Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο

Σήμερα έτσι για αλλαγή ας πούμε ΟΧΙ στο αυτοκίνητό μας! Όσο και αν το αγαπάμε, ας μπούμε στο πνεύμα της ημέρας και ας το αφήσουμε στην ησυχία του να ...ξεκουραστεί.

Ας πούμε ΝΑΙ σε οποιονδήποτε εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης και ας φτάσουμε στον προορισμό μας είτε περπατώντας είτε με το ποδήλατο είτε με κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς.

Αν και αυτό θα έπρεπε για πολλούς λόγους, περιβαλλοντικούς, υγείας και φυσικής κατάστασης, ίσως και οικονομίας, να κάνουμε καθημερινά, δεν το κάνουμε! Οπότε τι θα λέγατε για μια αλλαγή; Τι θα λέγατε να δούμε πώς θα ήταν η πόλη μας αν είχε λιγότερα, πολύ λιγότερα αυτοκίνητα; Αν είχε περισσότερους, πολύ περισσότερους πεζούς και ποδηλάτες και ας είχε περισσότερο (πόσο περισσότερο; γκρ...) κόσμο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Και πώς θα νιώθαμε εμείς αν περπατούσαμε πιο πολύ, αν κάναμε περισσότερο ποδήλατο, αν είχαμε λιγότερους λόγους να εκνευριζόμαστε γιατί κολλήσαμε σε ένα μποτιλιάρισμα για άλλη μια φορά ή γιατί κάποιος πιο μπροστά μας "έφαγε" τη θέση πάρκινγκ;

Ώρα για μια δοκιμή λοιπόν! Μια δοκιμή που ίσως μας πείσει πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να φτάνουμε στη δουλειά, στο σούπερ μάρκετ, στο ραντεβού με τους φίλους μας, στην αγορά, στο γυμναστήριο... και μια δοκιμή που μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και να νιώθουμε μεγαλύτερη ευεξία, φροντίζοντας το περιβάλλον.

Υγ. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο εδώ, ενώ μπορείτε να αναζητήσετε και τις κατά τόπους δράσεις που διοργανώνονται με αφορμή τη σημερινή ημέρα και να συμμετέχετε σε όσες γίνονται στην περιοχή σας.

Μ' αρέσει | 2012