Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπιτικό Cheesecake

Σπιτικό Cheesecake

Σπιτικό Cheesecake με γλυκό του κουταλιού βύσσινο..

Cheesecake έχω δοκιμάσει πολλά μια και είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά και ομολογώ ότι αυτό της ξαδέρφη Bίκυς είναι ένα από τα καλύτερα! Το εντυπωσιακό είναι ότι κάθε φορά που το φτιάχνει είναι το ίδιο καλό και φυσικά γίνεται ανάρπαστο. 

Σας παραθέτω λοιπόν και τη συνταγή για να δοκιμάσετε να το φτιάξετε και να έχετε και εσείς την ευκαιρία να γευτείτε ένα από τα καλύτερα σπιτικά cheesecakes!

Yλικά:

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive
  • 125γρ. μαργαρίνη
  • 600γρ. τυρί κρέμα
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 60γρ. ζάχαρη άχνη
  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή μαυροκέρασο

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη.
  2. Χτυπάμε στο multi τα μπισκότα μέχρι να θρυμματιστούν.
  3. Για να δημιουργήσουμε τη βάση του γλυκού, απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε φόρμα ή ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
  4. Ψήνουμε τη βάση στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
  5. Χτυπάμε στο μίξερ την άχνη με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν σαντιγύ.
  6. Προσθέτουμε το τυρί.
  7. Αφού κρυώσει η βάση βάζουμε από πάνω την κρέμα.
  8. Στο τέλος, προσθέτουμε το γλυκό του κουταλιού.
  9. Αφήνουμε το γλυκό για ένα βράδυ στο ψυγείο πριν το κόψουμε.

Tips:

  • Αντί για μπισκότα τύπου digestive θα μπορούσατε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε μπισκότα τύπου πτι μπερ (κατά προτίμηση ολικής άλεσης) ή αν έχετε αυξημένη διάθεση για δημιουργία να αξιοποιήσετε μπισκότα που έχετε φτιάξει νωρίτερα με τα χεράκια σας και τα πιο αγνά υλικά.
  • Aν έχετε τσέρκι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δώσετε σχήμα στο γλυκό σας αλλά και για να διευκολύνετε τη διαδικασία της κοπής του.
  • Μπορείτε να μη προσθέσετε εξ αρχής το γλυκό του κουταλιού αλλά να το τοποθετείτε κάθε φορά που σερβίρετε ένα κομμάτι. Έτσι τα δύο κάτω επίπεδα του γλυκού θα μένουν αναλλοίωτα και το οπτικό αποτέλεσμα στο πιάτο θα είναι πιο ελκυστικό μια και το γλυκό θα απλωθεί "αυθόρμητα" πάνω στο συγκεκριμένο κομμάτι. Αυτό παράλληλα σας δίνει την ευελιξία να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα γλυκά του κουταλιού ανάλογα με τη διάθεση και τις προτιμήσεις σας.

Μη χάνετε χρόνο! Πάρτε τα υλικά και εκτονώστε τη δημιουργικότητά σας στη ζαχαροπλαστική αυτό το σαββατοκύριακο για να έχετε ένα λαχταριστό επιδόρπιο!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Μ' αρέσει | 2012