Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα τυχερά των ψαράδων

Τα τυχερά των ψαράδων

Ξυπνάνε νωρίς, πολύ νωρίς, πριν φέξει, παίρνουν τα μπογαλάκια τους κι ένα κολατσιό και μπαίνουν στη βάρκα με την ελπίδα να πιάσουν ψάρια; Δεν ξέρω αν και πόσο τους νοιάζει η σοδειά των ψαριών αλλά σίγουρα τους ενδιαφέρει να δουν και να απολαύσουν όσα η φύση απλόχερα τους χαρίζει: την ανατολή του ηλίου, τη γαλήνη του πρωινού στην ήρεμη θάλασσα, τους γλάρους... Ακόμα και η μουσική στο ραδιάκι παίζει χαμηλά για να μην αναστατώσει τα ψάρια και να μην καλύπτει τους ήχους της φύσης.

fishing1 

Μιλάμε φυσικά για τους ερασιτέχνες ψαράδες, αυτούς που προσπαθούν να βγάλουν την τηγανιά της ημέρας όταν και αν "θέλει να δώσει η θάλασσα". Κι όταν καταφέρουν να γεμίσουν τον κουβά, τότε δεν ξεχνούν να μοιραστούν το κατόρθωμά τους με τους γείτονες χωρίς βέβαια να παραλείψουν να τους δώσουν και ένα μεζέ για το μεσημεριανό τραπέζι.

Αυτοί οι ψαράδες εκτός από το μετάλλιο - τηγανιές απολαμβάνουν να ... χαλούν τον ύπνο τους, να ξυπνούν γύρω στις 5:30, δίνοντας λίγα λεπτά αργότερα ραντεβού με τη θάλασσα, με τους άλλους ψαράδες και με τον ήλιο που ετοιμάζεται να ανατείλει, χαίρονται τη φύση και κάνουν τις μεγάλες μέρες του καλοκαιριού, ακόμα μεγαλύτερες. Αυτά δεν είναι και τα τυχερά του πρωινού ψαρέματος;

fishing2

fishing5

Υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από το να χαίρεσαι όλες τις ώρες της ημέρας ιδιαίτερα όσο βρίσκεσαι στο φυσικό περιβάλλον;

fishing4

Μ' αρέσει | 2012