Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπιτική σάλτσα φράουλας

Σπιτική σάλτσα φράουλας

Την άνοιξη αγαπώ το πράσινο της φύσης, τα λουλούδια που ανθίζουν, τα χρώματα, τα χαμογελαστά πρόσωπα, την επιστροφή των ανθρώπων σε δραστηριότητες μέσα στη φύση, τη μέρα που μεγαλώνει ... και άλλα πολλά ... και τις φράουλες!!!

Οι φράουλες μου αρέσουν σε κάθε εκδοχή, ωμές, σε μαρμελάδα, σε τάρτες, πάνω από pancakes, μέσα στην κρέπα, με πραλίνα φουντουκιού, σε μορφή σάλτσας...

Γι αυτό φέτος αποφάσισα να φτιάξω τη δική μου σάλτσα φράουλας, την οποία πρόκειται να καταναλώσουμε με παγωτό, με κρέμες βανίλιας και με κάθε άλλο πιθανό συνδυασμό...

Η συνταγή  για την παρασκευή της φραουλοσάλτσας είναι η ακόλουθη:

Υλικά

- 2 κεσεδάκια φράουλες, που μετά το πλύσιμο και το ξεκαθάρισμα ζυγίζουν περίπου 650 γρ. (τόσο ζύγιζαν οι δικές μου φράουλες)

- 1 και 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη

- 1 και 1/4 φλυτζάνι νερό

- 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού

- 2 κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού

- 2 κουτ. σουπ. βότκα

 

Εκτέλεση:

- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 8 περίπου λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία (6.5 με μέγιστο 9)

- Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τις φράουλες κομμένες στη μέση ή σε τρία ή τέσσερα κομμάτια ανάλογα με το μέγεθός τους

- Λίγα λεπτά αργότερα, όταν άρχισουν να πήζουν, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού

- Τέλος, μόλις πήξουν αρκετά καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βότκα. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει

 

... και έτοιμη η σάλτσα μας! Τη διατηρούμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο και την καταναλώνουμε κάθε φορά που ... νιώθουμε τάσεις υπογλυκαιμίας (= κάθε μέρα;).

 

strawberry4

Μ' αρέσει | 2012