Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυγοφέτες της γιαγιάς

Αυγοφέτες της γιαγιάς

Αυτή τη φορά όχι με την κλασική συνταγή της γιαγιάς, που λέει "Τι να βάζει άραγε η γιαγιά, ας βάλω κι εγώ" αλλά με την επίσημη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

Μπορεί να χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά σε γενικές γραμμές, δηλαδή

- αυγά
- γάλα
- αλάτι
- βανίλια
- κανέλα

αλλά νομίζω πως το μυστικό της έξτρα επιτυχίας κρύβεται

α) στο γεγονός ότι με την ίδια ποσότητα υλικών βγαίνουν λιγότερες αυγοφέτες, που θα πει ότι "ρουφάνε" περισσότερο υγρό και έχουν πιο μεστή γεύση και 

β) στην τοποθέτηση των μουσκεμένων φετών μέσα σε ένα μεγάλο σκεύος, πχ. ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωράει ίσα ίσα τις φέτες. Στο σκεύος αυτό ρίχνουμε όλο το υγρό μίγμα και αφήνουμε τις φέτες να το ρουφήξουν. Άρα δεν βουτάμε τις φετούλες απλώς σε ένα βαθύ πιάτο γεμάτο με χτυπημένα αυγά και γάλα που μπορεί να βραχούν καλά, μπορεί και όχι. Τις αφήνουμε μέσα στο ταψί να μουσκέψουν πολύ καλά από τη μία μεριά, τις γυρνάμε και από την άλλη και έτσι ποτίζουν μέχρι μέσα.

Δείτε τις ακριβείς συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για αυγοφέτες με μέλι εδώ και για αυγοφέτες με πραλίνα φουντουκιού εδώ και ετοιμάστε το σημερινό σας πρωινό. Συνοδεύστε με μέλι, με πραλίνα φουντουκιού, με κασέρι, με γραβιέρα...

Κερδίσαμε άλλωστε μια ώρα ύπνου, ας απολαύσουμε και μια νοστιμιά να ξεκινήσει καλά η μέρα!

Τις καλημέρες μου,

Βασιλική

Μ' αρέσει | 2012