Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Οι φίλοι μου τα ζώα

Παγκόσμια ημέρα των ζώων σήμερα και θυμήθηκα τον καλό μου αδερφό που σε ένα παλιότερο e-mail του με οικογενειακές φωτογραφίες έβαλε τον τίτλο "Η οικογένειά μου κα άλλα ζώα". Κι επειδή το μήνυμα είχε αποδέκτες όλα τα μέλη της οικογένειας, προς αποφυγή παραξηγήσεων, έσπευσε να επισημάνει ότι ο τίτλος του είναι δανεικός από το σχετικό βιβλίο του Τζέραλντ Ντάρελ. Ομολογώ ότι από τότε μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να το διαβάσω το βιβλίο, κάτι που δεν έτυχε ως τώρα... αλλά πού θα πάει! Ας μην ξεφεύγω από το θέμα όμως.

Η πρώτη μου στενή επαφή με τους φίλους μας τα ζώα ήταν κάπου στην πολύ παιδική μου ηλικία, όταν ο αγαπητός μου πατερούλης έφερε στο σπίτι μια καλομαθημένη σιαμαία γάτα, πανέμορφη και πολύ αριστοκράτισσα! Έτρωγε μόνο φέτες γαλοπούλας και το σπιτικό κέικ της μαμάς και άραζε ολημερίς σε μια καρέκλα. Όταν επιχειρήσαμε να την πάρουμε μαζί μας σε ένα ταξίδι στο χωριό, τρόμαξε τόσο πολύ στο αυτοκίνητο, άρχισε να σκαρφαλώνει παντού, και πάνω μου, άρχισα εγώ να κλαίω και κάπως έτσι η γάτα επέστρεψε στους αρχικούς της ιδιοκτήτες και η πρώτη μας προσπάθεια για κατοικίδιο έληξε άδοξα. 

Λίγο καιρό μετά ο μπαμπάς έφερε στο σπίτι ένα κουταβάκι, ένα υπέροχο ασπρόμαυρο μικροσκοπικό κουτάβι που έπινε μόνο γάλα και που δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει, καθώς γλιστρούσε στο παρκέ. Τον σκύλο αυτό τον ονομάσαμε (πώς αλλιώς;) Μπούμπι και μας συντρόφευε για χρόνια στο σπίτι στο χωριό κάθε Πάσχα και καλοκαίρι, ενώ τον υπόλοιπο καιρό τον κρατούσε η θεία που είχε αυλή. Περιττό να πω πως η εξοικείωσή μου με τα σκυλιά ήταν τόση, που κάθε φορά που τον λύναμε στην αυλή, μέχρι μπορεί και την έκτη δημοτικού, εγώ κλεινόμουν μέσα στο σπίτι και κοιτούξα έξω με παράπονο. Πώς κάθονται τα σκυλάκια συνήθως έξω από το τζάμι και σε κοιτάζουν ικετευτικά για να τους ανοίξεις να μπουν μέσα; Ε στη δική μας περίπτωση συνέβαινε το αντίθετο. Ευτυχώς που μεγαλώνοντας ξεπέρασα τον φόβο μου, που φαντάζομαι ότι οφειλόταν στο φόβο της μαμάς και της γιαγιάς, οι οποίες μάλλον θα χρησιμοποιούσαν τα σκυλιά ως μέσο εκφοβισμού για να μην απομακρυνόμαστε στις βόλτες... Ποιος ξέρει;

Εκτός από τον Μπούμπι, είχαμε κατά περιοόδους αρκετές γάτες. Και φυσικά για να μην μπερδευόμαστε όλες τις λέγαμε Ρόνι, αρσενικές και θηλυκές! Τις αγαπούσαΝε, τις προσέχαΝε, αλλά οι γατούλες κυκλοφορούσαν ελεύθερες στην αυλή και κάποιο καλοκαίρι μας αποχαιρετούσαν. Έφευγαν στα χωράφια πάνω από το σπίτι και απλώς δεν επέστρεφαν! Δεν μπορώ να πω πως μου έλειπαν προσωπικά αλλά ήταν πλήγμα για την οικογένεια ο χαμός των δύο τουλάχιστον Ρόνι, οι οποίοι είχαν και εξαιρετικές σχέσεις με τον Μπούμπι.

Μερικά χρόνια αργότερα, ο Μπούμπι απέκτησε μια φίλη, αδερφική, όχι από τις άλλες, τη Φιόνα. Ένα ιταλικό (εξού και το όνομα) σέτερ, πολύ πολύ αγαπημένο. Τι να σας λέω! Χαδιάρα, παιχνιδιάρα, καλόψυχη, το πιο όμορφο και τρυφερό σκυλί. Νομίζω ότι με τη Φιόνα ξεπέρασα κάθε ίχνος φόβου με σκυλί. Είναι η υπέροχη σκυλίτσα που φαίνεται παρακάτω και που δυστυχώς αρκετά γιαγιά μας αποχαιρέτησε και πήγε να συναντήσει τον Μπούμπι. Βέβαια έχουμε τον απόγονό της και του έχουμε πάρει και παρέα ;)

world animal day-4

Με όλα αυτά και με τις ουσιαστικές παρεμβάσεις των αντρών της οικογένειας, έχω πλέον αλλάξει στάση απέναντι στα ζώα, κάτι που σαν παιδάκι μάλλον δεν μπορούσα ούτε να διανοηθώ. Τα βλέπω και τα χαζεύω και φυσικά κάθε τόσο αποτελούν και τα φωτομοντέλα μου. Αφιερωμένες λοιπόν οι φωτογραφίες που ακολουθούν, μέρα που είναι, στους φίλους μου τα ζώα και σε όσους τα αγαπούν!

world animal day-1

world animal day-2

world animal day-3
Εξαιρετκά αφιερωμένη στον φίλο μου τον Σωτηράκη!

world animal day-6

world animal day-7

 world animal day-8

world animal day-10

world animal day-9

Για να μάθουμε και κάτι...

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σε ένα συνέδριο φίλων του περιβάλλοντος στη Φλωρεντία, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για την προστασία των υπό εξαφάνιση ζώων. Στην πορεία όμως διευρύνθηκε και πλέον είναι αφιερωμένη σε όλα τα ζώα και στους ανθρώπους που τα αγαπούν και τα σέβονται. 

 

 

επιστροφή στην κορυφή
bookquote
Πόσο ωραία βιβλία έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό! Πόσο ωραία ταξίδια κάνω μέσα από την ανάγνωσή τους! Πάρτε ιδέες για τα βιβλία που θα διαβάσετε στις καλοκαιρινές σας διακοπές! Κι αν δεν έχετε αποφασίσει πού να πάτε φέτος, σας έχουμε προτάσεις!    maresei team
  1. Κατηγορίες
  2. Ετικέτες
  3. Δημοφιλή
Ένα κέικ μα τι κέικ;
Monday
Κέικ χωρίς ζάχαρη
Τα ξακουστά ανώμαλα της μητέρας..
Φιλέτο κοτόπουλου στο φούρνο με ψητά λαχανικά
Πατατούλες... σαν τηγανιτές
Μπισκότα βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς ζάχαρη
Πλάθω πλάθω κουλουράκια...

Ημερολόγιο άρθρων

« Απρίλιος 2024 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
06.08.2013
Σταύρος Σιόλας - Διόδια

Μερικές φορές ένα τραγούδι στο ραδιόφωνο, ακόμα και όταν ακούς αφηρημένα, γράφοντας, διαβάζοντας ή οδηγώντας, μπορείς να σε συγκινήσει τόσο. Είνη η μελωδία; Είναι η ερμηνεία; Είναι οι στίχοι; Είναι όλα μαζί;

Περισσότερα...
25.11.2012

Louis Armstrong - C'est si bon

Louis Armstrong - C'est si bon

Καλό μας βράδυ με jazz διάθεση!

02.05.2014
Tomorrow..tomorrow..

... ξημερώνει άλλωστε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο...

Περισσότερα...
25.06.2015

Αποτελέσματα Διαγωνισμού _Bloblo

Αποτελέσματα Διαγωνισμού _Bloblo

Ο διαγωνισμός μας έληξε! Οι φάκελοι _blobags βρήκαν τους παραλήπτες τους!

Περισσότερα...
14.01.2013
Η δύναμη της ομάδας

Η ομάδα είναι η δύναμη, τα μέλη της είναι οι συνοδοιπόροι μας στην αναζήτηση της ιδέας, στην υλοποίηση ενός πλάνου, στην επίτευξη ενός στόχου.

Περισσότερα...
08.03.2017

Secret taste swap - Συμμετοχή σε άλλη μία μυστική ανταλλαγή

Secret taste swap - Συμμετοχή σε άλλη μία μυστική ανταλλαγή

Μετά τη χαρά που μου έδωσε το Junior Secret Santa 2016 (η μυστική χριστουγεννιάτικη ανταλλαγή για παιδικά δωράκια), δεν μπορούσα να αντισταθώ σε άλλη μία ανταλλαγή. Αυτή τη φορά ο σκοπός ήταν η ανταλλαγή γεύσης. Ναι, καλά διαβάζετε! Όλες οι συμμετέχουσες ανταλλάξαμε ή ακόμα ανταλλάσουμε - κάποια δέματα δεν έφτασαν ακόμα στον προορισμό τους - γεύσεις!

Σπιτικές λιχουδιές ή άλλα αγοραστά εδέσματα και τοπικά προϊόντα μπήκαν σε σακουλάκια και κουτάκια και ταξίδεψαν. Είτε μακριά είτε κοντά, ολοκληρώνοντας το ταξίδι τους έφτασαν στα χέρια των παραληπτριών τους και τους (μας) οδήγησαν σε νέα γευστικά μονοπάτια.

Περισσότερα...
23.12.2012

Editors - Papillon (acoustic)

Editors - Papillon (acoustic)

Χαλαρώνουμε μετά τη σημερινή μάζωξη φίλων με ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι σε μια πολύ ωραία εκτέλεση.

Περισσότερα...
28.11.2012
Πρόταση για πρωινό

Παίρνουμε ένα μπολάκι ρίχνουμε καρύδια, βρώμη, λιναρόσπορο, λίγο ταχίνι, λιγο μέλι, λίγη κανέλα και ένα μηλαράκι και έχουμε ένα πεντανόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό πρωινό.

Περισσότερα...
05.11.2016

Διαγωνισμός για ένα αντίτυπο του βιβλίου "Αύριο είναι μια καινούρια μέρα" (ΈΛΗΞΕ)

Διαγωνισμός για ένα αντίτυπο του βιβλίου "Αύριο είναι μια καινούρια μέρα" (ΈΛΗΞΕ)

Πριν λίγες μέρες σας έγραψα τις εντυπώσεις μου για το βιβλίο της Lori Nelson Spielman "Αύριο είναι μια καινούρια μέρα" που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Και μάλλον μέσα από τη δική μου αναγνωστική ματιά άρεσε και σε σας, γιατί είχα αρκετά μηνύματα σχετικά με το βιβλίο. Όσοι δε διαβάσατε την σχετική ανάρτηση, δείτε τη εδώ. Όσοι πάλι τη διαβάσατε, προχωρήστε απευθείας παρακάτω... :)

Από σήμερα και για 20 περίπου μέρες θα έχετε δυνατότητα να το αποκτήσετε και εσείς μέσω του νέου μας διαγωνισμού!

Περισσότερα...
23.09.2014

Race for the cure 2014

Race for the cure 2014

Μια δράση που αξίζει τη στήριξή μας! Όσοι βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προλαβαίνετε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και αύριο. Το ραντεβού έχει δοθεί για αυτή την Κυριακή 28/09 στο Ζάππειο στις 10.00 π.μ. και είναι για καλό σκοπό!

Περισσότερα...
07.02.2013
Μια διαφορετική τραπεζαρία

Πόσες λύσεις μπορεί να υπάρχουν τελικά για τη διακόσμηση ενός χώρου, όταν ο στόχος είναι η δημιουργία ενός διαφορετικού σπιτιού με ιδιαίτερο στιλ και έντονη προσωπικότητα;

Περισσότερα...
29.12.2014

Προτάσεις για δώρα: Γιορτινά καλάθια

Προτάσεις για δώρα: Γιορτινά καλάθια

Μια πολύ ωραία ιδέα για δώρο στις μέρες των γιορτών και όχι μόνο είναι τα καλάθια με διάφορα τοπικά προϊόντα, βότανα, μέλι και άλλα είδη. Φέτος είχα την τύχη να παραλάβω δύο τέτοια καλάθια και πολύ το χάρηκα!

Περισσότερα...
18.02.2013

Τις παλιές καρέκλες δεν τις πετάμε...

Τις παλιές καρέκλες δεν τις πετάμε...

Τις βάφουμε σε διάφορα χρώματα, βάζουμε μαξιλαράκια και δημιουργούμε μια μοναδική τραπεζαρία, πρωτότυπη και με στιλ.

Περισσότερα...
17.03.2014
Το παιδικό τραγούδι

Όλο αυτόν τον καιρό που πετυχαίνω αυτό το κομμάτι στο ραδιόφωνο, το απολαμβάνω ιδιαίτερα. Ένα κομμάτι διαφορετικό που μου άρεσε εξαρχής, έτσι αφηρημένα όπως το άκουγα χωρίς να προσέξω τι ακριβώς έλεγε ή ποιοι είναι καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Μέχρι πριν λίγες μέρες που επιτέλους αναρωτήθηκα ποια είναι αυτή η φωνή που με συνεπαίρνει... Πρόσεξα μερικούς στίχους και με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα περί τίνος πρόκειται.

Περισσότερα...
05.02.2013
Διακοσμήστε με ξύλινους δίσκους κοπής

Θα μπορούσατε να σκεφτείτε μια πιο πρωτότυπη ιδέα διακόσμησης για το χώρο της κουζίνας ή της τραπεζαρίας σας;

Περισσότερα...
18.02.2013
Το απόγευμα της Δευτέρας

Με το που ξυπνήσαμε σήμερα σας είπαμε ότι το απόγευμα της Δευτέρας κανονίζουμε μια δραστηριότητα που μας αρέσει για να έχουμε κάτι να περιμένουμε από το πρωί και να δούμε τη Δευτέρα μ' άλλο μάτι... Εμείς αυτή τη Δευτέρα κανονίσαμε μια όχι ακριβώς δραστηριότητα... αλλά μια οικογενειακό-φιλική σύναξη στο σαλόνι της γιαγιάς. 

Περισσότερα...
05.04.2013

Somebody To Love

Somebody To Love

Πρωινό Παρασκευής επιτέλους.. Ο ήλιος μας έκανε τη χάρη σήμερα και βγήκε απ' το πρωί, είπαμε να αφήσουμε στην άκρη όσα δυσάρεστα συμβαίνουν και να εστιάσουμε για άλλη μια φορά στις μικρές καθημερινές χαρές, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να περάσουμε ένα όμορφο παρασκευοσαββατοκύριακο...

Περισσότερα...
15.11.2012
Τα βιβλία της Paulina Simons

Αν σκέφτεστε τι δώρο θα κάνετε στον εαυτό σας ή στους φίλους σας και κυρίως στις φίλες σας για τις γιορτές των Χριστουγέννων σας προτείνουμε τα βιβλία της Paullina Simons. Είναι εξαιρετικά!

Περισσότερα...
07.10.2014

Όταν ο γαμπρός συνάντησε τη νύφη...

Όταν ο γαμπρός συνάντησε τη νύφη...

Αν έπρεπε να δώσω έναν τίτλο στο σαββατοκύριακο που πέρασε, αυτός θα είχε να κάνει σίγουρα με τη λέξη γάμος. Δύο γάμοι σερί, δυο υπέροχες βραδιές, χορός, ένα μεγάλο reunion φίλων και συμφοιτητών... Δυο μέρες που πέρασαν γρήγορα και όμορφα!

Οι νεόνυμφοι γεμάτοι κέφι και χαρά κέρδισαν τις εντυπώσεις! Να ζήσετε παιδιά και να γεράσετε μαζί!

Περισσότερα...
01.12.2012
Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Η 1η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS το 1988, με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Περισσότερα...
29.06.2013

Τα μανταλάκια αλλιώς

Τα μανταλάκια αλλιώς

Όλα έτοιμα για το γάμο σας; Ιδέες και προτάσεις ως τώρα σας έχουμε παρουσιάσει... Αλλά τελειώνουν τα ωραία; Δεν τελειώνουν ποτέ!

Περισσότερα...
22.04.2017

Πασχαλινές εικόνες από τον δικό μας Παράδεισο

Πασχαλινές εικόνες από τον δικό μας Παράδεισο

Η πασχαλινή μας απόδραση ολοκληρώθηκε αισίως και φέτος. Κλασικός κι αγαπημένος τόπος προορισμού, η εξωτική Βελίκα στα παράλια της Λάρισας. Το σπιτάκι μας, η αυλή μας, η θέα μας, η παραλία μας, ο παράδεισός μας.

Λίγο πριν αρχίσουμε την αναπόληση στις στιγμές του περσινού καλοκαιριού (έρχεται σύντομα σειρά αναρτήσεων από τις περσινές ταξιδιωτικές εμπειρίες στον Αργοσαρωνικό), θέλω να αποτυπώσω, να μην ξεχάσω, να μην αφήσω να χαθούν οι στιγμές του φετινού Πάσχα. Ο Φίλιππος 3 ετών και 3 μηνών, η Μάγδα 14 μηνών έδωσαν άλλο χρώμα στις διακοπές μας και έκαναν μοναδικό το τελευταίο Πάσχα που σε αυτή την αυλή έπαιξαν μόνο δύο παιδιά... και δύο σκυλιά σχεδόν αδέσποτα, σχεδόν της γειτονιάς... Δύο σκυλιά που αγαπάμε οικογενειακώς. Νονός του θηλυκού είναι ο Φίλιππος! Και το όνομα αυτής, Κωνσταντίνα! Μόνο λαμπάδα που δεν της πήραμε!

Περισσότερα...
06.04.2013

Keep Shelly In Athens - Lazy noon

Keep Shelly In Athens - Lazy noon

Είναι νέοι, ταλαντούχοι, δημιουργικοί, ξεχωριστοί.. Είναι ένα αθηναϊκό ντουέτο που σημειώνει μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το όνομά του: "Keep Shelly in Athens".

Περισσότερα...
13.12.2012

Get Well Soon - Roland, I feel you

Get Well Soon - Roland, I feel you

Πολύ μ'αρέσει η μελωδία του.. πράγματι sweet melody.. όπως αναφέρεται κ στους στίχους..

Περισσότερα...