Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απολογισμός του περσινού μας advent calendar

Απολογισμός του περσινού μας advent calendar

Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που στο σπίτι μας μπήκε Ημερολόγιο Αντίστροφης Μέτρησης για τα Χριστούγεννα. Δωράκια, πραγματάκια που αγοράσαμε και άλλα που είχαμε, απαραίτητα για κατασκευές και δραστηριότητες μπήκαν σε χαρτοσακουλάκια ή τυλίχτηκαν όμορφα και όλα μαζί κρεμάστηκαν στο γιορτινό μας ημερολόγιο.

adventcalendar2016 10

adventcalendar2016 20

Κι αν θέλετε να δείτε περισσότερα για το περσινό μας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, περισσότερο γνωστό ως advent calendar (και δεν ήταν ένα αλλά τρία), δεν έχετε παρά να πατήσετε εδώ.

Φέτος, πριν ετοιμάσω το νέο ημερολόγιο, κι αυτή τη φορά θα είναι ένα μόνο, είπα να κάνω έναν απολογισμό του παλιού. Κυρίως όσον αφορά στις δραστηριότητες και τις κατασκευές. Και δεν ήταν λίγες. Αλλά λίγες φωτογράφισα :(

Με αφορμή λοιπόν το ημερολόγιο φτιάξαμε χιονόμπαλες

snowball 4

Και γι αυτές εργαστήκαμε όλοι μαζί, μπαμπάς - μαμά - Φίλιππος.

snowball 7

Και αφού βάλαμε και τον μπαμπά στο λούκι, κάναμε και δυο χιονόμπαλες δώρο στα βαφτιστηράκια μας. Και ένα άλλο απόγευμα φτιάξαμε χιονόμπαλες με τη γιαγιά μας την καλή και τις δώσαμε να τις πάρει μαζί της στο σπίτι της. Μάλιστα στην επόμενη επίσκεψή μας εκεί, μαζέψαμε πλαστικές φιγούρες χριστουγεννιάτικες και έτσι μπορούμε να φτιάξουμε και φέτος χιονόμπαλες με τη συμμετοχή και της Μάγδας.

Μόνοι αλλά και με τη γιαγιά μας φτιάξαμε χριστουγεννιάτικα δεντράκια από τσόχα. Τα κομμάτια ήταν έτοιμα κομμένα και ο Φίλιππος με λίγη βοήθεια τα κόλλησε. Και τελικά κόλλησα και μαγνητική ταινία στο πίσω μέρος κάποιων εξ αυτών και έτσι στόλισαν το ψυγείο μας και το ψυγείο της γιαγιάς και του παππού.

Επόμενη κατασκευή ήταν το δεντράκι από φελλούς. Το κόλλησα εγώ με σιλικόνη, ο Φίλιππος επέμενε να βάλουμε και κορμό και βάλαμε. Μετά μόνος του με τέμπερες το έβαψε και έχουμε ένα ακόμα δεντράκι στο σπίτι μας. 

adventcalendar2016 19

adv cal act 2016 2

adv cal act 2016 1

Εννοείται επίσης ότι φτιάξαμε μπισκοτάκια χριστουγεννιάτικα με αντίστοιχα κουπάτ, χιονανθρωπάκια, δεντράκια, αγγελάκια, χιονονιφάδες κ.α. αλλά εξαφανίστηκαν πολύ γρήγορα και ούτε μια φωτογραφία δεν τα βγάλαμε.

Εκτός από μπισκοτάκια όμως, κατασκευάσαμε και το πρώτο μας τζιντζερομπισκοτόσπιτο όταν μας επισκέφθηκε η νονά μας! Μπήκαμε για τα καλά στην κουζίνα, χρησιμοποιήσαμε τα κουπάτ που είχα αγοράσει σε μια τυχαία καλοκαιρινή διαδικτυακή εξόρμηση στην αγορά και με λίγη προσπάθεια σε μερικές ώρες έτοιμο το μπισκοτόσπιτο. Ομολογώ ότι είχαμε κάποιες αστοχίες για πρώτη φορά αλλά μικρό το κακό. Για παράδειγμα ξεχάσαμε να φτιάξουμε ένα μπισκότο για βάση. Όμως στερεώσαμε μερικά μπισκότα και κολλήσαμε εκεί πάνω τις πλευρές του σπιτιού. Επίσης ξεχάσαμε να κάνουμε καμινάδα. Και αναρωτιόμουν σε τι χρησιμεύουν τα έξτρα μικρά κουπάτ που είχε μέσα η συσκευασία...

adventcalendar2016 7

Οφείλω να προσθέσω επίσης ότι επειδή ήξερα πως αυτό το μπισκοτόσπιτο μόνο διακοσμητικό ρόλο μπορεί να είχε, δεν κάναμε υπερβολές στον στολισμό, δε χρησιμοποιήσαμε σοκολάτες κ.λπ. Απεναντίας, προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε το κόστος όσο πιο χαμηλό γινόταν, χρησιμοποιώντας μόνο καραμελάκια και τρουφίτσες και λοιπά διακοσμητικά στοιχεία που είχα στο ντουλάπι. Δεν αγόρασα τίποτα έξτρα. Τέλος να προσθέσω ότι βασιστήκαμε στη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη.

adv cal act 2016 3

adv cal act 2016 4

adv cal act 2016 5

adv cal act 2016 8

adv cal act 2016 9

Νομίζω ότι μερικές από τις παραπάνω δραστηριότητες ή και όλες θα τις περιλαμβάνει και το φετινό μας ημερολόγιο. Η εμπειρία θα είναι διαφορετική αφού πλέον η Μάγδα δε θα τρώει ότι πέφτει στο πάτωμα αλλά θα μπορεί να συμμετέχει πιο ενεργά.

Τέλος, να πω ότι φυσικά παίξαμε με τα παιχνιδάκια - δωράκια του ημερολογίου και διαβάσαμε τα βιβλία που περιείχε και χαρήκαμε με τις καλτσούλες και τα σκουφάκια του... Όμως νομίζω πως το φετινό ημερολόγιο θα περιέχει περισσότερα υλικά για δραστηριότητες παρά παιχνίδια. Έτσι εξασφαλίζουμε τις αφορμές για δημιουργικά απογεύματα και πολλές κατασκευές. 

Αν έχετε καμιά πρόταση για εύκολες δραστηριότητες με έναν σχεδόν τετράχρονο και μια δίχρονη, θα χαρώ να μου τη στείλετε εδώ

Τα φιλιά μου,

Βασιλική

Μ' αρέσει | 2012