Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Οδηγώ και ΔΕ σου τηλεφωνώ...

Πόσες προειδοποιητικές πινακίδες βλέπουμε στο δρόμο όταν οδηγούμε; Να μην υπερβαίνουμε τα όρια ταχύτητας, να κρατάμε ασφαλή απόσταση, να μη μιλάμε στο κινητό όταν οδηγούμε... Πόσες φορές ακούμε για ατυχήματα που προκλήθηκαν όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην προσπάθειά του να πιάσει το κινητό, να στείλει ένα μήνυμα, να αλλάξει CD κτλ; Και πόσο τα έχουμε συνηθίσει όλα αυτά και δε δίνουμε την πρέπουσα προσοχή;

Σε αυτές τις σκέψεις χάθηκα πάλι διαβάζοντας ένα σχετικό άρθρο. Παραθέτω ένα απόσπασμα μόνο και αφήνω την τελική απόφαση σε σας, σε μένα, σε όλους εμάς που βγαίνουμε στο δρόμο και συχνά κάνουμε αυτά που ξέρουμε πως δε θα έπρεπε να κάνουμε.

"Η ασφάλεια των μετακινήσεων σου επηρεάζεται κάνοντας κάτι πολύ απλό. Αν θέλεις να μιλήσεις στο τηλέφωνο κάν' το πριν μπεις στο αυτοκίνητο σου ή αφού φτάσεις στον προορισμό σου. Οι περισσότεροι οδηγούν και μιλάνε ταυτόχρονα θέτοντας σε κίνδυνο τον εαυτό τους αλλά και τους γύρω τους. Πώς να οδηγήσεις σωστά αν στο ένα χέρι έχεις το κινητό και στο άλλο το τσιγάρο; Πώς θα αλλάξεις ταχύτητα, θα κρατάς το τιμόνι, θα ανάψεις φλας, θα παρακολουθείς τον δρόμο και θα μιλάς στο τηλέφωνο; Και αν κάποιοι θεωρούν κατόρθωμα να τα κάνουν όλα αυτά ενώ οδηγούν, τότε μάλλον λείπει κάτι που λέγεται παιδεία. Γιατί η οδική ασφάλεια είναι συνάρτηση αυτών που κάνουμε εμείς πίσω από το τιμόνι αλλά και αυτών που κάνουν οι άλλοι που κινούνται στους ίδιους δρόμους με εμάς.

Κάποιοι δε συμμορφώνονται παρόλο που το γράφει ρητά ο Κωδικας Οδικής Κυκλοφορίας, παρόλο που δαπανώνται εκατομμύρια παγκοσμίως σε συστήματα ανοιχτής ακρόασης, Bluetooth, hands free, και το πιο σημαντικό, παρά το γεγονός ότι είναι μεγάλος ο φόρος αίματος στο δρόμο."

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στην αρχική του πηγή, έχει ενδιιαφέρον και σίγουρα αξίζει να του αφιερώσετε λίγα λεπτά.

Μ' αρέσει | 2012