mario Biondi - Shine on

Mario Biondi - Shine on

Πολύ μας αρέσει το ολοκαίνουριο κομμάτι του Mario Biondi που μας καλεί να λάμψουμε!

Περισσότερα...
20.01.2013
Ένα γεμάτο σαββατοκύριακο

Το δικό μας σαββατοκύριακο είχε λίγο από όλα. Μαγείρεμα, φίλοι στο σπίτι, μια σύντομη βόλτα στην αγορά, μια μικρή εκδρομή... Το μόνο κακό είναι ότι πέρασε γρήγορα!

Περισσότερα...
20.01.2013

Πατατούλες... σαν τηγανιτές

Πατατούλες... σαν τηγανιτές

Μια φίλη μας είπε ότι δεν μπορεί να πετύχει τις σαν τηγανιτές πατάτες φούρνου που τόσο της αρέσουν...

Περισσότερα...
27.03.2017

Καλαμάρι γεμιστό με φέτα, πιπεριές και μυρωδικά

Καλαμάρι γεμιστό με φέτα, πιπεριές και μυρωδικά

Στενές επαφές τρίτου τύπου με μελάνια, πλοκάμια, και διάφορα άλλα γλιστερά πράγματα

Χθες αναμετρήθηκα για πρώτη φορά με ένα καλαμάρι που ταξίδεψε από τη Λήμνο σε ένα φελιζόλ. Ψαρεμένο από καλούς μας φίλους, λάτρεις και επαγγελματίες της θάλασσας και του κόσμου της. Στις διακοπές μας στο μαγικό αυτό νησί, (χρωστάω άρθρο αν καταφέρω να ανακτήσω τις φωτογραφίες από τον σκληρό που μας άφησε χρόνους) όπου ο θαλάσσιος πληθυσμός κινδύνεψε με εξαφάνιση εξαιτίας μας, μεταξύ άλλων λιχουδιών η Εύα μας μαγείρεψε ένα εκπληκτικό γεμιστό ψητό καλαμάρι με ντόπια τυριά και μυρωδικά. Όταν παρέλαβα λοιπόν αυτό το υπέροχο αλμυρό δεματάκι θέλησα να αναβιώσω τη συνταγή της όπως υπήρχε στη γευστική μου μνήμη.

Περισσότερα...
22.01.2014
Τι να φορέσω;

Ντύσιμο σε επίπεδα με στιλ και λεοπάρ λεπτομέρεια.

Περισσότερα...
06.06.2013
Μια όμορφη έκπληξη

Μια βόλτα στη φύση αυτή την εποχή μπορεί να κρύβει μια σειρά από πανέμορφες εκπλήξεις! Πράσινο σε όλες τις αποχρώσεις, λουλούδια ανθισμένα, λιβάδια ολόκληρα... να μη σταματάς να τα κοιτάς... να μη χορταίνεις να τα περπατάς...

Περισσότερα...
12.12.2012

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Eric Clapton - Wonderful Tonight

Ας αφήσουμε στην άκρη τα τρέχοντα θέματα και ας διώξουμε για λίγο την ένταση ακούγοντας ένα αγαπημένο τραγούδι, με ωραία μελωδία και χαλαρή διάθεση.

01.02.2016

Τα παιδιά μαθαίνουν από τον τρόπο που ζουν

Τα παιδιά μαθαίνουν από τον τρόπο που ζουν

Ξεκινάμε τη μέρα, τον μήνα, την εβδομάδα με μια βασική υπενθύμιση. Πιο βασική δε γίνεται.

Αν έχεις παιδί ή πρόκειται να αποκτήσεις, προχώρα πιο κάτω. Κι αν πάλι δεν έχεις, να θυμάσαι, δεν είναι μόνο για παιδιά. Είναι για σένα, για μένα, για τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου, για τη ζωή σου. Τι ζωή θέλεις να ζεις;

Περισσότερα...
03.06.2013

Το πλεονέκτημα της ευτυχίας

Το πλεονέκτημα της ευτυχίας

Βρισκόμαστε στην πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, στην πρώτη Δευτέρα του καλοκαιριού... Το μυαλό δουλεύει, σχεδόν κάνει υπερωρίες σκεφτόμενο τις καλοκαιρινές εξορμήσεις, την ξενοιασιά του καλοκαιριού, εικόνες θαλασσινές και υπέροχες... Σε ένα τέτοιο σκηνικό η στενοχώρια, η γκρίνια, τα σκυθρωπά πρόσωπα, οι αρνητικές σκέψεις δεν έχουν θέση..

Περισσότερα...
25.02.2013
Το ταξίδι της ευτυχίας

Μερικά πράγματα πρέπει να τα λέμε και να τα ξαναλέμε για να τα ακούμε και να τα ξανακούμε, με σκοπό να τα εμπεδώσουμε και να τα κάνουμε τρόπο ζωής.

Περισσότερα...
25.04.2014

Ένας rock γάμος

Ένας rock γάμος

Το Πάσχα πέρασε και η εποχή των γάμων ξεκινά και πάλι. Μελλοντικά ζευγάρια και κυρίως μέλλουσες νυφούλες αναζητούν το ύφος του γάμου, το νυφικό, τον ιδανικό στολισμό, εκκλησία και αίθουσα... Μια μεγάλη λίστα, με την οποία έχουμε κατά καιρούς ασχοληθεί σε ποικίλα posts με θέμα το γάμo, τα οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σήμερα σας έχουμε μια ακόμα πολύ όμορφη πρόταση για έναν rock γάμο, όπως τον αργάνωσε ένα αγαπημένο φιλικό μας ζευγάρι.

Περισσότερα...
07.02.2013
Dream Big

Πόσο μεγάλο μπορεί να είναι ένα όνειρο;

Περισσότερα...
13.03.2014

Οnce - The musical

Οnce - The musical

Ακολουθεί η αφήγηση μίας πολύ ωραίας καλλιτεχνικής εμπειρίας που οι αγαπημένοι φίλοι μας, Χάρης και Χρύσα, είχαν την τύχη να ζήσουν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας (28/2 – 3/3). Στις γραμμές παρακάτω, δεν θα βρείτε ούτε μία αναφορά σε ταραμοσαλάτα, χταποδάκι, χαρταετό ή κούλουμα.

Περισσότερα...
02.02.2013
Δημιουργήστε κάτι όμορφο σήμερα

To Σαββατοκύριακο είναι ιδανικό για ασκήσεις δημιουργικότητας!

Περισσότερα...
23.09.2012

Τα ΒορΟινά

Τα ΒορΟινά

Θεσσαλονίκη 22.09.12 Λιμάνι

Οι 36 οινοπαραγωγοί - μέλη της "Οίνοι Βορείου Ελλάδος" διοργάνωσαν "Τα ΒορΟινά", μια εκδήλωση γευσιγνωσίας κρασιών και αποσταγμάτων από τα κτήματά τους και είπαμε να πάμε μια βόλτα.

Περισσότερα...
30.11.2012
Καλλιτεχνικό εργαστήρι και παλιμπαιδισμός

Καλά φέτος μιλάμε για μεγάλη προκοπή!

Περισσότερα...