Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τυρόψωμο: Ευθύς αμέσως στην κουζίνα... για κολατσιό!

Τυρόψωμο: Ευθύς αμέσως στην κουζίνα... για κολατσιό!

Σπιτικά τυρόψωμα εύκολα, γρήγορα και νόστιμα, τραγανά απέξω, αφράτα από μέσα.

Υλικά

  • 180 ml χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας λάδι
  • 350 γραμμάρια αλεύρι
  • 280-300 γραμμάρια τυρί φέτα

Εκτέλεση

  • Διαλύστε τη μαγιά μέσα στο χλιαρό νερό και στη συνέχεια ρίξτε τα σε μια λεκάνη. Προσθέστε το αλάτι, τη ζάχαρη και το λάδι και ανακατέψτε.
  • Στη συνέχεια ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώστε.
  • Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί, αφήστε το μέσα στη λεκάνη σκεπασμένο με μια πετσέτα για μισή ώρα να φουσκώσει.
  • Ρίξτε το τυρί και ανακατέψτε.
  • Αφήστε τη ζύμη για άλλα 15 λεπτά.
  • Παράλληλα, ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς (πάνω - κάτω) για να προθερμανθεί και τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε ένα μεγάλο ταψί.
  • Στη συνέχεια σχηματίστε μικρά μπαλάκια ζύμης, τοποθετήστε τα στο ταψί και βάλτε τα στο φούρνο.
  • Ψήστε για 25-30 λεπτά. Μετά τα πρώτα 25 λεπτά καλό είναι να παρακολουθείτε τα τυροψωμάκια σας για να τα ξεροψήσετε όσο επιθυμείτε.

Καλή σας όρεξη!

Μ' αρέσει | 2012