Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η βάπτιση της Μαργαρίτας

Η βάπτιση της Μαργαρίτας

Όπως σας εκμυστηρευτήκαμε πρόσφατα, κάπως έτσι άρχισαν όλα. 

Η βάπτιση της Μαργαρίτας τον Ιούλιο του 2013 αποτέλεσε την αφορμή για να εκφράσουμε με έναν ακόμη τρόπο τις δημιουργικές μας ανησυχίες. Η εμπειρία για μας πρωτόγνωρη αλλά και απολαυστική. 

Το θέμα μας φυσικά ήταν απόλυτα επηρεασμένο από το όνομα της μικρής αλλά και από τη χορευτική της ατάκα. Αυτή ήταν άλλωστε που έδωσε όνομα στο βαπτιστικό κουτί (A-OY box). 

Το ολόλευκο φορεματάκι με τις μαργαρίτες, τα αντίστοιχα παπουτσάκια, το καπέλο και τα λαδόπανα και αυτή τη φορά τα παραγγείλαμε μεμονωμένα μετά από ενδελεχή αναζήτηση σε διαδικτυακά καταστήματα. Για τα υπόλοιπα (κουτί, λαμπάδα, λαδοσέτ, μαρτυρικά και τις σχετικές συσκευασίες) ακολούθησε η σχετική αναζήτηση στο κέντρο της Αθήνας.

Το κουτί που επιλέξαμε στη συγκεκριμένη περίπτωση για να φιλοξενήσει τα περιεχόμενα του βαπτιστικού πακέτου δεν ήταν άλλο από μια λευκή υφασμάτινη καπελιέρα.

margaret-2

Λευκό, κίτρινο και σπαγκί ήταν τα χρώματα που επιλέξαμε για τη διακόσμηση του. Ενώ φύλλα αφής σε αυτά τα χρώματα χρησιμοποιήθηκαν για να διαχωρίσουν σε επίπεδα τα περιεχόμενα του βαπτιστικού πακέτου.

margaret-4

Για τη λαμπάδα χρησιμοποιήσαμε αρκετό σπάγκο. Αυτός αποτέλεσε τη βάση στην οποία στερεώθηκαν τρεις μαργαρίτες από πλέξιγκλας και διάφορες κορδέλες σε κίτρινο και σπαγκί. Για να δώσουμε λίγο ακόμη χρώμα, όγκο και μια "κίνηση" στη λαμπάδα, σε κάποιες από τις σπαγκί κορδέλες τοποθετήσαμε κιτρινόλευκες μπίλιες.

margaret-13

Για το λαδοσέτ αρκετός σπάγκος και μια μαργαρίτα ήταν ό,τι έπρεπε.

margaret-9

Στις μικρές λαμπάδες ακολουθήσαμε την ίδια λογική και ιδού το αποτέλεσμα...

margaret-7

Και σε αυτή την περίπτωση ετοιμάσαμε τέσσερα κουτιά για να τοποθετήσουμε μέσα τα παπουτσάκια της μικρής, τις μικρές λαμπάδες, το λαδοσέτ και τα μαρτυρικά αντίστοιχα. Για το κάθε ένα από αυτά επιλέξαμε διαφορετική διακόσμηση. Για παράδειγμα για το κουτί που "φιλοξένησε" το λαδοσέτ, μερικά μέτρα κορδέλα στην απόχρωση του σπάγκου, λίγος σπάγκος και ένα κίτρινο κουμπί από πλέξιγκλας ήταν αυτά που έδεσαν το κουτί σε σχήμα κύβου.

margaret-8

Σπάγκος, μπίλιες, μια μαργαρίτα και ένα από τα μαρτυρικά ήταν αυτά που στόλισαν τα υπόλοιπα κουτιά.

margaret-10

Ενώ στο καπάκι της λευκής υφασμάτινης καπελιέρας κολλήσαμε τα γράμματα και τις μαργαρίτες από πλέξιγλκας που σχεδίασε ο V. αποκλειστικά για την περίπτωση.

margaret-11

Και σε αυτή τη βάπτιση, τα μαρτυρικά του V. ήταν αυτά που έκλεψαν την παράσταση. Μαργαρίτες και διάφανα σταυρουδάκια περάστηκαν σε σπάγκο για να δημιουργήσουν τα αντίστοιχα βραχιολάκια, που φυσικά έγιναν ανάρπαστα!

margaret-12

margaret-1

Αυτή ήταν λοιπόν η αρχή της ενασχόλησης μας με τη δημιουργία tailor made πακέτων βάπτισης. 

Για τη Μαργαρίτα το 2013, τον Φίλιππο, την Ελευθερία και τον Αχιλλέα το 2014 και έπεται συνέχεια το 2015, για την οποία δεν σας κρύβουμε πως ήδη κάνουμε σχέδια και ανυπομονούμε! ;-) 

Μ' αρέσει | 2012