Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για να φτιάξεις τη μέρα του άλλου

Για να φτιάξεις τη μέρα του άλλου

Αν "με μια καλή κουβέντα, μπορούμε να φτιάξουμε τη μέρα του άλλου", τι θα λέγατε αυτή την εβδομάδα να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τις ημέρες των ανθρώπων γύρω μας;

Με ένα χαμόγελο, μια ζεστή καλημέρα, μια καλή κουβέντα, μια ευγενική χειρονομία, μπορούμε να βελτιώσουμε την ημέρα για τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας: το σύντροφό μας, το παιδί μας, τους γονείς μας, το φίλο ή τη φίλη μας, το συνάδελφό μας, το γείτονα... Τι θα λέγατε λοιπόν αυτή την εβδομάδα να θέσουμε αυτό το στόχο; Να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους άλλους να νιώθουν καλύτερα; Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με τον τρόπο αυτό θα νιώσουμε και εμείς πολύ καλύτερα! Εξάλλου πόσο δύσκολο είναι να είμαστε λίγο πιο γενναιόδωροι με τις λέξεις; Να μεταδίδουμε την καλή μας διάθεση αναδεικνύοντας τα θετικά στοιχεία των άλλων; Ακόμα και αν δεν έχουμε τόση θετική διάθεση, κάνοντας αυτή τη "μυστική" συμφωνία μεταξύ μας, θα μας έρθει και θα γίνουμε ο άνθρωπος που θέλουμε να αντικρίζουμε το πρωί.

Καλημέρα λοιπόν και καλή μας εβδομάδα! Με θετική διάθεση, με ευγένεια, με γενναιοδωρία στο λόγο και τις χειρονομίες μας :)

Φωτογραφία: Pinterest

Μ' αρέσει | 2012