Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Σφάλμα
  • JCacheStorageFile::_filesInFolderJFolder: :delete: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /var/www/vhosts/dpappas.gr/httpdocs/maresei/cache

Αλληλεγγύη

Σύνθημά μας η Αλληλεγγύη...

Μέρες τώρα ακούω και διαβάζω για χριστουγεννιάτικα παζάρια και άλλες εκδηλώσεις, που διοργανώνουν διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις και σύλλογοι στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της οικονομικής ενίσχυσης άπορων ανθρώπων, άστεγων, παιδιών χωρίς οικογένεια ή χωρίς τη δυνατότητα να ζουν αξιοπρεπώς. Εδώ και καιρό επίσης, βλέπω στο super market κουτιά με επιγραφές "Ερυθρός Σταυρός", "Ελπίδα", "Κοινωνικό Παντοπωλείο" και αναρωτιέμαι κάθε πόσο γεμίζουν και κάθε πόσο αδειάζουν. Αναρωτιέμαι πόσο χαίρονται κάποιοι άνθρωποι όταν παραλαμβάνουν τα προϊόντα από αυτά τα κουτιά και πόσο εύκολο είναι κάθε φορά που πάμε για ψώνια στο super market να ρίχνουμε και κάτι σε ένα από αυτά.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για την ισότητα, για όλα όσα οι περισσότεροι από μας θεωρούμε δεδομένα. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν καν τις στοιχειώδεις ανέσεις και ζουν καθημερινά με την αγωνία για το αν θα έχουν φαγητό, νερό και στέγη την επόμενη μέρα. Οι άστεγοι διαρκώς αυξάνονται, πολλοί φιλανθρωπικοί σύλλογοι έχουν πλέον έντονο πρόβλημα βιωσιμότητας λόγω μείωσης των δωρεών, πολλοί συνάνθρωποί μας αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια.

Δεν ξέρω πού θα πάει η κατάσταση, αλλά έχουμε πει ότι σε αυτή την ιστοσελίδα θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά και προσπαθούμε να βλέπουμε τα πράγματα αισιόδοξα. Γι αυτό λοιπόν, αφενός μας αρέσουν όλες αυτές οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης και αφετέρου ευχόμαστε ότι στο εξής περισσότερο από κάθε άλλη φορά η λέξη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ θα γίνει το σύνθημά μας και η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάρτιος 2023 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
29.01.2014

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Αισίως έκλεισα κι εγώ τα 30!

Την φοβόμουν λίγο αυτή τη μέρα, αλλά τελικά βρήκα τρόπο να την περάσω όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Πώς; Γιόρτασα την προηγούμενη μέρα! Όταν ακόμα ήμουν 29! Κι έτσι ανήμερα των γενεθλίων δε συνέβη κάτι, όλα καλά!

Θα ήθελα λοιπόν, λόγω αυτής της κρίσιμης ηλικιακής φάσης, να αφιερώσω στις συνομήλικες τριαντάρες κάποια αποφθέγματα διάσημων ανδρών και γυναικών.

Περισσότερα...
07.04.2013
Τι να φορέσω αύριο;

Το "τι να φάμε αύριο" σε κάθε πιθανή παραλλαγή (βλ. "τι να μαγειρέψω αύριο", "τι να φτιάξω αύριο", "τι να ετοιμάσω αύριο" κτλ..) και το "τι να φορέσω αύριο" νομίζω πως είναι τα δύο ερωτήματα που μας βασανίζουν πιο συχνά από οποιοδήποτε άλλο.. Κάθε μέρα αυτές οι ερωτήσεις, κάθε μέρα οι ίδιες σκέψεις, κάθε μέρα το ίδιο μικρό άγχος για να δώσουμε απάντηση...

Περισσότερα...
19.06.2013
DIY Kεφαλάρι

Μια ωραία πρόταση για δημιουργικούς πειραματισμούς!

Περισσότερα...
22.10.2013

Με σημείο αναφοράς την παλιά καρέκλα

Με σημείο αναφοράς την παλιά καρέκλα

Μια παλιά καρέκλα σε μια γωνία, ένα ριχτάρι ριγμένο επάνω της, μια μεγάλη κορνίζα από πίσω, δυο τρία ανθοδοχεία και άλλα τόσα κηροπήγια ή καράφες αριστερά και δεξιά ακουμπισμένα πρόχειρα και μερικά βιβλία συνθέτουν μια ιδιαίτερη γωνιά στο σπίτι. Δεν είναι πολύ όμορφη και πολύ "τυχαία" διακοσμημένη;

Περισσότερα...
16.03.2015

Λεπτομέρειες οργάνωσης της κουζίνας

Λεπτομέρειες οργάνωσης της κουζίνας

Όταν κλήθηκα να επιλέξω το σχέδιο της κουζίνας στο σπίτι, το βασικό μου μέλημα ήταν να εξασφαλίσω όσο το δυνατό περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους και μπορώ να πω ότι θυσίασα εν μέρει ομορφιά και design στο βωμό της λειτουργικότητας και της πρακτικότητας. Ήθελα να μη χρειάζεται να έχω πιάτα, ποτήρια και λοιπά κουζινικά στα κλειστά ντουλάπια της βιβλιοθήκης - σύνθετου στο σαλόνι (για κρυσταλλιέρα ούτε λόγος), ήθελα να μην στριμώχνω τα μικροαντικείμενα στα ντουλάπια της κουζίνας, ήθελα να έχω όσο το δυνατό περισσότερη άνεση στην μετρίου μεγέθους κουζίνα μου.

Και τι κατάφερα;

Περισσότερα...
01.05.2017

Οι Καρτ Ποστάλ της Victoria Hislop & Νέος Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Οι Καρτ Ποστάλ της Victoria Hislop & Νέος Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Το βιβλίο έφτασε στα χέρια μου (πόση χαρά νιώθω όταν παραλαμβάνω καινούρια βιβλία!) και το παρέδωσα αμέσως στον βιβλιοφάγο της οικογένειας, παππού και μπαμπά Θοδωρή. Το διάβασε πολύ γρήγορα και αμέσως εξέφρασε άποψη.

"Το τελευταίο βιβλίο της Victoria Hislop που είναι γραμμένο με πρωτότυπο τρόπο, αποτελεί κυριολεκτικά έναν ύμνο στην πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία. Διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο ομορφιές και μέρη του αρχαίου πολιτισμού της πατρίδας μας και αποτελεί ταυτόχρονα έναν μικρό τουριστικό οδηγό.

Παράλληλα περιγράφει χαρακτήρες, ήθη, έθιμα, μύθους και δοξασίες που χαρακτηρίζουν την ελληνική ύπαιθρο και ζωή. Επίσης αναφέρεται με περίσσεια τεχνική στη σύγχρονη εποχή και αγγίζει θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση, τη μετανάστευση του νέου επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας, αλλά και ευαίσθητα θέματα ανθρώπινων σχέσεων.

Η Victoria Hislop με τα βιβλία της αναδεικνύεται σε πρέσβειρα της Ελλάδος προς όλη την υφήλιο και αποδεικνύει ακόμη μια φορά την αγάπη της για την Ελλάδα".

Περισσότερα...
19.09.2014

Στον ρυθμό της Lady Gaga

Στον ρυθμό της Lady Gaga

Είτε σου αρέσει είτε όχι, οφείλεις να παραδεχτείς ότι είναι μια και μοναδική.

Και μια και τυχαίνει να εμφανίζεται σήμερα στη «γειτονιά» μας, δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι και να μην παρευρεθούμε.

Περισσότερα...
18.04.2013

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

με αφορρμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολτιστικής Κληρονομιάς.

Περισσότερα...
03.06.2013

Monsieur Minimal - Party

Monsieur Minimal - Party

Το τραγούδι αυτό το πρωτοακούσαμε καιρό πριν και μπήκε άμεσα στη λίστα με τα αγαπημένα. Τώρα όμως έχουμε τη δυνατότητα να δούμε και το video clip του και είναι άλλη μια ευκαιρία να το απολαύσουμε παρέα. Άλλωστε η εκδοχή του με τη συμμετοχή της Μαριέττας Φαφούτη είναι το πιο δημοφιλές κομμάτι της playlist του maresei.gr!

Περισσότερα...
17.12.2013

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά γίνονται; Δεν γίνονται!

Έτσι, μετά τα μελομακάρονα της Σοφίας και τα κουλουράκια κανέλας, ήρθε η ώρα για τους κουραμπιέδες της μητέρας! Το είχα υποσχεθεί άλλωστε, έναν χρόνο πριν ότι φέτος θα είμαι δίπλα της κατά την παρασκευή των παραδοσιακών γλυκών των Χριστουγέννων.

Περισσότερα...
08.08.2013
Παρατηρώντας και φωτογραφίζοντας τη φύση

Χρώματα κι αρώματα μπλέκονται με μοναδικό τρόπο στη φύση... Λουλούδια κι έντομα γίνονται ένα μόλις δυο βήματα μακριά από τον καναπέ του σαλονιού. Βγείτε στο μπαλκόνι, στον κήπο, στο πάρκο κι απολαύστε το θέαμα!

Περισσότερα...
09.03.2013

Πειραματισμοί στην κουζίνα

Πειραματισμοί στην κουζίνα

με καλή παρέα και πίνοντας αγαπημένο ρόφημα από κακάο.

Περισσότερα...
01.04.2013
Χοιρινή τηγανιά με πατατούλες σαν τηγανιτές!

Ήρθε η ώρα του φαγητού.. και σήμερα το μενού λέει χοιρινή τηγανιά, κομμένη με έναν τρόπο διαφορετικό, για να μη βαριόμαστε ποτέ, να 'ναι καλά ο κρεοπώλης της γειτονιάς..

Και η απαραίτητη συνοδεία της χοιρινής τηγανιάς ποια είναι; 

Περισσότερα...
21.01.2013
Croque Madame για πρωινό

Το είπαμε ότι θα επιχειρήσουμε κι εμείς να φτιάξουμε Croque Madame και συνηθίζουμε να κρατάμε τις υποσχέσεις μας..

Περισσότερα...
24.12.2012

Προτάσεις μόδας για καθημερινές εμφανίσεις

Προτάσεις μόδας για καθημερινές εμφανίσεις

Καιρό έχουμε να μιλήσουμε για μόδα...

Περισσότερα...
24.10.2013

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Αηλιά Πενταλόφου

Η δύναμη που κρύβεις μέσα σου - Ανεβαίνοντας στον Αηλιά Πενταλόφου

Άλλη μια περιπλάνηση στο όμορφα ελληνικά βουνά ξεκινά. Ανάβαση στον Αηλιά Πενταλόφου, στο Βόιο Κοζάνης.

Περισσότερα...
17.04.2014

Βαμμένα κόκκινα... αυγά

Βαμμένα κόκκινα... αυγά

Τα αυγουλάκια μας είναι έτοιμα και φέτος. Βαμμένα με κόκκινη μπογιά και κηρομπογιές. 

Περισσότερα...
19.11.2014
The National - Think You Can Wait

Μια υπέροχη μουσική πρόταση που έφτασε στο inbox μας πριν λίγες μέρες, είναι απόλυτα κατάλληλη για το κλείσιμο της σημερινής ημέρας.

Περισσότερα...
13.01.2013
Tailor Swift feat. The Civil Wars - Safe and Sound

Μια και σήμερα αναφερθήκαμε στην ταινία "The Hunger Games" και τα μηνύματά της, ας κλείσουμε το Σαββατοκύριακο μας με ένα τραγούδι από το αντίστοιχο soundtrack.

Περισσότερα...
11.12.2012

Τροφή για σκέψη, έμπνευση και αισιοδοξία

Τροφή για σκέψη, έμπνευση και αισιοδοξία

Κάθε εμπόδιο για καλό και κάθε τέλος σηματοδοτεί μια νέα αρχή.

Περισσότερα...
27.07.2013

Και η μάχη με τα βότσαλα συνεχίζετα​ι

Και η μάχη με τα βότσαλα συνεχίζετα​ι

Όλο και πιο συχνά βλέπεις μικρούς και μεγάλους να ψάχνουν κάτι στην παραλία. Και συνήθως αυτό το κάτι είναι βότσαλα ή κοχύλια. Ψάχνουν τα πιο όμορφα βότσαλα, λευκά ή χρωματιστά για να διακοσμήσουν το χώρο τους, να παίξουν, να κατασκευάσουν χειροποίητα έργα.

Περισσότερα...
23.01.2013
Αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τη σκάλα

Ντουλάπες, παπουτσοθήκες, συρτάρια, ράφια... όσα και να είναι δεν αρκούν ποτέ! Τις περισσότερες φορές μάλιστα όσο περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους έχουμε στη διάθεσή μας, τόσο περισσότερο τους γεμίζουμε. 

Περισσότερα...
01.10.2012

Fun. - We are young

Fun. - We are young

'cause we are young!

Περισσότερα...
20.03.2013

Στον ποταμό Άρδα

Στον ποταμό Άρδα

Τον ποταμό Άρδα τον έχουμε όλοι κατά καιρούς ακούσει λόγω του φεστιβάλ νέων που λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι και φιλοξενεί μεγάλο αριθμό γνωστών καλλιτεχνών και ακόμο μεγαλύτερο αριθμό κατασκηνωτών και επισκεπτών. Μερικοί τυχεροί τον έχουμε επισκεφτεί κιόλας σε διάφορες χρονικές περιόδους αν και δυστυχώς όχι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.

Περισσότερα...