Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης 2016 DIY

Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης 2016 DIY

Φέτος για πρώτη φορά έφτιαξα όχι ένα αλλά 3 ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης για 6 συνολικά παιδιά. Την ιδέα για τα advent calendars την πρωτοείδα πέρυσι στις βόλτες μου σε αγαπημένα μαμαδοblogs. Αλλά αφενός την είδα αργά, οπότε δεν υπήρχε χρόνος για ετοιμασίες και αφετέρου ο Φίλιππος δεν είχε κλείσει ούτε καν τα 2, οπότε θεώρησα πως είναι αρκετά μικρός. Έμεινε όμως στο μυαλό μου για φέτος. Κι έτσι ψώνισα νωρίς όσα χρειαζόμουν, συγκέντρωσα πολλά από τα πράγματα που είχα στο σπίτι, υποσχέθηκα στον εαυτό μου πως θα χρησιμοποιήσω κορδέλες, χαρτοσακούλες, παλιότερα χαρτιά περιτυλίγματος και γενικά ό,τι μπορούσα από ήδη υπάρχουσες προμήθειες και σιγά σιγά, νύχτα - νύχτα πέρασα από τη θεωρία στην πράξη.

adventcalendar2016 14

adventcalendar2016 16

Τελικά έφτιαξα τρία ημερολόγια και κάθε ημερολόγιο αντιστοιχεί σε 2 αδερφάκια. Τα 4 παιδάκια είναι στο δημοτικό, από πρώτη ως έκτη, οπότε τα δωράκια είναι παιχνιδάκια, βραχιολάκια, στολιδάκια, μολύβια, τετράδια, μολυβοθήκες και αρκετά είδη χειροτεχνίας - αφορμή για δραστηριότητες, όπως πηλός, τέμπερες, χρυσόσκονη και κομμάτια τσόχας. Επιπλέον, σε πολλά από τα πακετάκια πρόσθεσα συνοδευτικές καρτούλες που δίνουν τη γενική ιδέα της προτεινόμενης δραστηριότητας. Ελπίζω να τους αρέσει και να μην παιδέψουν πολύ τις μαμάδες τους, που θα πρέπει να βάλουν και αυτές ένα χεράκι!

adventcalendar2016 1

adventcalendar2016 2

adventcalendar2016 3

adventcalendar2016 4

adventcalendar2016 19

adventcalendar2016 5

Για τα δικά μου παιδάκια προσάρμοσα στα δώρα του ημερολογίου όσα εν γένει χρειαζόμασταν για το δωμάτιό τους, τα παιχνίδια και τα βιβλία που έτσι κι αλλιώς θα αγόραζα στον Φίλιππο, σκαμπουδάκι για να πατάει στην τουαλέτα, μια κρεμάστρα, τέμπερες για να βάψουμε τα στολίδια που φτιάξαμε πέρυσι και φέτος από πηλό, τα κουπάτ που ήδη είχαμε στο σπίτι για να φτιάξουμε μια μέρα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, ένα σπιτάκι - κουπάτ που αγόρασα τυχαία το καλοκαίρι για να αναγκαστούμε να φτιάξουμε το δικό μας γιορτινό σπιτάκι (αν δεν το έβαζα εδώ μάλλον θα έμενε κλειστό στη συσκευασία του), άδεια γυάλινα βάζα για να φτιάξουμε τις δικές μα χιονόμπαλες και άλλα μικροπράγματα που θα μας δώσουν αφορμή για έξτρα δημιουργίες. Και για ξεκάρφωμα, έβαλα μια κουκλίτσα κι ένα ακόμα παιχνιδάκι για τη Μάγδα, χριστουγεννιάτικα καλτσάκια και σκουφάκια και για τους δυο, ίσα ίσα για να υπάρχει μια ισορροπία. Εξάλλου η Μάγδα μπορεί να μην καταλάβει πολλά αλλά τουλάχιστον στα μάτια του Φίλιππου να είναι δίκαιο το ημερολόγιο με δώρα και εκπλήξεις και για τους δυο.

adventcalendar2016 17

adventcalendar2016 18

adventcalendar2016 6

adventcalendar2016 7

adventcalendar2016 15

Δεν έβαλα πολλές λιχουδιές, αφού έτσι κι αλλιώς αυτό το διάστημα είναι φουλ σε μελομακάρονα, κουραμπιέδες, κέικ κ.λπ.. Δυο σοκολατάκια όλα κι όλα για τα πρώτα 4 παιδιά σε ένα κουτί - κουμπαρά για να μαζέψουν κέρματα για τα παιδιά που θα τους πουν τα κάλαντα.

Τα δυο πρώτα ημερολόγια θα τα παραλάβουν σήμερα τα αγαπημένα ξαδελφάκια μας σε μορφή ανεξάρτητων δώρων, καθώς δεν μπορούσα να δεσμεύσω εξ αποστάσεως χώρο σε κάποιο σημείο του σπιτιού τους για ένα πιο οργανωμένο στήσιμο.

adventcalendar2016 9

adventcalendar2016 10

Το δικό μας ημερολόγιο όμως από χθες είναι το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι μας.

Για να το στερεώσω, ξεκρέμασα ένα κάδρο - καρικατούρα και στερέωσα σπάγκο από τον γάντζο μέχρι το καλοριφέρ που βρίσκεται ακριβώς από κάτω. Ήθελα να είναι κάπου ψηλά για να μην έχει πρόσβαση η υπερδραστήρια Μάγδα. Προσπάθησα να δώσω στον σπάγκο σχήμα έλατου και κάπως αντίστοιχα στερέωσα και τα δώρα. Τα πιο βαριά ακουμπάνε στο καλοριφέρ. Τα πιο λεπτά κρέμονται με ξύλινα μανταλάκια από τον σπάγκο. Και βέβαια στο τέλος πρόσθεσα και φωτάκια για να έρθουν στο σπίτι μας τα Χριστούγεννα!

adventcalendar2016 12

adventcalendar2016 20

Εύχομαι να αρέσει σε όλα τα παιδιά, να προσθέσει λίγη μαγεία στις μέρες τους, να τους βοηθήσει να δείχνουν υπομονή ανοίγοντας ένα πακέτο κάθε μέρα και να μη δημιουργήσει έριδες μεταξύ των μεγαλύτερων και έχουν έξτρα λόγο για γκρίνια στους γονείς τους (γκρ... δε θέλω ούτε να το σκέφτομαι). Μακάρι να απολαύσουν την όλη διαδικασία και τις δραστηριότητες, όσο απόλαυσα εγώ την προετοιμασία τους!

Και τώρα που μπήκαμε στο πνεύμα των γιορτών, πάμε για περισσότερα diy projects εν όψει Χριστουγέννων.

Καλές γιορτινές δημιουργίες σε όλους μας!

Βασιλική

Μ' αρέσει | 2012