Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζούμε σε μια πόλη με λάθη

Ζούμε σε μια πόλη με λάθη

Όλοι ζούμε σε μια πόλη με λάθη.. όποια κι αν είναι αυτή η πόλη, σε όποια χώρα κι αν βρίσκεται κάποια κακώς κείμενα υπάρχουν. Κι αν αυτή η πόλη βρίσκεται στην Ελλάδα, τότε μάλλον τα κακώς κείμενα είναι πολλά, όπως πολλά είναι κι αυτά που δε μας αρέσουν. Τα λάθη ή έστω αυτά που κάποιοι θεωρούμε λάθη μας πληγώνουν και θα θέλαμε να τα αλλάξουμε. Και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα λάθη οφείλονται κυρίως στην αμέλεια ή την αδιαφορία των πολιτών, στην έλλειψη ενδιαφέροντος για το κοινό καλό, για το καλό του συμπολίτη μας, για το περιβάλλον, για όσους έχουν ανάγκη, για όσα θεωρούμε δεδομένα και τα περιφρονούμε.

Η λίστα με τα λάθη είναι σίγουρα τεράστια και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τα σκουπίδια στους δρόμους, τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια, τους γραμμένους με συνθήματα και ακαταλαβίστικα ονόματα τοίχους, τα εγκαταλελειμένα πάρκα, τα "τραυματισμένα" παγκάκια, τους ανύπαρκτους ή στην καλύτερη περίπτωση τους απεριποίητους χώρους αναψυχής, τα καμένα δέντρα, τα μαραμένα λουλούδια σε κοινόχρηστα παρτέρια... τους δρόμους με τις μεγάλες λακκούβες, τις ανύπαρκτες ή τις κλεισμένες με κάδους και αυτοκίνητα ράμπες... Μπορούμε να κατονομάζουμε σειρά από ανάλογα λάθη για ώρες...

Είναι ωστόσο σαφές πως δεν αρκεί να εντοπίσουμε τα λάθη... Είναι βέβαια μια καλή αρχή αλλά ο σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση και η συντονισμένη προσπάθεια για διόρθωση ακόμα και αν αυτό σημαίνει εθελοντική συμμετοχή και προσωπική ή συλλογική δουλειά και μερικά "χαμένα" σαββατοκύριακα, που στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου χαμένα, απεναντίας είναι άκρως δημιουργικά. 

Μια αντίστοιχη σειρά από λάθη εντοπίζει, προσπαθώντας να αποτέλεσει πηγή αφύπνισης και ευαισθητοποίσης η νέα διαδραστική πλατφόρμα "City of Errors" που με μια σειρά από βίντεο, φέρνει στην επιφάνεια όλα όλα συμβαίνουν στις πόλεις μας και θα έπρεπε να μας απασχολούν και να μας ωθούν να τα αντιμετωπίσουμε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να πλοηγηθείτε στην πλατφόρμα και να παρακολουθήσετε τα βίντεο, ενώ αν θέλετε μπορείτε να μοιραστείτε και δικές σας εμπειρίες σχετικά με όσα νιώθετε ότι σας πνίγουν και θα θέλατε να αντιμετωπίσετε στο αστικό και φυσικό σας περιβάλλον.

Μ' αρέσει | 2012