Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και ο κολιός τον Αύγουστο

Και ο κολιός τον Αύγουστο

Και μια που μιλάμε για ψάρια σήμερα, να ένα φαγητό που δεν το ξέρουν πολλοί και που όταν το δοκιμάσουν, κυριολεκτικά γλείφουν τα δάχτυλά τους! Εξάλλου ψάρι χωρίς χέρι τρώγεται; Δεν τρώγεται!

Ψάρια μαγειρεμένα στο φούρνο, με πατάτες, ντοματούλα, σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊδανό ή αλλιώς "Ψάρια Πλακί". Τα ψάρια μπορούν να είναι κολιοί ή τονάκια ή ακόμα και φιλέτα πέρκας ή γλώσσας. Φυσικά και ό,τι άλλο θέλετε!

Δείτε τη συνταγή και αναλάβετε δράση στην κουζίνα.

Υλικά:

- Ψάρια
- Πατάτες
- Ελαιόλαδο
- Ντομάτα φρέσκια
- Μαϊδανός
- Κρεμμύδι
- Σκόρδο
- Αλάτι 

Εκτέλεση:

- Πλένεις και καθαρίζεις τα ψάρια. Τα βάζεις σε ένα μεγάλο ταψί, πχ. στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Καθαρίζεις και κόβεις τις πατάτες και τις βάζεις στο ταψί. 
- Στο μπλέντερ χτυπάς τη ντομάτα, τον μαϊδανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. 
- Περιχύνεις τα ψάρια και τις πατάτες με τον πολτό.
- Αν θες πάνω στα ψάρια τοποθετείς και φέτες φρέσκιας ντομάτας.
- Ψήνεις στους 180oC μέχρι να ροδίσουν τα ψάρια και οι πατάτες και να απορροφηθεί το περισσότερο λάδι.

Σημείωση: Το φαγητό τραβάει ψωμί και "βουτίτσες" στο λαδάκι, γι αυτό μην τσιγκουνευτείτε το ελαιόλαδο. Καλά είναι στο τέλος να μείνει λίγο στο ταψί για να μη στεγνώσει το φαγητό. Κατά τα άλλα, ανάλογα με την ποσότητα των ψαριών και τα γούστα σας, μπορείτε να προσαρμόσετε την ποσότητα των υπόλοιπων υλικών.

fish oven 2

Ετοιμάστε το με την πρώτη ευκαιρία! Όποιος κι αν το έφαγε, ενθουσιάστηκε!

Καλά μαγειρέματα και καλή μας όρεξη!

Μ' αρέσει | 2012