Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βόλτα στο Μύλο των Ξωτικών - 2013

Βόλτα στο Μύλο των Ξωτικών - 2013

Χριστούγεννα χωρίς επίσκεψη σε χριστουγεννιάτικο χωριό γίνεται; Δε γίνεται!

Ήρθε η ώρα λοιπόν να δούμε τι συμβαίνει φέτος στον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Ανταποκριτές μας; Αγαπημένοι άνθρωποι που πήγαν, είδαν και μας ενημέρωσαν, στέλνοντάς μας και το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό.

Το ζεύγος Θ. & Α. λοιπόν βρέθηκε για πρώτη φοά σε ένα τέτοιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό, σε ένα ολόκληρο χωριό στημένο στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι εντυπώσεις όμορφες και κατά την άποψη και των δύο, ο Μύλος των Ξωτικών, όπως προφανώς κάθε αντίστοιχη εκδήλωση, απευθύνεται κυρίως σε μικρά σχετικά παιδιά και τις οικογένειές τους. Για τα παιδιά ο τόπος αυτός είναι υπέροχος, μαγικός, με το που βρίσκονται εκεί ζουν το δικό τους παραμύθι! Ένα πολύ καλά στημένο σκηνικό, με παιχνίδια, χρώματα, μουσική... Έτσι δικαιολογούνται και τα δεκάδες εκδρομικά λεωφορεία που μετέφεραν μαθητές την ημέρα που οι φίλοι μας βρέθηκαν εκεί.

Σύμφωνα πάλι με τη μικρή μας φίλη  Β., 8,5 ετών, που βρέθηκε στον Μύλο των Ξωτικών για 3η φορά σε μια εκδρομή της με το σχολείο, ο Μύλος φέτος είναι καλύτερος από κάθε άλλη χρονιά (έχει πάει και τις προηγούμενες δύο). Έχει τα πιο πολλά παιχνίδια... και παγοδρόμιο και εναέρια τύπου μπαλαρίνα και τραμπολίνο και καρουζέλ και .... και.... μου τα είπε όλα, ανέβηκε σχεδόν σε όλα και πέρασε αξέχαστα! Α και δε σας είπα... Έχει και πολύ νόστιμες κοτομπουκιές με τηγανιτές πατάτες. Ό,τι πρέπει για τα παιδιά! Βάφουν και τα πρόσωπα των επισκεπτών με πανέμορφα σχέδια, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Όλα αυτά μου τα δήλωσε η μικρή Β., που ελπίζει να ξαναεπισκεφτεί τον Μύλο μέσα στις γιορτές.

Καλές οι περιγραφές λοιπόν αλλά μερικές φορές οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Ας πάρουμε μια φωτογραφική γεύση από το τι γίνεται στο χριστουγεννιάτικο χωριό των Τρικάλων.

milos xotikwn 2013-0

Μια γενική πινακίδα - χάρτης πληροφορεί τους επισκέπτες για όλα όσα πρόκειται να συναντήσουν.

milos xotikwn 2013-b

Μπαίνοντας στο χώρο του Μύλου, συναντάς το καρουζέλ μπροστά ακριβώς από το εργοστάσιο σοκολάτας με τις υπέροχες λιχουδιές.

milos xotikwn 2013-c

milos xotikwn 2013-d

Στο εργοστάσιο σοκολάτας οι περισσότεροι επισκέπτες περνούν αρκετό χρόνο. Μάλλον είναι το αγαπημένο σημείιο του χωριού για μικρούς και μεγάλους.

milos xotikwn 2013-e

milos xotikwn 2013-f

Όπως σε κάθε οργανωμένο χωριό, έτσι και εδώ υπάρχουν πινακίδες που δείχνουν τη σωστή κατεύθυνση.

milos xotikwn 2013-g

Στημένα ξύλινα μαγαζάκια πουλάνε διάφορα χριστουγεννιάτικα είδη. 

milos xotikwn 2013-h

Πανύψηλες χριστουγεννιάτικες φιγούρες τραβάνε το βλέμμα των επισκεπτών που συχνά σπεύδουν για φωτογραφίες στο πλάι τους. 

milos xotikwn 2013-i

Εννοείται ότι δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο Άγιος Βασίλης από το χριστούγεννιάτικο χωριό. Ένα νησί και ένα σπίτι τουλάχιστον έχει στην κατοχή του.

milos xotikwn 2013-j

milos xotikwn 2013-k

Βρίσκεται εκεί και περιμένει τους επισκέπτες για φωτογραφίες και ευχές!

milos xotikwn 2013-m

milos xotikwn 2013-l

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να περάσουν από το Ταχυδρομείο για να στείλουν το γράμμα τους στον Άγιο Βασίλη. Καλέ μου Άι-Βασίλη, ήμουν καλό παιδί... τι δώρο θα  μου φέρεις;

milos xotikwn 2013-n

Και πώς να φύγει κανείς από το χωριό χωρίς να ψωνίσει ένα αναμνηστικό;

milos xotikwn 2013-o

Να και μερικά από τα παιχνίδια που μου περιέγραφε η μικρή μου αγαπημένη.

milos xotikwn 2013-p

milos xotikwn 2013-q

milos xotikwn 2013-r

milos xotikwn 2013-s

Πανέμορφα φαίνονται όλα λοιπόν! Μας αρέσουν αυτές οι εκδηλώσεις. Όπου και αν συμβαίνουν, δίνουν μια διαφορετική νότα στις γιορτές και βοηθούν τον κόσμο να τις ζει πιο έντονα! 

Ελπίζουμε να βρούμε και άλλους ανταποκριτές και από άλλα χριστουγεννιάτικα χωριά. Στη Νάουσα, στη Δράμα, σε τόσα άλλα μέρη της Ελλάδας... φίλοι μας περιμένουμε φωτογραφίες και εντυπώσεις!

Καλά Χριστούγεννα!

ΥΓ. Θυμηθείτε και την περσινή μας βόλτα στον Μύλο των Ξωτικών, καθώς και τι άλλο μπορείτε να δείτε όταν βρεθείτε στα Τρίκαλα

Μ' αρέσει | 2012