Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μανιταροαναζητήσεις στην Πόλη των Μανιταριών

Μανιταροαναζητήσεις στην Πόλη των Μανιταριών

Μια που τη συνταγή για υπέροχη σάλτσα μανιταριών την έχουμε και μια που οι μανιταροπαρασκευές δεν τελειώνουν ποτέ, κάθε τόσο βγαίνουμε και ψάχνουμε για μανιτάρια ιδιαίτερα αυτή την εποχή που έχει μπόλικα.

Η συλλογή μανιταριών είναι η αφορμή για μια ακόμα επαφή με την εκπληκτική αυτή την εποχή φύση. Περπατάς στο δάσος, στα καταπράσινα λιβάδια και κάθε τόσο σταματάς να μαζέψεις τα μανιταράκια σου και να απολαύσεις το τοπίο.

DSCN7304

DSCN7321

DSCN7324

DSCN7327

Έτσι πρωί-πρωί με την καλαθούνα ανά χείρας, φτάνουμε σε ένα λιβάδι όπου ευδοκιμούν πολλά μανιτάρια. Για να δούμε αν υπάρχουν ίχνη πρόσφατων μανιταροσυλλεκτών... Στην περιοχή των Γρεβενών το χόμπι της μανιταροσυλλογής έχει μεγάλη απήχηση και συχνά συναντάς και άλλους συλλέκτες στη φύση, όπως και οργανωμένες εκδρομές και σεμινάρια συλλογής βρώσιμων μανιταριών.

DSCN7309

Αυτή τη φορά φαίνεται πως ξεκινάμε καλά. Βέβαια ανά διαστήματα, ειδικά λίγο πιο ψηλά, δεν υπάρχει τίποτα και γι αυτό προφανώς ευθύνονται τα κοπάδια των ζώων που τα "σκουπίζουνε". Με μερικές βόλτες λοιπόν εντοπίζουμε τα σημεία που δεν αποτέλεσαν πρόσφατα βοσκοτόπια και βρίσκουμε αρκετά αγαρικά ή κοινώς πρόβεια μανιτάρια (με τις επιστημονικές ονομασίες δεν τα πάω πολύ καλά).

Να και ένα μεγάλο μανιτάρι που φαίνεται από ψηλά... 

DSCN7739

DSCN7743 

Η συλλογή συνεχίζεται και σε καμιά ώρα η καλαθούνα μας είναι γεμάτη με φρέσκα μανιταράκια. Ώρα να επιστρέψουμε σπίτι και να μπούμε στην κουζίνα... 

DSCN7750

DSCN7756

Μ' αρέσει | 2012