Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο Φίλοι

Δύο Φίλοι

Τους Δύο Φίλους τους ξέρουμε καιρό τώρα, για την ακρίβεια τους ... πίνουμε πολύ συχνά, στις περισσότερες από τις βραδινές μας εξόδους όταν παραγγέλνουμε κρασί. Είτε κόκκινο το χειμώνα είτε λευκό το καλοκαίρι, το κρασί των Δύο Φίλων είναι μια από τις κλασικές μας επιλογές.

Από τη στιγμή που μάθαμε ότι το οινοποιείο που παράγει τα υπέροχα κρασιά με την επωνυμία "Δύο Φίλοι" είναι επισκέψιμο, είπαμε πολλές φορές να πάμε μέχρι την παραδοσιακή Σιάτιστα στο Νομό Κοζάνης και να επισκεφτούμε το χώρο που παράγεται αυτό το υπέροχο κρασί. Η επίσκεψή μας πήρε πολλές αναβολές αλλά η εκδήλωση "Ανοιχτές Πόρτες 2013" αποτέλεσε την τέλεια ευκαιρία για την επίσκεψή μας.

Φτάνοντας λοιπόν στην πετρόχτιση Σιάτιστα για πρώτη φορά εντυπωσιαστήκαμε με τα υπέροχα σπίτια, τα παλιά αρχοντικά. Η ρυμοτομία της μου θύμισε κεφαλοχώρια της Θεσσαλίας αλλά η αρχιτεκτονική των σπιτιών διατηρεί το μακεδονίτικο χρώμα. Εύκολα με τη βοήθεια πινακίδων εντοπίσαμε το οινοποιείο "Δύο Φίλοι", στο οποίο μας υποδέχτηκε η ιδιοκτήτρια κ. Γεωργία που όντας πολύ συμπαθής, ευγενική και φιλική μας ξενάγησε σε όλους τους χώρους...

Στο χώρο με τα καζάνια, καθώς και στο χώρο με τα βαρέλια όπου πρέπει η υγρασία να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. 

opendoors 3 of 69

στον παραδοσιακό οντά, φτιαγμένο φιλόξενα για να υποδέχεται τους επισκέπτες,

opendoors 6 of 69

opendoors 7 of 69

opendoors 9 of 69

όπου ακολούθησε η οινογευσία και η συζήτηση σχετικά με τον τρόπο παρασκευής των κρασιών, τις ποικιλίες,την ιστορία του οινοποιείου και το μέλλον των κρασιών, τις εξαγωγές... Γενικά με υπομονή και φιλική διάθεση η κ. Γεωργία απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις.

opendoors 49 of 69

Δοκιμάσαμε (όχι πως δεν τα είχαμε ξαναδοκιμάσει βέβαια, αφού κάθε τόσο τα παραγγέλνουμε και στα βραδινά μας στέκια) το εκπληκτικό αρωματικό λευκό κρασί με την εξαιρετική επίγευση, το ροζέ που επίσης είναι πολύ φημισμένο και έχει ιδιαίτερη επίγευση, τις δυο ποικιλίες κόκκινου κρασιού και τα υπέροχα ηλιαστά κρασιά, που πίνονται συνήθως ως επιδόρπια και είναι η νέα μας μεγάλη αγάπη όσον αφορά τους οίνους. Τρεις ποικιλίες ηλιαστών κρασιών τόσο καλών, τόσο γευστικών που δεν ξέρεις τι να διαλέξεις!

opendoors 17 of 69

Εκτός από τις εξαιρετικές γεύσεις, τα κρασιά, ιδιαίτερα το λευκό, το κόκκινο και τα ηλιαστά έχουν πολύ όμορφα μπουκάλια και πολύ ωραίες, απλές και συνάμα σύγχρονες ετικέτες που κερδίζουν την προσοχή των φίλων του κρασιού.

opendoors 45 of 69

Η οινογευσία συνοδεύτηκε με παραδοσιακά εδέσματα της Σιάτιστας, γιαπράκια και κεφτεδάκια.

opendoors 24 of 69

Όπως είναι προφανές, η επίσκεψή μας κύλησε πολύ ευχάριστα. Δοκιμάσαμε συνολικά εφτά είδη κρασιών, ενώ φύγαμε με δύο μπουκάλια λευκού οίνου και ένα ηλιαστό, τα οποία προς το παρόν ενίσχυσαν την κάβα μας, ενώ σύντομα θα συνοδεύσουν τα γεύματά μας. 

Σύμφωνα με την κ. Γεωργία η ονομασία Δύο Φίλοι, δηλώνει το χτίσιμο μιας φιλίας ανάμεσα στον ένα φίλο, το οινοποιείο και στον άλλο φίλο, αυτόν που πίνει τους οίνους του. Στην περίπτωσή μας η φιλία έδεσε!

Περισσότερες πληροφορίες για το κτήμα και το οινοποιείο Δύο Φίλοι μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα diofiloi.gr

Μ' αρέσει | 2012