Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

3ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας

Tι θα λέγατε για θερινό σινεμά απόψε;

Όσοι βρίσκεστε στην Αττική, απόψε 18/7 έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την ταινία "Φωτογραφία" (1986) του Νίκου Παπατάκη με πρωταγωνιστή τον Άρη Ρέτσο στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας. Η προβολή ξεκινά στις 21.00 στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Ερυθραία και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το Αthens Open Air Film Festival, που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ για 3η συνεχή χρονιά, περιλαμβάνει υπαίθριες και δωρεάν κινηματογραφικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, με φόντο τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία της Αττικής και απρόσμενους χώρους που αναδεικνύουν την εικόνα της Αθήνας ως σύγχρονης ευρωπαϊκής πόλης τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της.

athens-open-air-film-festival1

Οι εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν στις 11 Ιουνίου, ολοκληρώνονται στις 30 Σεπτεμβρίου και λαμβάνουν χώρα στο Κέντρο της Αθήνας, σε Θερινούς Κινηματογράφους, στην περιοχή της Ακρόπολης (πεζόδρομος Διονυσίου Αεροπαγίτου), σε Μουσεία και προαύλιους χώρους, στο Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην Πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο.

Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει προβολές σπάνιων και κλασικών ταινιών, ειδικές πρώτες προβολές, συναυλίες, παράλληλες διαδραστικές εκδηλώσεις, παραστάσεις από καλλιτέχνες του δρόμου και εικαστικές παρεμβάσεις από νέους δημιουργούς.

To πρόγραμμα για τον υπόλοιπο Ιούλιο προβλέπει:

  • - Σήμερα Πέμπτη 18/07 στις 21.00 προβολή της ταινίας "Φωτογραφία" (1986) του Νίκου Παπατάκη στις 21.00 στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Ερυθραία.
  • - Κυριακή 21/07 στις 21.00 επαναπροβολή της ταινίας "Η Ζαζί στο Μετρό", του Λουί Μαλ στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου.
  • - Δευτέρα 22/07 προβολή της ταινίας "Ζέλιγκ" του Γούντι Άλεν (1983) στον Κήπο Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.
  • - Πέμπτη 25/07 προβολή της ταινίας "Ένα Φονικό Καλοκαίρι" (1983), του Ζαν Μπεκέρ στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης.
  • - Τρίτη 30/07 Ιουλίου μια γιορτή με σινε-μουσική στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης Λαΐς με την προβολή του αριστουργήματος του βωβού κινηματογράφου, το "Τσίρκο", του Τσάρλι Τσάπλιν (1928) το οποίο θα συνοδεύσουν με το σύγχρονο ήχο τους οι "His Majesty Τhe King of Spain". 

 

Μ' αρέσει | 2012