Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Πολύχρωμο κοτοπουλάκι

Μια που σήμερα μιλάμε για χρώματα και αρώματα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι όμορφο να προσθέτουμε χρώμα στο σπίτι, στο μπαλκόνι και στις πόλεις, ιδιαίτερα όταν μπαίνει η άνοιξη, αλλά δεν είναι ωραίο να έχουμε χρώμα και στο πιάτο μας;

Και δεν εννοώ απαραίτητα πως πρέπει να αγοράσουμε χρωματιστά σερβίτσια. Αντί γι αυτό μπορούμε κάθε τόσο να προσθέτουμε λίγο χρώμα στο φαγητό μας. Έτσι σήμερα σας προτείνουμε ένα φαγητό που μας αρέσει πολύ και γίνεται με πολύ απλά υλικά.

Δείτε τη συνταγή και ετοιμάστε ένα νοστιμότατο και εύκολο πιάτο που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους ακόμα και αν πρόκειται να ετοιμάσετε τραπέζι για φίλους και φίλες!

Υλικά:

  • 1 συσκευασία κοτόπουλο φιλέτο (από μπούτι κατά προτίμηση) περίπου 600-700 γρ.
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 2 κουτ. γλ. μουστάρδα 
  • 1/2 κουτ. γλ. πάπρικα σε σκόνη
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1/4 κούπα κρασί λευκό

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τα φιλέτα, τα στραγγίζουμε και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και από τις δύο πλευρές.
  2. Πλένουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το λάδι, το κρασί, τη μουστάρδα και την πάπρικα.
  4. Αν έχουμε χρόνο, τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε τις πιπεριές και εν συνεχεία το μείγμα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
  5. Αν δεν έχουμε χρόνο, τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι, προσθέτουμε τις πιπεριές και το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 70-80 λεπτά σκεπασμένα και στο τέλος για άλλα 10-15 λεπτά ξεσκέπαστα για να πάρουν περισσότερο χρώμα.
  6. Συνοδεύουμε με μπασμάτι στην κατσαρόλα και λευκό κρασί.

Σημείωση: Η δική μας εκτέλεση περιείχε μουστάρδα με ρίγανη και θυμάρι που κάνουν το φαγητό ακόμα πιο αρωματικό.

Μ' αρέσει | 2012