Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστουγεννιάτικοι κουραμπιέδες

Χριστούγεννα χωρίς γλυκά γίνονται; Δεν γίνονται!

Έτσι, μετά τα μελομακάρονα της Σοφίας και τα κουλουράκια κανέλας, ήρθε η ώρα για τους κουραμπιέδες της μητέρας! Το είχα υποσχεθεί άλλωστε, έναν χρόνο πριν ότι φέτος θα είμαι δίπλα της κατά την παρασκευή των παραδοσιακών γλυκών των Χριστουγέννων.

Ακολουθεί λοιπόν η συνταγή που εφαρμόζει κάθε χρόνο η μητέρα με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία.

Υλικά για 60 τεμάχια:

  • 250 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 250 γραμ. φυτική μαργαρίνη
  • 2 κούπες άχνη ζάχαρη (Μισή κούπα για τη γέμιση και το υπόλοιπο για το πασπάλισμα)
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα ψημένα αμύγδαλα χωρίς φλούδα
  • 4-5 κούπες αλεύρι

kourabiedes1

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη στο μίξερ για περίπου για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο
  2. Προσθέτουμε μισή κούπα άχνη και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα
  3. Ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι
  4. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα σταματάμε το χτύπημα
  5. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με το χέρι
  6. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, προσπαθώντας να έχουν όλοι το ίδιο μέγεθος, και τους τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε χαρτί ψησίματος
  7. Για να κρατάνε κάπως την άχνη, κάνουμε μια μικρή λακκούβα στη μέση
  8. Ψήνουμε στους 170 σε προθερμασμένο φούρνο για 20-30 λεπτά
  9. Αφού κρυώσουν αρκετά πασπαλίζουμε με άχνη

kourabiedes3

kourabiedes4

kourabiedes

Καλή επιτυχία και γλυκά Χριστούγεννα!

Υ.γ.: Φέτος ήμουν καλό παιδί και τήρησα τις υποσχέσεις μου. Για να δούμε.. θα με θυμηθεί ο Άγιος Βασίλης;

Μ' αρέσει | 2012