Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Run Greece Καστοριά 2015

Run Greece Καστοριά 2015

Είναι όμορφη, είναι μαγευτική, είναι γραφική, είναι ρομαντική, ενίοτε μελαγχολική, είναι... μια πόλη χάρμα οφθαλμών και να που έγινε και πολύχρωμη. Και θα σκεφτεί κανείς πως η Άνοιξη έφερε χρώμα στην πόλη με τα ανθισμένα λουλούδια της αλλά δεν είναι μόνο αυτό!

Την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, η Καστοριά γέμισε χρώμα, ζωντάνια, χαρά, κόσμο κάθε ηλικίας και μέσα σε ένα κλίμα γιορτινό πραγματοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου Run Greece Καστοριά 2015. Τέσσερις αγώνες σχεδόν παράλληλα έδωσαν αφορμή σε μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος είτε για τη χαρά της συμμετοχής είτε για να προσθέσουν στο ενεργητικό τους έναν ακόμα αγώνα (οι πιο συνεπείς και τακτικοί αθλητές) είτε για να προσπαθήσουν να σπάσουν το ατομικό τους ρεκόρ και να προσθέσουν ένα ακόμα μετάλλιο στη συλλογή τους (οι νικητές).

Εμείς βρεθήκαμε στην Καστοριά, κάποιοι εξ ημών ως συμμετέχοντες στον αγώνα κάποιοι ως παρατηρητές και φωτογράφοι. Και έχουμε τώρα τη χαρά να σας μεταφέρουμε στο πανηγυρικό κλίμα μιας τέτοιας διοργάνωσης.

kastoria 4

Ας ξεκινήσουμε από τον πιο μικρό σε μήκος αγώνα αλλά ίσως πιο μεγάλο σε σημασία, καθώς φέρνει τα παιδιά δημοτικού πιο κοντά στον αθλητισμό και τα μυεί στη χαρά της συμμετοχής, την αξία της ευγενούς άμιλλας και όχι μόνο. Μικροί αθλητές λοιπόν έτρεξαν ανά ομάδες 1000 μέτρα με μεγάλο ενθουσιασμό. Πολύ όμορφη εικόνα ήταν η ανθρώπινη αλυσίδα ενηλίκων μπροστά σε κάθε ομάδα που κατόρθωσε να κρατήσει τα παιδιά συγκεντρωμένα και ασφαλή.

kastoria 3

kastoria 2

Τα πιο μεγάλα και προπονημένα παιδιά και πληθώρα ενηλίκων πήραν μέρος στον αγώνα των 5 χλμ. και γέμισε ο δρόμος χαμογελαστά πρόσωπα! Ιδιαίτερα όμορφες σε αυτόν τον αγώνα ήταν οι οικογενειακές συμμετοχές! Γονείς με τα παιδάκια τους από το χέρι ή στο καρότσι πήραν μέρος στον αγώνα και κέρδισαν τις εντυπώσεις! Εξάλλου στον αγώνα των 5 χλμ. μπορείς άνετα να περπατήσεις, οπότε πράγματι υπήρχαν και αρκετοί συμμετέχοντες που διήνυσαν τη διαδρομή περπατώντας. Ωστόσο, λίγο πριν τον τερματισμό είδαμε και αρκετούς αθλητές να επιταχύνουν και να τα δίνουν όλα με σκοπό να πετύχουν έναν καλό χρόνο.

kastoria 5
Οι πρώτοι των 5 χιλιομέτρων πήραν προβάδισμα από νωρίς.

kastoria 6

kastoria 11

kastoria 13

kastoria 20
Τα drones δε λείπουν πλέον από κανέναν αγώνα.

kastoria 24
Η πρώτη γυναίκα των 5 χλμ. τερματίζει.

Και μερικοί οικογενειάρχες επίσης.

kastoria 49

kastoria 52

Οι απονομές στον αγώνα των 5 χλμ.

kastoria 22

kastoria 25
Αξίζει να αναφερθεί ότι η τρίτη νικήτρια είναι από τη Σουηδία, έκανε τουρισμό στην Καστοριά, έμαθε για τον αγώνα και δήλωσε συμμετοχή.

Οι άλλοι δύο αγώνες ήταν για περισσότερο έμπειρους δρομείς. Αγώνας 10 χλμ. και ημιμαραθώνιος. Αν και η υψηλή θερμοκρασία δε στάθηκε σύμμαχος των δρομέων, οι συμμετέχοντες δεν το έβαλαν κάτω. Δρομείς κάθε ηλικίας, κυρίως ενήλικες έτρεξαν και τερμάτισαν επιτυχώς. Αρκετούς από τους δρομείς τους είδαμε και στον αγώνα στον Όρλιακα πριν ένα περίπου μήνα και πλέον από τη μικρή μας συμμετοχή, έστω και έμμεση στους αγώνες, μπορώ να πω πως είναι ενδιαφέρον να βλέπεις την εξέλιξη των αθλητών.

Μερικοί από τους τερματισμούς στα 10 χλμ.

kastoria 45
Η πρώτη γυναίκα τερματίζει.

kastoria 33
Ως θεατής χειροκροτείς τους νικητές αλλά ίσως χειροκροτείς και χαίρεσαι περισσότερο τους ομαδικούς τερματισμούς.

kastoria 53

kastoria 3

Οι απονομές στον αγώνα των 10 χλμ.

kastoria 26

kastoria 27
Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη γυναίκα νικήτρια στα 10 χλμ. ήταν μόλις 13 ετών.

Τερματισμοί στον ημιμαραθώνιο, πρώτος, δεύτερος και τρίτος.

kastoria 8

kastoria 9

kastoria 10

Μερικοί ακόμα ομαδικοί τερματισμοί.

kastoria 12

kastoria 13

Οι γυναίκες νικήτριες στον ημιμαραθώνιο με τη σειρά που τερμάτισαν.

kastoria 14

kastoria 15

kastoria 16

Απονομές στον ημιμαραθώνιο.

kastoria 31

kastoria 32
Τρελά πανηγύρια για τον πρώτο νικητή.

kastoria 35

Ακόμα και μετά τις απονομές κάποιοι τερμάτιζαν από τον ημιμαραθώνιο. Και ίσως σε αυτούς αξίζουν τα πιο πολλά συγχαρητήρια που έτρεχαν τόση ώρα μέσα στη ζέστη.

kastoria 38

Τέλος, αξίζει να επισημάνουμε πως εκτός από τους βασικούς διοργανωτές όπως ο ΣΕΓΑΣ και οι τοπικοί φορείς και τον βασικό χορηγό, την εκδήλωση υποστήριξε μεγάλος αριθμός εθελοντών και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να πραγματοποιηθεί ένας τέτοιος αγώνας χωρίς εθελοντές; Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλους για τον χρόνο και την ενέργεια που αφιέρωσαν και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί συνέβαλαν στο να κάνουν την Κυριακή μας ξεχωριστή.

Μερικές ακόμα φωτογραφίες:

Η ορχήστρα που υποδεχόταν τους αθλητές με τοπικά ακούσματα.
kastoria 55

Ο εκφωνητής του αγώνα, κ. Ιωάννης Μαμουζέλος
kastoria 18

Ο Ερυθρός Σταυρός έδωσε το παρόν στη διοργάνωση.
kastoria 85

Η Loca Compañía φωτογραφίζεται με τα μέλη της, άλλα εκ των οποίων συμμετείχαν ως δρομείς, άλλα ως εθελοντές.
kastoria 57

ΥΓ. Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στην σελίδα μας στο facebook τις προσεχείς μέρες.

Μ' αρέσει | 2012