Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ for Magda ή αλλιώς "Η βάπτιση της Μάγδας"

Μ for Magda ή αλλιώς "Η βάπτιση της Μάγδας"

ή αλλιώς ο λόγος που χάθηκα τον τελευταίο καιρό. Ετοιμασίες για τη βάπτιση της μικρής μας!

Βασικός μας άξονας οι παστέλ αποχρώσεις σε ροζ, λιλά, κίτρινο και βεραμάν. Και παρόλο που ήταν μια βάπτιση σε οικογενειακό κύκλο, η λόξα της μαμάς δεν την αφήνει σε ησυχία :) Έπρεπε να απαρνηθώ τον (έτσι κι αλλιώς λιγοστό) ύπνο μου για μερικές νύχτες και να απορρίψω οποιαδήποτε πιθανότητα χαλάρωσης μέσα στη μέρα για να είναι όλα όπως τα είχα φανταστεί. Φυσικά ήθελα να επιμεληθώ προσωπικά πολλά από τα στοιχεία της βάπτισης! Όλα αν ήταν δυνατόν... που δεν ήταν.

Έτσι, πολύτιμη  ήταν η συμβολή του V. που σχεδίασε το "Μ" μας και της αγαπημένης artmania που μεγαλούργησε με τις ξύλινες δημιουργίες της. Εντάξει έκανα κι εγώ μερικά πράγματα, βρήκα τα χρώματα, πήρα κορδέλες, αν και πιο πολλές φρόντισε να προμηθευτούμε η κουμπαρούλα και νονά του Φίλιππου, παρήγγειλα του πουγκιά, τα κουφέτα και γενικώς έκανα τη ...συναρμολόγηση. Κι έκανα και πολλές εκπτώσεις στις αρχικές μου προσδοκίες :(

Μια γεύση από όσα ετοίμασα...

magdas baptism 1

Τα μαρτυρικά σήμα - κατατεθέν των βαπτίσεων του maresei, που κάνουν πάντα θραύση γιατί είναι πρωτότυπα, φτιαγμένα από πλέξι γκλας και αθάνατα! Μπάνιο στη μπανιέρα, μπάνιο στη θάλασσα... αντέχουν! Γενικώς δεν παθαίνουν τίποτα! Έχουν και χρώμα έχουν και στιλ. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Δείτε και τις προτάσεις για τα παλιότερα μαρτυρικά μας εδώ.

magdas baptism 4

magdas baptism 5

Οι μπομπονιέρες με χρωματιστά πουγκιά πολύ καλής ποιότητας και ένα ξύλινο μαγνητάκι Μ φτιαγμένο από την artmania, γεμάτες με χαρτιά αφής και πεντανόστιμα πολύχρωμα κουφέτα Crispy Χατζηγιαννάκη, τυλιγμένα σε τούλι.

magdas baptism 15

Μ for Μάγδα και Μαυροπίνακα...
Επιτραπέζιος μαυροπίνακας - δώρο για τα παιδάκια, σε έμπνευση του μπαμπά μας και υλοποίηση artmania. Στηρίζεται σε στοιχείο έκπληξη που ανοιγοκλείνει.

magdas baptism 17

magdas baptism 22

magdas baptism 23

magdas baptism 24

magdas baptism 25

magdas baptism 28

Το δικό μας μεγάλο Μ, στο σχέδιο του V, φτιαγμένο από πλέξι γκλας με σκοπό να διακοσμήσει (μετά τη βάπτιση) κάποιο σημείο του δωματίου, κατ' αντιστοιχία με το δικό μας Φ. Μαζί με το προσκλητήριο σε κορνίζα, κοριτσίστικα λευκά κεριά με παστέλ λουλουδάκια, το κουτί των ευχών, και πεντανόστιμα χρωματιστά macarons, αποτέλεσε μέρος της διακόσμησης του τραπεζιού υποδοχής στον χώρο που απολαύσαμε το φαγητό μας μετά τη βάπτιση.

magdas baptism 29

magdas baptism 30

Φωτογραφίες από το στημένο τραπέζι έξω από την εκκλησία και το τραπέζι υποδοχής στο κέντρο δυστυχώς δεν υπάρχουν. Φρόντισα να τα στήσω έγκαιρα αλλά δε φρόντισα να τα βγάλω ούτε μια φωτογραφία.

Αντί γι αυτά όμως θα σας δείξω τις θαυμάσιες επιλογές της νονάς μας που ταίριαξαν υπέροχα με όσα όσα είχα ετοιμάσει.

magdas baptism 31

Το μπουκαλάκι με το λάδι.

magdas baptism 32

Οι 3 μικρές λαμπάδες που τελικά δεν χρειάστηκαν. Δεν πειράζει, θσ μπουν στο κουτί αναμνηστικών της Μάγδας :)

Κι έχουμε και βιβλίο αναμνήσεων artmania που θα σας δείξω προσεχώς.

magdas baptism 34

Η λαμπάδα μας που μου άρεσε πολύ.

magdas baptism 35

Το κουτί - μπαούλο που έχω ήδη γεμίσει με απομεινάρια κορδελών, χαρτιών, πουγκιών κ.λπ.. Απόλυτα συνδυασμένο με το Μ της Μάγδας και του Μαυροπίνακα. Και βέβαια προσεχώς θα γίνει αυτό το κουτί των αναμνηστικών της μικρής μας, μόλις βρω τον χρόνο να οργανώσω εκ νέου τα υλικά μου για κατασκευές, συσκευασίες κ.λπ.

Μου άρεσαν πάρα πολύ όταν τα είδα! Όλα! Και τη χαρήκαμε τη βάπτιση. Η οικογένεια μαζεύτηκε σύσσωμη, η μικρή Μαγδαληνή δεν γκρέμισε την εκκλησία με το κλάμα της (περιμέναμε να πλαντάξει αλλά μας διέψευσε), φάγαμε εξαιρετικά, τα είπαμε και λίγο, όσο προλάβαμε και κάπως έτσι... η βάπτιση που σχεδιάζαμε, έγινε μια γλυκιά ανάμνηση :)

Για άλλη μια φορά συνειδητοποίησα ότι ο καιρός περνάει τόσο γρήγορα... Τουλάχιστον να περνάει όμορφα.

Τα ξαναλέμε σύντομα,

Βασιλική

Μ' αρέσει | 2012