Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Δώρα Χριστουγέννων

Χριστούγεννα έρχονται για 23η φορά στη ζωή μου. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αναρωτιέμαι τι δώρα θα προσφέρω και τι δώρα θα μου πάρουν. Σίγουρα η λαχτάρα των δώρων δεν είναι ίδια χρόνο με το χρόνο. Συνειδητοποιείς ότι υπάρχουν άλλα πιο σημαντικά πράγματα που έχουν αξία στη ζωή και τελικά ξεχνάς να στείλεις γράμμα στον Άγιο Βασίλη. Θυμάμαι τον εαυτό μου να γράφω γράμμα, να ζητάω ό,τι παιχνίδι υπάρχει, να δίνω στους γονείς μου το γράμμα έχοντάς τους τυφλή εμπιστοσύνη ότι θα φτάσει στον προορισμό του και μετά απλά να περιμένω με αγωνία να δω αν ήμουν καλό παιδί και αν αξίζω τελικά τα δώρα που ζήτησα.

Κάπως έτσι πέρασαν τα παιδικά μου χρόνια, σταμάτησα να γράφω γράμμα και αρκέστηκα να ζητάω ένα βιβλίο, ένα ημερολόγιο, αγάπη και υγεία για κάθε χρόνο που έρχεται. Είναι και η οικονομική κρίση που δεν επιτρέπει σπατάλες και αναζητείς μια ουσία σε κάτι οικονομικό. Όταν αντιλήφθηκα ότι ο σκοπός είναι αυτή η ουσία, που δεν εξαρτάται από χρήματα αλλά από την πρόθεση του άλλου να σου προσφέρει κάτι, να σου εκφράσει την αγάπη του και να σου αποδείξει πως υπάρχεις στη σκέψη του, άρχισα να σκέφτομαι τι είναι αυτό που πρέπει εγώ να δωρίζω ώστε να δώσω την ευτυχία που περιμένω και εγώ.

Σας λέω, λοιπόν, ότι δεν έχει να κάνει με χρήματα. Τα Χριστούγεννα μπορεί να είναι η πιο εμπορική γιορτή, γιατί η κοινωνία μας την κατέστησε έτσι, είναι, όμως, και η πιο οικογενειακή, η πιο φιλική, η πιο αγαπησιάρικη. Αγάπη! Αγάπη! Αυτό είναι το νόημα. Και σίγουρα σκέφτεστε ότι αυτό το ξέρατε και ότι όλοι αυτό λένε. Δεν εννοώ, όμως, αυτό που όλοι έχουν στο νου τους. Τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι το τέλος και η αρχή ενός κύκλου. Πρέπει να ανανεώνεις την αγάπη σου για τον χρόνο που έρχεται, να ανανεώνεις την υπομονή σου και να δίνεις νέα πνοή στις σχέσεις σου. Να γεννιέσαι από την αρχή, να μετράς τα λάθη της χρονιάς που πέρασε και να τα διορθώνεις την καινούρια. Μπορεί σαν δώρο να φαίνεται φτωχό, αλλά απαιτεί πολύ μεγάλη προσπάθεια για να είναι πετυχημένο και αποτελεσματικό.

Το δυσάρεστο της γιορτής αυτής είναι το κομμάτι που αφορά το μέτρημα των λαθών. Το κρύο, τα φωτάκια, το τραπέζι, η οικογένεια είναι κομμάτια που προκαλούν τις κατάλληλες συνθήκες για αναδρομή στη χρονιά που πέρασε, για αυτοκριτική και για υπολογισμό απωλειών και προσθέτων. Και αναφέρομαι σε ανθρώπους που κέρδισες και σε ανθρώπους που έχασες. Όμως, δεν πρέπει να μας κρατάνε πίσω οι απώλειες. Δείτε τι κάνατε λάθος εσείς, επικεντρωθείτε στον εαυτό σας και σε όλα αυτά που μπορείτε να αλλάξετε και σε αυτά που μπορείτε να δοκιμάσετε. Κλείστε τις πόρτες και τις εκκρεμότητες της προηγούμενης χρονιάς και ανοίξτε τις καινούριες πόρτες της νέας χρονιάς. Αναθεωρήστε ότι σας έκανε να νιώθετε άσχημα και ευχηθείτε το 2016 να μάθει σε όλους τους ανθρώπους να εκτιμούν όλα αυτά τα «δεδομένα» που στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου δεδομένα, να μας μάθει να αγαπάμε και να το δείχνουμε, να εκτιμάμε σωστά καταστάσεις και ανθρώπους και να τοποθετούμε τον εαυτό μας τόσο ψηλά όσο του αξίζει.

Για φέτος, λοιπόν, μη μιζεριάσετε σε δώρα που θα θέλατε να πάρετε αλλά δεν μπορείτε ή δεν μπορούν οι άλλοι να σας τα δωρίσουν. Φέτος τρία πράγματα πρέπει να δωρίσετε, πρώτα στον εαυτό σας και μετά σε όλους τους άλλους:

- να χαρείτε για όλα τα καλά και τα άσχημα που το 2015 έφερε, γιατί όλα είναι εμπειρίες και μας δίνουν δύναμη τελικά,

- να χαρίσετε ευχές από καρδιάς, γιατί έτσι δείχνετε πόσο νοιάζεστε για τους ανθρώπους γύρω σας και

- να αγαπήσετε όσο και όπως δεν το κάνατε καμία άλλη χρονιά.

Κείμενο: Παυλίνα
Φωτογραφία: Pinterest

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
11.11.2015

Adele - Hello

Adele - Hello

Καιρό έχουμε να ακούσουμε μουσική μέσα από τη "συχνότητα" του maresei μας! Ίσως επειδή είχαμε καιρό να πετύχουμε ένα τόσο κινηματογραφικό video clip επενδυμένο με μια εξαιρετική φωνή, όπως αυτή της Adele.

Γι αυτό λοιπόν Hello! Είμαστε εδώ με μουσική και πάλι!

Περισσότερα...
22.11.2012
Δυναμωτικό Πρωινό

Ωραία ιδέα για δυναμωτικό πρωινό! Βρώμη, ψητά μήλα & γιαούρτι.

Περισσότερα...
15.04.2013
Στην ανατολή

Η ανατολή ηλίου είναι μια από τις ωραιότερες ώρες της ημέρας για να είσαι ξύπνιος και να αγναντεύεις το απέραντο γαλάζιο... Ακόμα και αν αυτή την ώρα η θάλασσα δε μοιάζει καν γαλάζια...

Περισσότερα...
25.08.2016

Η Γέφυρα των Μυστικών

Η Γέφυρα των Μυστικών

Φέτος στις διακοπές μπορεί να διάβασα μόνο τρία βιβλία αλλά πέτυχα διάνα στις επιλογές μου! Τρία βιβλία... ένα κι ένα!

Ομολογώ πως γενικά τρία βιβλία για μένα είναι λίγα, πολύ λίγα! Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, με τον Φίλιππο και την μπέμπα να κοιμούνται ελάιχστα μέσα στη μέρα, η εξοικονόμηση έστω και δέκα λεπτών δικών ΜΟΥ πριν παραδοθώ στην αγκαλιά του Μορφέα, ήταν πολύ δύσκολη υπόθεση!

Περισσότερα...
09.02.2015

Πόσες αγκαλιές μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί;

Πόσες αγκαλιές μπορείς να δώσεις σε ένα παιδί;

Μπορεί η πολλή αγκαλιά να κάνει ένα παιδί να κολλήσει πάνω σου; Μπορεί η συνεχής αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά να το κάνουν να ντρέπεται και να μη θέλει να πάει σε άλλα άτομα; Μπορεί να το κάνουν να μην προσπαθεί να μπουσουλήσει, να περπατήσει, να διεκδικήσει κάτι που θέλει να πάρει; Ισχύει η άποψη των παλιότερων μανάδων, και νυν γιαγάδων, που έλεγαν ότι η πολλή αγκαλιά κάνει τα παιδιά κακομαθημένα; Και τι γίνεται με τα χέρια σου που όλη μέρα πονάνε, τη μέση σου που δεν αντέχει πια, τη στοίβα με τα ρούχα που περιμένουν ασιδέρωτα για μέρες, τα πιάτα στο νεροχύτη ή τα σκορπισμένα παιχνίδια στο πάτωμα;

Περισσότερα...
25.01.2017

Τα 3α γενέθλια του Φίλιππου

Τα 3α γενέθλια του Φίλιππου

Πότε πέρασαν τα χρόνια; Πότε έγινε ο μεγάλος αδερφός; Πότε έγινε αντρούλης; Που βέβαια δε θέλει να τρώει μόνος του και θέλει πιο πολλές αγκαλιές από ποτέ. Που είναι ο λατρεμένος όλων μας και μας παίρνει κάθε μέρα τα μυαλά όλο και περισσότερο... Δεν προλαβαίνω να σημειώνω ατάκες.

Έκλεισε τα 3! Και φυσικά κάναμε πάρτι! Το περίμενε πως και πως άλλωστε!

Περισσότερα...
26.04.2014

Χρωματιστό πιάτο

Χρωματιστό πιάτο

Φρουτάκια φάγαμε σήμερα;

Περισσότερα...
20.05.2014

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Κίσσαβο

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Κίσσαβο

"Ο Όλυμπος κι ο Κίσσαβος τα δυο βουνά μαλώνουν, το 'να να ρίξει τη βροχή, τ' άλλο να ρίξει χιόνι", λέει το δημοτικό ποίημα-τραγούδι. Τον Όλυμπο ως "αρχηγό" τον επισκεφθήκαμε πολλές φορές και πάλι θα τον επισκεφθούμε. Τον Κίσσαβο όμως ως "αντίπαλο δέος" του Ολύμπου να τον αφήσουμε με το παράπονο; Είναι και εύκολη η "κατάκτησή" του, οπότε ήρθε κι αυτουνού η σειρά.

Περισσότερα...
25.07.2013

Παλιά δοχεία σε νέες χρήσεις

Παλιά δοχεία σε νέες χρήσεις

Θυμάστε τις διάφορες επιλογές που είδαμε για εναλλακτικές γλάστρες και χρήση παλιών αντικειμένων για τη φιλοξενία των φυτών μας;

Περισσότερα...
21.10.2014

Δώρα της Γης - Καστανογιορτή στη Σκήτη της Λάρισας

Δώρα της Γης - Καστανογιορτή στη Σκήτη της Λάρισας

Και μετά το Σκλήθρο, όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στη Σκήτη. Ως προς τη σειρά επίσκεψης των δύο χωριών, δεν τίθεται θέμα προτίμησης. Η επιλογή έγινε βάσει του πιο εύκολου δρομολογίου για την επιστροφή στη βάση μας.

Πάμε και μια βόλτα στη Σκήτη λοιπόν...

Περισσότερα...
01.03.2015

Φιλικές ιστοσελίδες

friends

- Δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη, ioratoupaidiou.gr
- Περί αυτοκινήτων, στατιστικά, νέα, έξυπνο βιβλίο service, carstats.gr
- Όλοι οι διαγωνισμοί είναι στο kerdiseto.gr
- Κατάλογος ελληνικών ιστοσελίδων: greek-sites.gr
- Περί διακόσμησης: decomaniacs.com

06.05.2015

Στο φράγμα του Αλιάκμονα, κοντά στη Βέροια

Στο φράγμα του Αλιάκμονα, κοντά στη Βέροια

Σε ένα μέρος πανέμορφο, εντάξει μπορεί να μην ήταν τόσο όμορφο και τόσο γραφικό όσο το Μπουράνο, αλλά είχε και αυτό τη μαγεία του, βρεθήκαμε πριν λίγες μέρες για το καθιερωμένο πικ νικ της Πρωτομαγιάς. Και ναι φέτος, δε σκεφτήκαμε καν το ενδεχόμενο της ταβέρνας, καθότι στην παρέα πλέον έχουν προστεθεί αρκετά νέα μέλη από 1+ ως 5- ετών, οπότε θέλαμε να αποφύγουμε το κυνηγητό, θέλαμε να τους φέρουμε πιο κοντά στη φύση, θέλαμε να στρώσουμε χάμω και να γίνουμε ένα με τη γη, τις πευκοβελόνες, τις πέτρες και τα χώματα... Και γίναμε!

Περισσότερα...
22.10.2012
Όταν ο ήλιος δύει...

Πολύ μας αρέσουν τα χρώματα του ουρανού την ώρα που ο ήλιος δύει!

09.03.2013

Πειραματισμοί στην κουζίνα

Πειραματισμοί στην κουζίνα

με καλή παρέα και πίνοντας αγαπημένο ρόφημα από κακάο.

Περισσότερα...
10.02.2013
Ένας πρωτότυπος πίνακας ανακοινώσεων

Ένας πίνακας ανακοινώσεων είτε από φελλό είτε μαγνητικός υπάρχει στα περισσότερα σπίτια (ή έστω στα περισσότερα σπίτια που έχω επισκεφτεί).

Περισσότερα...
04.05.2013
Η κρεμάστρα κορνίζα - πίνακας ανακοινώσεων

Κρεμάστρες, κορνίζες, φωτογραφίες, εικόνες.. Έχουμε δει αρκετές ιδέες εύκολες στην υλοποίηση, ενδιαφέρουσες και κυρίως για δημιουργίες που αλλάζουν συχνά και προλαβαίνουν την πλήξη.

Περισσότερα...
15.06.2014

Μεταξοχώρι: Ένα πηλιορείτικο χωριό στον Κίσσαβο

Μεταξοχώρι: Ένα πηλιορείτικο χωριό στον Κίσσαβο

Πάρα πολλές οι πηγές απ' τις οποίες αντλεί κανείς πληροφορίες για το Μεταξοχώρι (Ρέτσιανη) Αγιάς - Λαρίσης...

Κτισμένο στους νότιους πρόποδες του όρους των Κελλίων, δηλαδή του Κισσάβου ή της Όσσας, πνιγμένο κυριολεκτικά στο πράσινο, με τα υπεραιωνόβια πλατάνια να κυριαρχούν κατά μήκος του ξηροπόταμου πλέον Άμυρου που το "χωρίζει" στα δύο, "στέκεται" καμαρωτό, ατενίζει απέναντι το Μαυροβούνι και χαμηλά τον εύφορο κάμπο με τα πάσης φύσης καρποφόρα δένδρα. Δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τα χωριά του Πηλίου.

Περισσότερα...
14.01.2013

Vassilikos - No Milk Today

Vassilikos - No Milk Today

Ας ξεκινήσουμε με χιουμοριστική διάθεση την εβδομάδα μας με αυτή την εκδοχή του "No Milk Today" των Herman Hermits από τον Vassiliko..

Περισσότερα...
01.05.2013
Μετακόμιση τώρα - video clip

Το τραγούδι το ακούσαμε πρόσφατα με αφορμή τις μαζικές μετακομίσεις των φίλων μας. Τώρα όμως έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και το video clip, μια που βρισκόμαστε στις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του.

Περισσότερα...
24.05.2013

Cupcakes με λεμόνι και λικέρ αμαρέτο

Cupcakes με λεμόνι και λικέρ αμαρέτο

Όταν έχεις τέτοια λεμόνια, απευθείας από το δέντρο του κυρίου Τ., από την παραγωγή στην κατανάλωση, χωρίς κέρωμα και με εκπληκτικό άρωμα, δεν μπορείς να μην το εκμεταλλευτείς... ακόμα και αν είναι να αθετήσεις (πάλι) την υπόσχεση στον εαυτό σου και στη... ζυγαριά σου για το κορμί που θες να χτίσεις μέχρι το καλοκαίρι...

Περισσότερα...
07.04.2015

Για τη Μαργαρίτα & τον Φίλιππο!

Για τη Μαργαρίτα & τον Φίλιππο!

Μετά τα βαπτιστικά πακέτα για τη Μαργαρίτα και τον Φίλιππο, σειρά είχε η δημιουργία Πασχαλινών λαμπάδων αποκλειστικά για αυτούς! 

Μας αρέσει τόσο πολύ άλλωστε η διαδικασία να ετοιμάζουμε δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα με τα χεράκια μας, διοχευτεύοντας στις δημιουργίες αυτές όλη τη θετική μας ενέργεια.

Δεν μπορούσαμε λοιπόν να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μια επίσκεψη στο κέντρο της Αθήνας ήταν αρκετή για να προμηθευτούμε τα κατάλληλα υλικά και να αναλάβουμε δράση.

Περισσότερα...
20.01.2013

Nicola Conte - Do you feel like I feel?

Nicola Conte - Do you feel like I feel?

Ξεκινάμε την Κυριακή μας μουσικά παραμένοντας σε lounge-jazz και soul διάθεση με ένα ακόμη κομμάτι του Nicola Conte..

Περισσότερα...
16.04.2014

Το φλοράλ παντελόνι

Το φλοράλ παντελόνι

H άνοιξη δεν ήρθε μόνο στη φύση, το μπαλκόνι ή την τραπεζαρία μας, ήρθε και στη μόδα! Τα άνθη είναι εδώ και δίνουν χρώμα στις εμφανίσεις μας.

Περισσότερα...
28.05.2013
Morcheeba - Rome Wasn't Built In A Day

Ένα παλαιότερο μα πάντα αγαπημένο κομμάτι από τους Morcheeba..

Περισσότερα...