Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Κυκλαδονήσια - Καλοκαιρινή περιπλάνηση (Μέρος 4ο)

Το ταξίδι συνεχίζεται λοιπόν με προορισμό την πρωταγωνίστρια του τουρισμού, την εκπληκτική Σαντορίνη. Το προφέρεις και γεμίζει το στόμα σου. Όχι, το Θήρα δε μ'αρέσει.

Καθώς το καράβι, μετά από ένα άνετο ταξίδι 3 ωρών περίπου, πλησιάζει τη Σαντορίνη, αρχίζουν τα βαθιά, γεμάτα θαυμασμό επιφωνήματα γι' αυτό τον τεράστιο μαύρο βράχο που η κορυφή του και λίγο τα πλαϊνά είναι κάτασπρα απ' τα νησιώτικα σπίτια. Έχοντας υπόψη σου και την ιστορία του τόπου είναι να μη θαυμάζεις; Σε πολλά σημεία τα σπίτια φαίνονται σαν να κρέμονται απ΄τον ουρανό. Το "σκηνικό" μοιάζει απίστευτο. Καμιά σχέση με ότι έχεις δει σε φωτογραφίες ως τώρα.

DSCN3967

Κατεβαίνοντας στο λιμάνι, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ σε ανεβάζουν στα Φηρά και από εκεί μπορείς να συνεχίσεις κατά που τραβάει η ψυχή σου. Τραβήξαμε νότια προς Φηροστεφάνι

DSCN4021

όπου είχαμε κανονίσει από πριν για κατάλυμα σε ξενοδοχείο γιατί, το πλήθος των τουριστών σε κάνει να ψάχνεις και να μη βρίσκεις δωμάτιο. Πέρασαν οι εποχές που θα μπορούσαμε να την περάσουμε "σπαρτιάτικα". Λίγη ξεκούραση και απόγευμα πια, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Οία για να θαυμάσουμε κι εμείς το ξακουστό ηλιοβασίλεμα. Άνθρωποι από κάθε γωνιά του κόσμου, κρεμασμένοι κυριολεκτικά σαν σταφύλια στα μπαλκόνια περιμένουν υπομονετικά να βασιλέψει ο ήλιος και όταν αυτό συμβαίνει πέφτει, άκουσον-άκουσον, απίθανο χειροκρότημα! Πολύ όμορφες σκηνές και στιγμές, θέλεις δε θέλεις, γίνεσαι ρομαντικός.

DSCN4035

DSCN4048

DSCN4046

DSCN4055

DSCN4057

Οι γάμοι στη Σαντορίνη είναι καθημερινό φαινόμενο,

DSCN4039

τα κρουαζερόπλοια πάνε κι έρχονται, αράζουν και κατεβάζουν τον κόσμο με τις βάρκες και τα καταστήματα τους περιμένουν.

DSCN4007

DSCN3853

DSCN4043

Εδώ δείχνει να μη γνωρίζουν τι θα πει οικονομική κρίση. Καταπληκτικά καταστήματα με κοσμήματα και ρούχα, αν θες ψωνίζεις, αν θες τα κοιτάς από μακριά... Το τελεφερίκ στην Καλντέρα που "ανταγωνίζεται" τα... "κριθαροκίνητα ταξί"

DSCN3881

DSCN3880

DSCN3882

δε σταματά να ανεβοκατεβάζει κόσμο.

DSCN3859

Η προκυμαία κάτω είναι η αφετηρία των πλοιαρίων που σε πάνε στην Καμένη, δηλαδή στον κεντρικό κρατήρα του ηφαιστείου.

DSCN3994

Τα πλοιάρια πηγαινοέρχονται διαρκώς, στην Καμένη δε, γίνεται κυριολεκτικά "προσκύνημα". Πολύς κόσμος... άγριο και κατάμαυρο το τοπίο. Ευτυχώς φυσάει γιατί η ζέστη είναι φοβερή μέσα στη μαυρίλα και τη σκόνη.

DSCN3896

DSCN3905

DSCN3933

DSCN3934

DSCN3935

Η βόλτα αυτή συνήθως κλείνει με μπάνιο στα θερμά νερά, κάτι που μοιάζει με το προσκύνημα των Ινδών στο Γάγγη ποταμό.

DSCN3981

Η επιστροφή στην Καλντέρα όπως και το κατέβασμα μπορεί να γίνει και με τα πόδια ή με τα "4x4", αλλά οι μύγες και οι μυρωδιές απ' τις "εξατμίσεις" τους δεν υποφέρονται, όπως και τα ατέλειωτα σκαλοπάτια.

Πανέμορφη η Καλντέρα. Δρομάκια στενά γεμάτα ζωή σε καλούν να τα περπατήσεις,

DSCN3855 

ενώ ο κεντρικός δρόμος που τη χωρίζει κατά μήκος, σου δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις απ΄τη μια μεριά τη θάλασσα, την Καμένη, τη Θηρασιά απέναντι και απ΄την άλλη τα καταστήματα και τα μπαράκια. Μπορείς και από δω άνετα να απολαύσεις το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Το βραδάκι, οι βόλτες ατελείωτες, όπως ατελείωτη είναι η Σαντορίνη. Κόσμος, κόσμος, κόσμος, πολύς λαός, ελληνικά ακούς σπανίως.

Για μπάνιο προτιμήσαμε την παραλία στο Καμάρι. Και εδώ με 1,6 ευρώ το ΚΤΕΛ σε πάει όπου θέλεις.

DSCN4012

DSCN4013

Και κάπως έτσι όλα τα όμορφα κάποτε τελειώνουν. Μετά από 9 μέρες αιγαιοπελαγίτικης περιπλάνησης, μαζεύεις τα μπογαλάκια σου και παίρνεις το καράβι για Πειραιά αυτή τη φορά. Να και μια μικρή μακρινή γεύση από Ίο.

DSCN4070

DSCN4076

DSCN4074

DSCN4080

Πέρασες καλά; Το ευχαριστήθηκες; Κλείσε ραντεβού με το Αιγαίο για επόμενη εξόρμηση του χρόνου. Να μη σας πω ότι προλαβαίνετε και φέτος όσοι έχετε χρόνο και διάθεση. Οι τιμές είναι παντού χαμηλότερες στην αρχή και στο τέλος της τουριστικής περιόδου, ο κόσμος λιγότερος, η περιποίηση περισσότερη και όποιος τολμηρός... προλαβαίνει!

Εμείς; Ναι, καλά περάσαμε, όμορφα, άξιζε το ταξίδι. Ευχόμαστε να 'μαστε καλά και του χρόνου και ποιος ξέρει... μπορεί να πάρουμε την απόφαση γι ακόμα μια βόλτα στο Αιγαίο. Να μη δούμε και τα μικρότερα κυκλαδονήσια;

Ακολουθήστε όσοι δεν το 'χετε κάνει, χωρίς έγνοιες για αυτοκίνητο. Με τα Μ.Μ.Μ. πας παντού και αφήστε που στα καράβια η μεταφορά οχήματος κοστίζει αρκετά.

Το δικό μας ταξίδι είναι μια ανάμνηση υπέροχη. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Οι εντυπώσεις συνολικά είναι πολύ καλές και αυτές τις εντυπώσεις προσπάθησα να μοιραστώ μαζί σας και να σας ταξιδέψω...

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
20.11.2012
Μετρώντας τα άστρα

Μετρώντας τα άστρα...

Περισσότερα...
06.03.2015

Τα μαχαιροπίρουνα στην πόρτα μας

Τα μαχαιροπίρουνα στην πόρτα μας

Ο φίλος μας ξαναχτύπησε, ναι αυτός ο φίλος που μετά το Μιλάνο είπε "Δεν πετάγομαι και μια βόλτα στην Αθήνα;"... Και μπορεί να βρέθηκε στην πρωτεύουσα για επαγγελματικούς λόγους αλλά βρήκε τον χρόνο να τριγυρίσει λίγο και να μας στέλνει κάθε τόσο ανταπόκριση.

Περισσότερα...
18.11.2014

Φ for Φαντασία στην κουζίνα

Φ for Φαντασία στην κουζίνα

Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο ευχαριστιέμαι να μπαίνω στην κουζίνα και να φτιάχνω πράγματα... Γλυκά, αλμυρά., ό,τι μου αρέσει να τρώω. Αυτός είναι και μόνος μου περιορισμός. Θέλω (και συνηθίζω) να φτιάχνω ό,τι μου αρέσει να τρώω. Κάποιος παραπονιέται γι αυτό :(

Ειδικά όταν πρόκειται να υποδεχτώ φίλους και συγγενείς, ανθρώπους δικούς μου που δε με ενδιαφέρει να μείνω στους τύπους, θέλω να τους ευχαριστήσω, να τους χαρώ και να με χαρούν. Τότε έχω κάθε λόγο να μπω στην κουζίνα και να ετοιμάσω ό,τι κατεβάζει ο νους μου. Αυτό βέβαια εκτός από δημιουργικό είναι και κάπως ριψοκίνδυνο. Δεν πετυχαίνουν πάντα τα πειράματα! 

Περισσότερα...
02.03.2013
Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη

Επιτέλους Σάββατο! Έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για βόλτες με φίλους και φυσικά για κουζινοπειραματισμούς!

Περισσότερα...
08.02.2015

Μετρώντας αντίστροφα για τα Όσκαρ

Μετρώντας αντίστροφα για τα Όσκαρ

Πλησιάζει και φέτος η ημέρα της απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ και ήδη έχουμε ξεκινήσει να μετράμε αντίστροφα, να κάνουμε προβλέψεις και να σβήνουμε από τη λίστα μας τις ταινίες που πρέπει να δούμε για να έχουμε άποψη πριν τη μεγάλη βραδιά. 

Περισσότερα...
22.09.2012
Μια εναλλακτική θήκη κοσμημάτων

Μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να χρησιμοποιώ αντικείμενα που υπάρχουν στο σπίτι με τρόπο διαφορετικό, πρωτότυπο και πρακτικό.

Περισσότερα...
16.12.2013

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας... της μαμάς!

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας... της μαμάς!

Αυτά τα κουλουράκια, συνήθως σε σχήμα πλεξούδας, έκαναν πάντα όλο το σπίτι να μυρίζει κανέλα. Τα θυμάμαι να υπάρχουν σχεδόν όλες τις εποχές του χρόνου σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος πάνω στο τραπέζι της κουζίνας. Ήταν τα αγαπημένα της μαμάς και τα έφτιαχνε συνέχεια. Και λέω ήταν, γιατί τώρα πια τα φτιάχνει σε πιο light εκδοχή, χωρίς ζάχαρη και με αλεύρι ολικής άλεσης. Και ακόμα και τώρα, αυτά τα ελαφριά μπισκοτάκια κανέλας είναι τα αγαπημένα όσων αποφεύγουν τη ζάχαρη εντός πολυκατοικίας και εντός παρέας.

Περισσότερα...
28.06.2013
Καλή μας Παρασκευή!

Καλημέρα! Καλή μας Παρασκευή! Έφτασε πάλι η πιο αγαπημένη μέρα της εβδομάδας!

Ο καιρός μπορεί να μας τα χαλάει λίγο αλλά κατά μια άποψη καλύτερα για όσους αυτό το σαββατοκύριακο θα μείνουμε στην πόλη... Τουλάχιστον δε θα ψηθούμε. Για εσάς που ετοιμάζετε εξορμήσεις σε μέρη με θάλασσα, διαλέξτε ένα μέρος με λαμπερό ήλιο, χωρίς προβλέψεις για βροχές.

Περισσότερα...
16.12.2015

Παιδικά Χριστούγεννα

Παιδικά Χριστούγεννα

Όταν σε ένα σπίτι υπάρχουν παιδιά, είναι σαν το πνεύμα των Χριστουγέννων να γίνεται πιο δυνατό. Η θαλπωρή, η ζεστασιά, το ντεκόρ, όλα παίρνουν άλλη διάσταση. Νιώθεις πως τις μέρες αυτές η οικογένεια έρχεται πιο κοντά, περνάει περισσότερο χρόνο μαζί, δένεται περισσότερο...

Η ύπαρξη των παιδιών δίνει στις γιορτές άλλη διάσταση. Προφανώς, επειδή δεν ψάχνεις πού θα πας, πού θα βγεις, αν θα ξενυχτήσεις, πού θα κάνεις ρεβεγιόν, αλλά πώς θα στολίσεις, τι δώρο θα κάνεις στα παιδιά που θα τους ξετρελάνει, τι κουλουράκια θα κάνεις και τι μελομακάρονα, αν θα τους πας σε κάποιο χριστουγεννιάτικο χωριό, πώς θα πουν τα κάλαντα, πώς θα στολίσεις το δωμάτιό τους...

Περισσότερα...
04.06.2013
Ζούμε σε μια πόλη με λάθη

Όλοι ζούμε σε μια πόλη με λάθη.. όποια κι αν είναι αυτή η πόλη, σε όποια χώρα κι αν βρίσκεται κάποια κακώς κείμενα υπάρχουν. Κι αν αυτή η πόλη βρίσκεται στην Ελλάδα, τότε μάλλον τα κακώς κείμενα είναι πολλά, όπως πολλά είναι κι αυτά που δε μας αρέσουν. Τα λάθη ή έστω αυτά που κάποιοι θεωρούμε λάθη μας πληγώνουν και θα θέλαμε να τα αλλάξουμε. Και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα λάθη οφείλονται κυρίως στην αμέλεια ή την αδιαφορία των πολιτών, στην έλλειψη ενδιαφέροντος για το κοινό καλό, για το καλό του συμπολίτη μας, για το περιβάλλον, για όσους έχουν ανάγκη, για όσα θεωρούμε δεδομένα και τα περιφρονούμε.

Περισσότερα...
20.11.2012

Savoir Adore - Dreamers

Savoir Adore - Dreamers

Το αγαπήσαμε με το πρώτο άκουσμα! Σύγχρονο μα ατμοσφαιρικό και με πρωτότυπο βίντεο.

Περισσότερα...
05.12.2012

Dusk - What are the chances

Dusk - What are the chances

Tην ανακάλυψα πρόσφατα και για άλλη μια φορά χάρηκα που πρόκειται για νέα ελληνίδα τραγουδοποιό με ιδιαίτερη φωνή και μελωδικές συνθέσεις. Το όνομα της είναι Αυγή (εξ ου και το Dusk) Πλατανίδη και πολύ μ'αρέσει.

Περισσότερα...
30.06.2014

Περπατώ περπατώ εις τον ...δρόμο

Περπατώ περπατώ εις τον ...δρόμο

Οι τυχαίες συναντήσεις με πολλών ειδών χαριτωμένα ζωάκια είναι συχνό φαινόμενο αυτή την εποχή.

Σκαντζόχοιροι, χελώνες, φιδάκια - αυτά τα τελευταία δεν τα βρίσκω πολύ χαριτωμένα - αλεπούδες, απ' όλα έχει η φύση και οι συναντήσεις μαζί τους είναι σχεδόν σίγουρες όσο κινούμαστε σε επαρχιακούς δρόμους. Βέβαια μερικά από αυτά τα ζώα δεν είναι αρκετά τυχερά και συχνά βρίσκονται χτυπημένα στο δρόμο. 

Περισσότερα...
03.02.2017

Κουλουρομπισκοτάκια που γίνονται ανάρπαστα!

Κουλουρομπισκοτάκια που γίνονται ανάρπαστα!

Αυτά τα ζωάκια μας έγιναν ανάρπαστα στο πάρτι του Φίλιππου! Είναι από τις κλασικές συνταγές της οικογένειας που τελευταία άρχισαν λίγο να αλλάζουν για να προσαρμοστούν σε πιο πολλά γούστα, κυρίως παιδικά.

Κι έτσι από εκεί που ήταν τα παραδοσιακά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας που έκανε η μαμά μου πάντα ως μικρές πλεξουδίτσες, περνώντας από πολλές δοκμασίες με κουπάτ, έγιναν αστεράκια, φεγγαράκια, δεντράκια και άλλα πολλά, και κατέληξαν να γίνουν ζωάκια σε δυο νέες εκδοχές, βανίλια και κακάο.

Περισσότερα...
12.08.2013
Χειροποίητη συσκευασία δώρων για καλλιγράφους

Για τους λάτρεις της καλλιγραφίας ή για όσους το έχουν απωθημένο από την παιδική τους ηλικία, όταν με τόσο κόπο ο δάσκαλος τους υποχρέωνε να εξασκηθούν στην καλλιγραφία, ενώ σήμερα η μόδα επιτάσσει γραμματοσειρές λιτές και ευανάγνωστες...

Περισσότερα...
14.10.2013
Roy Orbison - You Got It

Ένα γλυκό τραγούδι, που όποτε το ακούω μου φτιάχνει τη διάθεση..

Περισσότερα...
26.07.2014
Εκεί που το πράσινο συναντά το κύμα

Εκεί που τα δέντρα φτάνουν στη θάλασσα και σχεδόν αγγίζουν το νερό, σε μικρούς κολπίσκους, χωρίς πολύ κόσμο και βαβούρα, εκεί που το μάτι χάνεται στον ορίζοντα ρεμβάζοντας, εκεί ξεκινά η απόλυτη χαλάρωση...

Περισσότερα...
05.04.2013

Somebody To Love

Somebody To Love

Πρωινό Παρασκευής επιτέλους.. Ο ήλιος μας έκανε τη χάρη σήμερα και βγήκε απ' το πρωί, είπαμε να αφήσουμε στην άκρη όσα δυσάρεστα συμβαίνουν και να εστιάσουμε για άλλη μια φορά στις μικρές καθημερινές χαρές, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να περάσουμε ένα όμορφο παρασκευοσαββατοκύριακο...

Περισσότερα...
14.12.2012

Πρόταση για το σαββατοκύριακο

Πρόταση για το σαββατοκύριακο

Μια και τα πρώτα χιόνια έπεσαν σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όσοι έχετε την τύχη να είστε κοντά σε κάποιο από τα χιονοδρομικά κέντρα, μη χάσετε την ευκαιρία για μια εκδρομή.

Περισσότερα...
25.01.2013

Lana Del Rey - Video Games

Lana Del Rey - Video Games

Τα ομαδικά παιχνίδια όπως τα επιτραπέζια, τα χαρτιά και τα video games είναι μερικές ακόμη εναλλακτικές για αυτό το Σαββατοκύριακο, ειδικά αν έχουμε παρέα στο σπίτι. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τα σχέδια για ένα ωραίο διήμερο ακούγοντας το "Video Games" της Lana Del Rey.

Περισσότερα...
15.03.2014

The Lumineers - Stubborn Love

The Lumineers - Stubborn Love

Άλλο ένα αγαπημένο κομμάτι από τη folk-rock μπάντα "The Lumineers" το Denver του Colorando.

Περισσότερα...
10.02.2013
FREEDAY

Ένας ακόμα αγαπημένος φίλος, πολυπράγμων και μέγας νοικοκύρης, αποφάσισε στο εξής να μοιράζεται μαζί μας τις εμπειρίες και τις προτάσεις του από τις μαγειρικές του, την αγάπη του για την αντρική μόδα, τον αθλητισμό, το ποδήλατό του, τα στέκια του στην πρωτεύουσα, καθώς και ό,τι άλλο κατά καιρούς του αρέσει. Ας τον καλοσωρίσουμε παρέα και ας του ευχηθούμε "Καλή αρχή".

Περισσότερα...
10.02.2015

Sam Smith - Stay With Me

Sam Smith - Stay With Me

Σύμφωνα με όλους ήταν ο μεγάλος νικητής των φετινών 57ων Grammy Awards, κερδίζοντας στις 4 από τις 6 κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιος. Ο λόγος για τον νεαρό Βρετανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Sam Smith.

Περισσότερα...
23.04.2013

Η παιδική συλλογή με τις χαρτοπετσέτες εξελίσσεται

Η παιδική συλλογή με τις χαρτοπετσέτες εξελίσσεται

Μπορεί τώρα να φαίνεται περίεργο αλλά κάποτε η συλλογή χαρτοπετσετών ήταν παιδική συνήθεια για μεγάλη μερίδα κοριτσιών. Μέσα σε αυτή τη μερίδα ήμουν και εγώ! Εκτός από χαρτοπετσέτες μαζεύαμε αλληλογραφίες, τα αγόρια μάζευαν στρατιωτάκια, όλοι μαζί μαζεύαμε αυτοκόλλητα χαρτάκια με τα σήματα αθλητικών ομάδων ή με τα πρόσωπα αγαπημένων αθλητών ή ακόμα και με φιγούρες παιδικών ηρώων... Αυτές οι συλλογές υπάρχουν ακόμα στο παιδικό μου γραφείο για να θυμίζουν την παιδική αθωότητα, τα παιδικά πάρτι, από τα οποία συγκεντρώναμε και τις περισσότερες χαρτοπετσέτες, τότε που τα πάρτι γινόταν στο σπίτι και όχι σε παιδότοπους.

Περισσότερα...