Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξόρμηση στα ορεινά των Τρικάλων

Εξόρμηση στα ορεινά των Τρικάλων

Η άνοιξη είναι η ιδανικότερη εποχή για εκδρομές και ταξίδια. Και μπορεί να μας τα χαλάει που και που ο καιρός, αλλά εμείς μόλις δούμε ήλιο και καλές για την εποχή θερμοκρασίες, δεν αφήνουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και βουρ.. για περιπλανήσεις σε βουνά και σε λαγκάδια. Αυτή το φορά "πεταχτήκαμε" στα ορεινά των Τρικάλων, που εκτός από μανιταροεξορμήσεις προσφέρονται για επισκέψεις σε γεφύρια και όμορφα χωριά.

Κατευθυνθήκαμε, λοιπόν, προς την περιοχή της Πύλης και ψηλότερα με στόχο να επισκεφτούμε δύο πανέμορφα πέτρινα γεφύρια. Το πρώτο είναι το πέτρινο γεφύρι της Πλάκας ή αλλιώς του Αγίου Βησσαρίωνα. Σε ένα θαυμάσιο χώρο όπου τα τεράστια πλατάνια και τα νερά που κατεβαίνουν από τις κορυφές του Κόζιακα κυριαρχούν, στέκεσαι και θαυμάζεις το περήφανο πέτρινο γεφύρι και την γύρω περιοχή.

DSCN6928

DSCN6926

DSCN6923

Μα πόση ομορφιά μπορεί να χωρέσει η φύση! Ώρες ώρες νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε ένα παραμύθι!

DSCN6915

DSCN6933

Λίγο πιο ψηλά, ακολουθώντας το δρόμο προς Άρτα, παρεκκλίνεις στα εφτά περίπου χιλιόμετρα αριστερά και σε λίγο φτάνεις σε ένα άλλο μικρό, τοξωτό πανέμορφο πέτρινο γεφύρι της Παλαιοκαριάς, που μαζί με τον μεγάλο αλλά και τον μικρό καταρράκτη, σχηματίζουν μια καταπληκτική και... θορυβώδη εικόνα που σου μένει αξέχαστη. Θαρρείς πως την "πλάτη" του γεφυριού σκεπάζει μια υδάτινη κουρτίνα.

DSCN6943

DSCN6946

DSCN6954

Και μετά τι; Ο ορεινός όγκος του Κόζιακα με τα πανέμορφα δάση και τα χιόνια που ακόμη "ντύνουν" τις κορυφές του, σε τραβούν προς τα πάνω για να απολαύσεις το τοπίο έστω και από μακριά. Στην Ελάτη, το Νεραϊδοχώρι, το Περτούλι και στα άλλα χωριά της περιοχής οι ομορφιές και οι... ψησταριές σε περιμένουν. Κάνεις τη βόλτα στα γρήγορα γιατί σε περιμένουν και άλλα γεφύρια.

DSCN6891

Το γεφύρι στη Σαρακίνα, ανάμεσα στα Τρίκαλα και την Καλαμπάκα είναι ένα απ' αυτά. Πολύ μεγάλο, γεφυρώνει τον Πηνειό ποταμό στην περιοχή. Δείχνει ότι έγιναν πολλές παρεμβάσεις αλλά η περηφάνια του παραμένει.

DSCN6987

DSCN6981

Να και το μικρούλι αλλά όμορφα συντηρημένο πέτρινο γεφύρι του Ψύρρα στην περιοχή της Ασπροκκλησιάς Καλαμπάκας, στέκεται και αυτό καμαρωτό, θυμίζοντας άλλες εποχές και μας κρατάει ζεστούς για επόμενες πιο χορταστικές ορεινές περιπλανήσεις.

DSCN6998

DSCN6990

DSCN6995

Μ' αρέσει | 2012