Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μερικές σκέψεις... γιατί η αγάπη είναι το μυστικό

Μερικές σκέψεις... γιατί η αγάπη είναι το μυστικό

Μια φίλη ανακαλύπτει την ομορφιά των βιβλίων, η ανάγνωση την απορροφά, της αρέσουν όσα γράφει το βιβλίο που μόλις τελείωσε και μοιράζεται μαζί μας μερικές προτάσεις που έμειναν στη μνήμη της μαζί με μερικές σκέψεις.

« Η αγάπη είναι το μυστικό. Τόσο απλό. Τόσο θαυματουργό...Βγάζω το κλειδί και ξεκλειδώνω. Τόσο απλό. Το είχα πάντα μέσα μου. Σκουριασμένο από την αχρηστία, χαμένο μέσα σε ένα σωρό από σκουπίδια, κάτω από την απληστία, τη φιλοδοξία, τη ζήλια, τη ματαιότητα. Ανασύρω το χρυσό κλειδί από το σωρό, το ξεπλένω και λάμπει, όπως πάντα το χρυσάφι.
Κι ο κόσμος μου γεμίζει φως.»

Τα λόγια αυτά παρμένα από το μυθιστόρημα του Όμηρου Αβραμίδη «Η αγάπη είναι το μυστικό», μας ενεργοποιούν και μας διδάσκουν τη δύναμη της ανιδιοτελούς αγάπης, που όλοι πρέπει να προσφέρουμε απλόχερα σε κάθε είδους σχέση. Πρέπει να οπλιζόμαστε με σημαία την αγάπη και σίγουρα η δύναμή της είναι θαυματουργή. Πριν λοιπόν μας νικήσουν ζοφερά συναισθήματα και κυριευτούμε από αρνητικές σκέψεις σε κάθε δύσκολη φάση της ζωής μας, μια δεύτερη και πιο ζεστή σκέψη θα κάνει τη διαφορά και θα μας βοηθήσει να αισθανθούμε πιο ήρεμοι και ευτυχισμένοι. Δοκιμάστε το!

Ααα! Και μην ξεχνάτε να λέτε "Σ' αγαπώ" στα αγαπημένα σας πρόσωπα την πιο ανύποπτη στιγμή...Μπορεί να εννοείται αλλά το άκουσμα αυτής της λέξης σίγουρα θα ζωγραφίσει το χαμόγελο στο πρόσωπο και την καρδιά τους. 

Μ' αρέσει | 2012