Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οργάνωση παιδικού δωματίου

Οργάνωση παιδικού δωματίου

Το καλοκαιράκι οργανώνουμε αποδράσεις και διακοπές, πυκνά συχνά όμως ασχολούμαστε και με την αναδιοργάνωση του σπιτιού ή κάποιων από τα διαθέσιμα δωμάτια. Το συνηθέστερο δωμάτιο που κάποιο καλοκαίρι αλλάζει μορφή είναι το παιδικό. Είτε από ξενώνας - γραφείο - αποθήκη - σιδερώστρα - χώρος για τα ασιδέρωτα ή για άπλωμα μετατρέπεται σε παιδικό είτε από πολύ παιδικό με κούνια και άπειρα κουκλάκια μετατρέπεται σε λιγότερο, φεύγει η κούνια και η αλλαξιέρα,  μπαίνει μονό κρεβάτι, γραφείο, οργανώνονται τα παιχνίδια... Ουφ! Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν...

Σήμερα σε μια τυχαία αναζήτηση στο Pinterest βρήκα ιδέες που μου άρεσαν για γωνιές του παιδικού δωματίου και έχω τη χαρά να τις μοιραστώ μαζί σας. Δείτε, διαλέξτε και προσαρμόστε όσα σας αρέσουν στα δικά σας γούστα και τα διαθέσιμα έπιπλα κι αντικείμενα.

- Ταπετσαρία με χρώμα, ακόμα και με χρωματιστές ρίγες στον ένα τοίχο του δωματίου, λευκές ραφιέρες όχι πολύ ψηλές, να φτάνουν τα παιδιά και στα ψηλά ράφια, καλάθια, κουτιά σε διάφορα μεγέθη ή ακόμα και βαλιτσάκια σε έντονα χρώματα για να βρουν θέση τα μικροαντικείμενα, δυο τρία παιχνίδια στα πάνω ράφια, τα βιβλία αραδιασμένα και ... έτοιμη η παιδική βιβλιοθήκη! Εξτρα στοιχείο: τα κολλημένα γράμματα στον τοίχο πάνω από τις ραφιέρες. Αντί για γράμματα θα μπορούσαμε να έχουμε αριθμούς. Επίσης, πρακτικό είναι και το χαμηλότερο ράφι που λόγω του μπροστινού ξύλου αποτελεί έναν βολικό χώρο αποθήκευσης για κουκλάκια, μπάλες και άλλα παιχνίδια.

kids-room-colorful-shelves

Φωτογραφία: Pinterest

- Σύνθεση για έναν τοίχο του δωματίου: Μια ραφιέρα στο κέντρο του τοίχου, και δυο μεταλλικές ράβδοι αριστερά και δεξιά για τη δημιουργία μιας πρακτικής ανοιχτής ντουλάπας. Δεν ξέρω βέβαια πώς τα πάτε με τη σκόνη αλλά από εμφάνιση είναι πολύ όμορφο το αποτέλεσμα. Μπορούμε να χωρίσουμε και τα ρούχα ανά είδος, ενώ η ραφιέρα στο κέντρο μπορεί κάλλιστα να γίνει παπουτσοθήκη. Βέβαια αυτό βολεύει αν πρόκειται για βρεφική ντουλάπα, διαφορετικά τα παπούτσια θα είναι λερωμένα. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να αποτελεί χώρο αποθήκευσης αξεσουάρ, της σχολικής τσάντας ή μιας βαλίτσας ή ακόμα και χώρο αποθήκευσης παιχνιδιών και βιβλίων. Έξτρα στοιχείο: η ταπετσαρία πίσω από τη σύνθεση. Έτσι δε λερώνεται και ο τοίχος με όσα κρεμάμε ή ακουμπάμε στη ραφιέρα.

kids-room-shelf-attach your rods to it

Φωτογραφία: Pinterest

- Στο πνεύμα του DIY, τα αυτοσχέδια ράφια από ξύλινες παλέτες μπορούν να συνθέσουν τη βιβλιοθήκη του παιδικού δωματίου. Φυσικά, μπορούν να βαφούν σε οποιοδήποτε χρώματα θέλουμε για ένα πιο χαρούμενο και φωτεινό αποτέλεσμα. Έξτρα στοιχείο: Ένα έντονο χρώμα στον τοίχο που έρχεται σε αντίθεση με το χρώμα των ραφιών.

kids-room-shelves-from-pallets

Φωτογραφία: Pinterest

- Όλα τα λούτρινα σε τάξη. Αρκουδάκια και διάφορα άλλα παιχνίδια μπορούν να βολευτούν στην πόρτα του δωματίου, εφόσον τοποθετηθεί εκεί μία υφασμάτινη θήκη με μικρές υποδοχές. Έτσι μπορούν να βολευτούν πολλά παιχνίδια αρκεί να μην είναι πολύ μεγάλα. Αγαπημένο στοιχείο: Οι παιδικές κρεμάστες δίπλα στην πόρτα και τα τρυπητά καλάθια που μπορούν να φιλοξενήσουν μερικά ακόμα παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα.

kids-room-teddy-bears-organization

Φωτογραφία: Pinterest 

- Λευκή ξύλινη ραφιέρα και χρωματιστά διάφανα κουτιά για την αποθήκευση όλων των ειδών χειροτεχνίας και ζωγραφικής. Η διαφάνεια των κουτιών μας επιτρέπει να βλέπουμε τι περιέχει κάθε κουτί και έτσι ανά πάσα στιγμή μπορούμε να βρούμε οτιδήποτε ψάχνουμε. Έξτρα στοιχείο: Ο χρωματιστός τοίχος, που προσδίδει στιλ στο δωμάτιο και αναδεικνύει τα ανοιχτόχρωμα έπιπλα.

kids-room-crayons-organization

Φωτογραφία: Pinterest 

- Πλαστικές ή ξύλινες ραφιέρες, χρωματιστά υφασμάτινα ή πλαστικά κουτιά, παιχνίδια, βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα τοποθετημένα επιμελώς ατημέλητα. Το μέγεθος της σύνθεσης μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος του διαθέσιμου τοίχου. Έξτρα στοιχείο: Το μαξιλάρι πάνω στο κεντρικό σημείο της σύνθεσης που προσφέρει έναν χώρο ξεκούρασης για το παιδί και ο "πίνακας" ακριβώς από πάνω, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελείται από τα έργα τέχνης του παιδιού μας ή από φωτογραφίες του που να δείχνουν την εξέλιξή του στο πέρασμα του χρόνου. Το ταιριαστό χαλί και ένα πουφ ή ένα-δυο μεγάλα μαξιλάρια μπορούν να συμπληρώσουν ιδανικά την επιτοίχια σύνθεση.

kids-room-everything-organized

Φωτογραφία: Pinterest

Οι καλές ιδέες δεν τελειώνουν εδώ... Όρεξη να έχουμε για δημιουργία και αλλαγές και φυσικά έμπνευση... Θα επανέλθουμε λοιπόν σύντομα με περισσότερες ιδέες για το παιδικό δωμάτιο. 

Μ' αρέσει | 2012