Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cookies με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Cookies με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς

Σήμερα μπαίνουμε στην κουζίνα και φτιάχνουμε πεντανόστιμα soft cookies με τριμμένους ξηρούς καρπούς και μαύρη σοκολάτα.

Όποιος τα δοκίμασε, ενθουσιάστηκε! 

Συγκεντρώστε τα υλικά και περάστε στην παρασκευή των υπέροχων cookies!

 

Υλικά για τη ζύμη:

- 180 γρ. μαργαρίνη ή μαργαρίνη με βούτυρο ή βούτυρο (διαλέξτε και πάρτε ανάλογα με το πόσο σας απασχολούν τα λιπαρά. Εμείς τα δοκιμάσαμε και με μαργαρίνη με βούτυρο και σκέτη μαργαρίνη. Είναι πολύ νόστιμες και οι δύο εκδοχές, αν και μάλλον κερδίζει η μαργαρίνη με βούτυρο. Ωστόσο προτιμούμε να μην ανεβάζουμε τόσο πολύ την ποσότητα των λιπαρών ειδικά αν είναι να τρώμε συχνά)

- 100 γρ. ζάχαρη

- 1 βανίλια

- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα τριμμένα στο μπλέντερ. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλους ξηρούς καρπούς, όπως φυστίκια Αιγίνης. Υπολογίστε πως θέλετε συνολικά 2-3 κουταλιές σούπας τριμμένους ξηρούς καρπούς, εκτός αν προτιμάτε να βάλετε ακόμα περισσότερους. Γενικά, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε!

 

Υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας:

- 100 - 130 γρ. μαύρη σοκολάτα

- 30 γρ. μαργαρίνη ή μαργαρίνη με βούτυρο ή βούτυρο

 

Εκτέλεση:

1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από τους ξηρούς καρπούς και ζυμώστε καλά. 

2. Προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και ζυμώστε ξανά.

3. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 περίπου ώρα, έτσι ώστε να σφίξει αρκετά.

4. Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο, πλάστε σε μικρά μπαλάκια, πατήστε τα στη μέση έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα σε κάθε μπαλάκι.

5. Ψήστε τα κουλουράκια στο φούρνο, στους 175oC στις πάνω κάτω αντιστάσεις για 10 περίπου λεπτά.

6. Παράλληλα λιώστε σε μπεν μαρί τη μαύρη σοκολάτα μαζί με άλλα 30 γρ. βιτάμ ή μαργαρίνη ή βούτυρο.

7. Μόλις λιώσει η σοκολάτα και γίνει ομοιογενές το μείγμα, προσθέστε λίγη σοκολάτα πάνω σε κάθε ψημένο μπισκότο, εκεί που βρίσκεται το βαθούλωμα.

8. Αφήστε να κρυώσουν τα μπισκότα και η σοκολάτα και δοκιμάστε! 

Μ' αρέσει | 2012