Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα καραβάκια αλλιώς

Τα καραβάκια αλλιώς

Ως παιδιά κάνατε καραβάκια;

Ίσως ήταν ένα από τα πρώτα έργα τέχνης που κάναμε με χαρτί ή που μας τα έκαναν οι μεγάλοι και κοιτούσαμε με το στόμα ανοιχτό!

Και πώς θυμήθηκα τα καραβάκια; Έγινε πριν λίγες μέρες, όταν μέσα σε ένα εστιατόριο με χάρτινα σουπλά, τρεις ενήλικες (ναι, κι όμως ενήλικες) προσπαθούσαμε να θυμηθούμε πώς να κάνουμε καραβάκια. Ο άντρας της παρέας μας έδειξε τον τρόπο. Μάλλον είχε κάνει πιο πολλά καραβάκια ως παιδί και θυμήθηκε πιο εύκολα την τεχνική. Ευτυχώς οι γύρω δε μας κοιτούσαν περίεργα... Διαφορετικά μπορεί να τους χαρίζαμε ένα από τα καραβάκια μας!

Πάντως επιστρέφοντας σπίτι και σερφάροντας στο pinterest είδα αυτή τη φωτογραφία που μου κίνησε την περιέργεια και με έβαλε σε σκέψεις! Πόσο όμορφα φαίνονται αυτά τα κρεμασμένα χάρτινα καράβια; Πόσο χρώμα μπορούν να δώσουν σε ένα δωμάτιο; Κυρίως σε ένα παιδικό δωμάτιο; Και πόσο δημιουργικό μπορεί να είναι για τα παιδιά να ετοιμάσουν μόνα τους αυτό το στολίδι για το δωμάτιό τους; Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τις παλιές τους ζωγραφιές για να δημιουργήσουν το πολύχρωμο έργο τέχνης. Ίσως χρειαστούν λίγη καθοδήγηση για το κορδόνι ή την κλωστή ή την πετονιά ή το σπάγγο ή όποιο άλλο υλικό επιλεχθεί για το κρέμασμα. Αλλά γι αυτό θα είστε και εσείς εκεί! Για να τους παρέχετε τις πολύτιμες γνώσεις σας! Δοκιμάστε το!

ΥΓ. Θυμηθείτε και άλλα έργα τέχνης με χαρτί.

Φωτογραφία: pinterest

Μ' αρέσει | 2012