Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διακοπές 2016 - 5η στάση: Αθήνα

Διακοπές 2016 - 5η στάση: Αθήνα

Μετά τη βόλτα μας στα νησιά του Αργοσαρωνικού, το πλάνο μας έλεγε διήμερη παραμονή στην Αθήνα. Οπότε αφήσαμε τις Σπέτσες και μετά από ένα ήσυχο και σύντομο ταξίδι, φτάνουμε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, άψογο και σε πολύ βολική περιοχή.

Έχουμε χρόνια να έρθουμε στην πρωτεύουσα. Έχουμε όμως και δυο μέρες να τριγυρίσουμε το κέντρο της με άψογο ξεναγό, φίλο, νέο και ακούραστο.

Ξεκινάμε με μια μεγάλη αναγνωριστική βόλτα στα κεντρικά σημεία της πόλης. Σύνταγμα, Ζάππειο, Καλλιμάρμαρο, Στήλες Ολυμπίου Διός, Ερμού, Μοναστηράκι, Πλάκα. Φτάσαμε να αγναντεύουμε την Ακρόπολη από χαμηλά. Καταλήξαμε στην Πλάκα για χαλάρωση και φαγητό. Ήταν πανέμορφα! Ταβερνούλες γεμάτες κόσμο, παρέες νεανικών γκρουπ να περνούν κάνοντας καντάδες... Διαφορετικό χρώμα στα σοκάκια! Θες να παγώσει ο χρόνος.

athens 6772

athens 6778

athens 6791

athens 6795

athens 6802

athens 6810

athens 6824

athens 6831

Την επόμενη μέρα επισκεπτόμαστε τον Λυκαβηττό, την Ακρόπολη και το Μουσείο της Ακρόπολης και φυσικά μένει χρόνος για μερικές ακόμα βόλτες. Στον Λυκαβηττό πετύχαμε φοβερή ορατότητα ... Το μάτι απλώθηκε παντού και τέρμα δεν είδε πουθενά. Στην Ακρόπολη είχαμε έρθει κι άλλες φορές. Οι τουρίστες όπως πάντα είναι ατελείωτοι και τα μεταλλικά υποστυλώματα του Παρθενώνα είναι πάντα εκεί. Κλείνουμε με την επίσκεψη στο πανέμορφο, υπερσύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης και στο... εστιατόριο - καφέ της. Είναι όλα τόσο όμορφα που σβήνουν κάθε παλιότερη εικόνα που είχαμε από το πολύβουο κέντρο της πόλης. Απολαμβάνουμε τις στιγμές, δεν νιώθουμε καν το νέφος, δε βρίσκουμε τίποτα να μας χαλάσει.

athens 6842

athens lik

athens 6876

athens 6884

athens 6893

athens 6903

athens 6906

athens 6916

athens 6935

athens 6942

athens 6956athens 6782

athens 6979

Γεμάτοι εικόνες κι εντυπώσεις από τη δεκαήμερη απόδρασή μας, νιώθοντας πληρότητα και χαρά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Τα μάτια είδαν πολλά, γνωρίσαμε τον Αργοσαρωνικό, ξαναγνωριστήκαμε με την πρωτεύουσα, επισκεφθήκαμε αξιοθέατα, μυρίσαμε, γευτήκαμε, ταξιδέψαμε... Επιστρέφουμε λοιπόν στη βάση μας, στα δικά μας, στην ανεμπόδιστη θέα μας στο Αιγαίο, στον δικό μας Παράδεισο.

Θοδωρής

Σε αυτόν τον Παράδεισο θα περάσουμε το καλοκαίρι μας οικογενειακώς μικροί μεγάλοι και θα σας αφήσουμε για λίγο σε ησυχία, απολαμβάνοντας στιγμές οικογενειακής θαλπωρής με τα μικρά μας τερατάκια, κρατώντας αποστάσεις από την τεχνολογία. Έτσι λέμε... Εκτός κι αν οι ανατολές και τα ηλιοβασιλέματα μας δώσουν έμπνευση και μας δημιουργήσουν την ανάγνη για κάποια έκτακτη ανάρτηση. Αν δεν προκύψει αυτό, τότε θα τα πούμε το φθινόπωρο. Μέσω instagram βέβαια ίσως μοιραστούμε και καλοκαιρινές στιγμές. Μπορείτε να μας ακολουθείτε εκεί για να μαθαίνετε νέα μας!

Καλό καλοκαίρι σε όλους! Να περνάτε όμορφα και να χαίρεστε κάθε στιγμή!

Βασιλική 

Μ' αρέσει | 2012