Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cupcakes Βανίλιας

Cupcakes Βανίλιας

Σας είπα ότι θα σας δίνω κάθε μέρα και μια συνταγή και φυσικά τώρα που κοντεύω τα 30 έχω έναν επιπλέον λόγο να κρατάω το λόγο μου. Ωρίμασα βλέπετε λίγο περισσότερο εδώ και μία εβδομάδα και μία μέρα. 

Για όσους ενδιαφέρονται για αυτά τα πεντανόστιμα φλιτζανοκεκάκια ακολουθεί η συνταγή την οποία βρήκα στο βιβλίο της Αθηνάς Πάνου που έλαβα κι εγώ ως δώρο την Πρωτοχρονιά. Πάντως από ό,τι φαίνεται αξιοποιούμε το δώρο μας δεόντως.

Υλικά για 12 cupcakes βανίλιας:

  • 130 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 65 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 110 γρ. γάλα
  • 1 βανίλια (ή 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας)
  • 1 αυγό

Εκτέλεση:

  1. Ανάβετε το φούρνο στους 170 στον αέρα.
  2. Τοποθετείτε 12 χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφιν
  3. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ τα στέρεα υλικά (αλεύρι, βανίλια, ζάχαρη)
  4. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα, το αυγό (και την υγρή βανίλια, αν χρησιμοποιείτε) και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν.
  5. Το μοιράζετε στις θήκες.
  6. Ψήνετε για 20 - 22 λεπτά.

Υλικά για το γλάσο:

  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. άχνη
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα

Εκτέλεση:

  1. Κοσκινίζετε το την άχνη και το κακάο
  2. Χτυπάτε στο μίξερ του βούτυρο, ρίχνοντας σιγά σιγά την άχνη. κατόπιν προσθέτετε και τη βανίλια και σιγά σιγά το κακάο και το γάλα.
  3. Διακοσμείτε τα cupcakes είτε βάζοντας το γλάσο σε κορνέ είτε με ένα κουταλάκι

Tip: Για να ολοκληρώσω τη διακόσμηση, πασπάλισα το γλάσο με πολύχρωμη τρούφα και στερέωσα ένα μικρό μπισκότο oreo.

Καλή επιτυχία!

Kείμενο: Σίσσυ Κ.

Μ' αρέσει | 2012