Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια τούρτα - αφιέρωση

Μια τούρτα - αφιέρωση

Αυτή η τούρτα δεν είναι μια συνηθισμένη τούρτα γενεθλίων, μια τούρτα που παρασκευάστηκε με μόνο σκοπό να μπουν πάνω τα κεράκια, να τα σβήσει η εορτάζουσα και να τη χαρούν αργότερα οι καλεσμένοι της. Αυτή η τούρτα είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Είναι μια τούρτα αφιέρωση. Κάποιοι μπορεί να αφιερώνουν στους αγαπημένους τους τραγούδια, κάποιοι άλλοι ποιήματα ή στιχάκια και κάποιοι άλλοι προχωρούν ακόμα πιο πέρα και αφήνουν την έμπνευση και τη δημιουργικότητα να τους οδηγεί.

Σε αυτή την τελευταία κατηγορία ανήκει και η φίλη μας η Μπέσσυ, η οποία έφτιαξε αυτή την τούρτα με πείσμα και υπομονή για να γιορτάσει τα γενέθλιά της πριν λίγο καιρό. Και επέλεξε να την στολίσει προς τιμή του αγαπημένου της συγκροτήματος και να την αφιερώσει σε όλους τους Ελληνες φανς και ειδικά σε ένα μεγάλο γκρουπ στο facebook το AMY'S ARMY!

Για να δούμε λοιπόν αναλυτικά τη συνταγή και να εμπνευστούμε για ανάλογες δικές μας παρασκευές.

ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι

4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά καφέ στιγμής διαλυμένο σε 2 κουταλιές γάλα

Για τη γέμιση

1 κούπα κρέμα γαλακτος
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά καφέ στιγμής
λίγη βανίλια
2/3 της κούπας γάλα

Για το σιρόπι

2 κουταλιές αμύγαδαλο τριμμένο (προαιρετικά)
3 κουταλιές λικέρ Kahlua ή Tia Maria ή κονιάκ

Για τη διακόσμηση

1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ
200 γρ ζαχαρόπαστα έτοιμη ή φτιαχνουμε μόνοι μας (200 γρ ζάχαρη άχνη,1 ασπράδι αυγού και κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Χτυπάμε στο μίξερ τα 2 πρώτα υλικά και στη συνέχεια χρωματίζουμε).
125 γρ κουβερτούρα λιωμένη
λίγο ξύσμα σοκολάτας
καφέ τζελ ζαχαροπλαστικής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Λιώστε τη σοκολάτα της διακόσμησης (125γρ) και απλώστε τη σε ταψί με λαδόκολλα, ώστε να σφίξει για να μπορέστε να την κόψετε.

2. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη,να πήξουν για 15' περίπου και ρίξτε κουταλιά-κουταλιά το γάλα με τον καφέ.

3. Σταματήστε το χτύπημα και ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι το αλεύρι κοσκινίζοντάς το στο μείγμα των αυγών.

4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμους και ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή τσέρκι 25 εκ. στρωμένο με βουτυρωμένο λαδόχαρτο και ψήστε για 30'-35'.

5. Όταν κρυώσει χωρίστε το οριζόντια στη μέση.

6. Χτυπήστε τη μια κούπα κρέμα γάλακτος με τον καφέ στιγμής, την άχνη, το αμύγδαλο, αν βάλετε, και τη βανίλια μέχρι να πήξει και ν' αφρατέψει.

7. Τοποθετήστε σε μια πιατέλα τον 1ο πάτο και ραντίστε με το γάλα και το κονιάκ που έχετε ανακατέψει.

8. Αλείψτε το με την κρέμα της γέμισης, σκεπάστε με το 2ο παντεσπάνι και αλείψτε με σαντιγύ, να πάει παντού.

9. Φτιάξτε το όνομα και το λογότυπο με το τζελ. Κόψτε τη λιωμένη σοκολάτα σε κομμάτια και κολλήστε τα στο πλάι. Τρίψτε λίγη σοκολάτα από πάνω.

10. Φτιάξτε τη ζαχαρόπαστα όπως αναφέρεται στα υλικά! Φτιάξτε καρδιές ή ό,τι άλλο θέλετε!

 

Μ' αρέσει | 2012