Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα 3α γενέθλια του Φίλιππου

Τα 3α γενέθλια του Φίλιππου

Πότε πέρασαν τα χρόνια; Πότε έγινε ο μεγάλος αδερφός; Πότε έγινε αντρούλης; Που βέβαια δε θέλει να τρώει μόνος του και θέλει πιο πολλές αγκαλιές από ποτέ. Που είναι ο λατρεμένος όλων μας και μας παίρνει κάθε μέρα τα μυαλά όλο και περισσότερο... Δεν προλαβαίνω να σημειώνω ατάκες.

Έκλεισε τα 3! Και φυσικά κάναμε πάρτι! Το περίμενε πως και πως άλλωστε!

Αυτή τη φορά το θέμα προέκυψε τυχαία. Κάτι μεταξύ ζούγκλας και άγριων ζώων. Στον υπέροχο χώρο που είχαμε κάνει και το περσινό πάρτι (θυμηθείτε το). Βασικό κριτήριο και πάλι ήταν το φως, η θέα, ο άνετος χώρος, ο εξαιρετικός μπουφές. Ήταν σαν να μαζευτήκαμε στο σαλόνι του σπιτιού μας που απλώς ήταν ...πιο μεγάλο σχεδόν από όλο μας το σπίτι.

3nd birthday 7 of 38

Ξεκινώντας από την πρόσκληση, βασιστήκαμε σε ένα free printable πρότυπο με άγρια ζώα και με λίγες προσαρμογές έγινε μια ζωντανή και ζωηρή πρόσκληση.

3nd birthday

Οι γιρλάντες έγιναν από τη μαμά (αφού μ' αρέσει να παιδεύομαι!), αλλά πάντα παίρνοντας την άποψη του μπαμπά κατά τη δημιουργία τους. Και κρεμάστηκαν και από τους δυο. Ο μπαμπάς στα ψηλά (η γιρλάντα στην κουρτίνα), η μαμά στα χαμηλά (η γιρλάντα με τα ελεφαντάκια στον μπουφέ). Μια φωτογραφία στις γιρλάντες μόνο δεν αφιερώσαμε! Μα πώς το ξέχασα αυτό! Οπότε προσθέτω δυο φωτογραφίες παρακάτω όχι πολύ αντιπροσωπευτικές.

3nd birthday 7

3nd birthday 8 

Οι δραστηριότητες συναποφασίστηκαν και από τους δυο. Ζωγραφική με κηρομπογιές, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, νερομαρκαδόρους (μαρκαδόρους σαν νερομπογιές), πλαστελίνες και ένα συλλογικό έργο για μεγάλους καλλιτέχνες σε καμβά με δαχτυλομπογιές. Για να μη λερώσουμε πολύ τον χώρο, υπήρξαμε προνοητικοί και προμηθευτήκαμε τα ειδικά ρολά χαρτόνια που στρώνουμε στο πάτωμα όταν βάφουμε το σπίτι (φαίνονται και στη φωτογραφία παρακάτω). Επίσης αρκετά πακέτα μωρομάντηλα ήταν διαθέσιμα άμεσα για τα βαμμένα παιδικά χεράκια.

3nd birthday 19 of 38

3nd birthday 30 of 38

 3nd birthday 41 of 38

3nd birthday 44 of 38

Το πλάνο είχε επίσης τουβλάκια lego για τα μικρά παιδιά όπως η Μάγδα (πάνω σε μια κουβέρτα picnic) και bowling με τις καινούριες μας κορίνες για τα μεγαλύτερα. Επιπλέον ζωγραφική προσώπου όπου οι πιο ταλαντούχοι καλεσμένοι έβαψαν όσα παιδιά ήθελαν αλλά και όποιο παιδί ήθελε έβαψε τη μαμά του. Εννοείται τέλος πως είχε μουσική και χορό κατ' απαίτηση του εορτάζοντα που θυμόταν πως είχε χορέψει στο περσινό του πάρτι και ήθελε να δείξει και φέτος τις νέες φιγούρες που είχε μάθει.

3nd birthday 9

3nd birthday 31 of 38

3nd birthday 11

Ο μπουφές περιελάμβανε αλμυρές λιχουδιές που ετοίμασε το ξενοδοχείο (πίτσα, φρέσκες πατάτες τηγανιτές, κοτομπουκιές, τυροπιτάκια, κασεροκροκέτες, σαλάτα) και γλυκές λιχουδιές που ετοίμασα εγώ. Φέτος είπα να κινηθώ όσο πιο απλά μπορώ βλέποντας από προηγούμενες αντίστοιχες εκδηλώσεις πως οι μικροί μας καλεσμένοι προτιμούν ακόμη τις πιο απλές και καθαρές γεύσεις, χωρίς πολύ γλάσο, βουτυρόκρεμες κ.λπ. Έτσι το μενού είχε σοκολατένιο κέικ με ταχίνι, muffins βανίλιας με κομματάκια μαύρης σοκολάτας και άλλα με πραλίνα φουντουκιού στο κέντρο τους (βασίστηκα σε αυτή τη συνταγή), σοκολατένια cookies με βρώμη (τα έφτιαξα πρώτη φορά και έγιναν ανάρπαστα, χρωστάω συνταγή), κουλουράκια - ζωάκια με βανίλια και κακάο (επίσης θα σας δώσω συνταγή γιατί αρέσουν τρελά στα παιδιά), lemon pie (της πάρα πολύ τεμπέλας) και φατσούλες καρύδας (εξαιρετική προσφορά φίλης). Και φυσικά τούρτα που για άλλη μια φορά δεν τόλμησα να κάνω μόνη μου και την παρήγγειλα από ζαχαροπλαστείο. 

3nd birthday 23 of 38

3nd birthday 26 of 38
(Πρώτη φορά σε αυτή τη φωτογραφία πρόσεξα το λάθος στα σημαιάκια... Και απορώ γιατί δεν έφτιαξα δικά μου σημαιάκια με washi tape με ελεφαντάκια που έτσι κι αλλιώς έχω στο σπίτι. Το σκέφτηκα αλλά το ανέβαλα και τελικά το ξέχασα).

3nd birthday 22 of 38

3nd birthday 21 of 38

3nd birthday 27 of 38

3nd birthday 18 of 38

3nd birthday 6

Στην άκρη του μπουφέ υπήρχαν επίσης ποτηράκια και χαρτοπετσέτες στο θέμα του πάρτι, φρου φρου και μπαλόνια για τα παιδιά.

3nd birthday 20 of 38 

Τα δωράκια που παραλίγο να ξεχάσω να μοιράσω ήταν ξύλινα παζλ με θέμα τα ζώα (άγρια και μη), τυλιγμένα σε λευκούς φακέλους, διακοσμημένα με κορδελίτσες και τις σχετικές ευχαριστήριες free printable καρτούλες (που είδα και εμπνεύστηκα εδώ).

3nd birthday 3

3nd birthday 5

Σκεπτόμενη τον απολογισμό του πάρτι νομίζω πως ήταν πετυχημένο αφού τα παιδάκια έδειξαν να το χάρηκαν. Οι μεγάλοι απόλαυσαν τον καφέ τους και κάποιοι έγιναν και διασκεδαστές, αφού ακόμα αντιστεκόμαστε στην ιδέα του επαγγελματία διασκεδαστή. Μας αρέσει να παίζουμε με τα παιδιά τουλάχιστον με τα μικρότερα που μπορεί να χρειάζονται ακόμα λίγη καθοδήγηση :)

Τώρα κινούμαι πλέον σε ρυθμούς αποκριάτικους για το 1ο πάρτι γενεθλίων της μικρής μας Μάγδας που πλησιάζει! Οπότε προσεχώς μάλλον θα δείτε και σχετική ανάρτηση με ιδέες για το πρώτο πάρτι μιας αληθινής... ταλιμπάν (όπως λέει και ο Φίλιππος)!

Τα φιλιά μου,

Βασιλική 

Μ' αρέσει | 2012