Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδέες για το παιδικό πάρτι (Μέρος ΙΙ)

Ιδέες για το παιδικό πάρτι (Μέρος ΙΙ)

Πολλές φορές όταν πρόκειται να οργανώσουμε ένα παιδικό πάρτι εκτός από τις λιχουδιές για τους μικρούς μας φίλους και τους διαφορετικούς τρόπους παρουσίασης αυτών, καλούμαστε να βρούμε και ένα θέμα για τη διακόσμηση. Αυτό είναι ακόμα πιο συνηθισμένο στην περίπτωση της βάπτισης.

Θέματα υπάρχουν πολλά, πάρα πολλά και όσο η φαντασία μας δουλεύει, μπορούμε πάντα να βρίσκουμε κάτι καινούριο ανάλογα με το γούστο ή τα ενδιαφέροντα των παιδιών (αν είναι σε ηλικία να έχουν ενδιαφέροντα και προτιμήσεις). Αν πρόκειται για κοριτσίστικο πάρτι ή βάπτιση, κάθε λογής νεράιδες, πριγκίπισσες, ηρωίδες παραμυθιών και κάθε πιθανή απόχρωση του ροζ είναι ευπρόσδεκτη. Άν πάλι πρόκειται για αγόρι, οι πεντήντα αποχρώσεις του... μπλε και κάθε ήρωας κόμικ μπορεί να αποτελέσει τον άξονα της διακόσμησης του πάρτι.

Οι επιλογές είναι πάρα πολλές επομένως. Σήμερα όμως επέλεξα κάποια θέματα που ξεχώρισα στο αγαπημένο Pinterest και που ίσως δεν είναι τόσο συνηθισμένα.

1. Πεταλούδες

Προφανώς προορίζονται για πάρτι κοριτσιών και μπορούν να αναδείξουν όλες τις αποχρώσεις του ροζ, μοβ, λιλά, κοραλί ή κίτρινου. Αυτό που μου αρέσει σε μια τέτοια διακόσμηση σε συνδυασμό με τη χαρά της δημιουργίας είναι η κατασκευή σουπλά σε σχήμα πεταλούδας. Προφανώς δεν είναι εύκολο να διαθέτουμε σουπλά σε κάθε πιθανό σχήμα για όλα τα γενέθλια, γιορτές και λοιπές εκδηλώσεις των παιδιών μας. Ωστόσο, μπορούμε εύκολα να δημιουργούμε χάρτινα σουπλά μιας χρήσης σε χρώματα της αρεσκείας μας.

Τι χρειάζεται; Να πιάνει το χέρι μας για να σχεδιάσουμε πχ. μια πεταλούδα καλύτερα σε ένα χαρτόνι και στη συνέχεια να την κόψουμε για να έχουμε ένα σχέδιο-πρότυπο. Αν το χέρι μας δεν πιάνει, τότε μπορούμε να βρούμε ένα έτοιμο πρότυπο στο διαδίκτυο. Εν συνεχεία, πρέπει να προμηθευτούμε χρωματιστά χαρτιά, να χρησιμοποιήσουμε το πρότυπο για να κόψουμε και άλλες πεταλούδες. Μπορούμε επιπλέον, να γράψουμε κάτι πάνω στα σουπλά, ένα μήνυμα, μια ευχή, ένα στιχάκι ή τα ονόματα των φίλων της κόρης μας και να στρώσουμε τραπέζι. Όσο πιο ροζ-μοβ είναι τόσο πιο μεγάλο χαμόγελο θα δούμε από τα κορίτσια της παρέας!

kidsparty12

2. Παγωτά

Πολύ ωραία ιδέα ιδιαίτερα για τα παιδάκια που λατρεύουν τα παγωτά. Η κατασκευή τους δεν είναι δύσκολη. Χρησιμοποιώντας τρίγωνα από χαρτί ή χαρτόνι, δημιουργούμε χωνάκια τα οποία κολλάμε στην πορεία πάνω σε φουσκωμένα μπαλόνια. Μπορούμε είτε να φροντίσουμε να προμηθευτούμε κατάλληλα μπαλόνια για να στέκονται ψηλά είτε απλώς να τα κρεμάσουμε από το ταβάνι ή από άλλο ψηλό σημείο δένοντάς τα πχ. με πετονιά για να μη φαίνεται.

kidsparty13 

Βέβαια αν η δημιουργική μας διάθεση είναι πιο έντονη, μπορούμε να δημιουργήσουμε πιο πειστικά παγωτά με ύφασμα αντί για μπαλόνια. Σε αυτήν την περίπτωση τα παγωτά μας θα είναι πιο μικρά και μπορούν να κρεμαστούν ακόμα και από το φωτιστικό οροφής του παιδικού δωματίου.

kidsparty14

3. Καραμέλες - Γλειφιτζούρια - Lollipos

Οι καραμέλες σε διάφορα χρώματα και τα γλειφιτζούρια ή τα lollipops μπορούν επίσης να αποτελέσουν το θέμα εντός στολισμού. Θυμάστε για παράδειγμα τα βραχιολάκια με τις καραμέλες που παίρναμε στα νιάτα μας; Δεν νομίζω να τα αγοράζαμε για τη γεύση τους. Μάλλον για να τα φοράμε στον καρπό μας τα παίρναμε αρχικά και στην πορεία σιγά-σιγά οι χάντρες κατέληγαν στο στομάχι μας. Αυτά τα βραχιόλια λοιπόν θα μπορούσαν να γίνουν τα δαχτυλίδια για τις πετσέτες.

kidsparty15 

Τα lollipops βέβαια μπορούν να δώσουν ακόμα πιο έντονα χρωματικά αποτελέσματα και επομένως μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και για το πάρτι ή τη βάπτιση ενός αγοριού.

kidsparty16

4. Lego

Η διακόσμηση με τουβλάκια lego είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή. Έντονα χρώματα και διάφορα σχέδια μπορούν να συνθέσουν ένα πολύ χαρούμενο τραπέζι είτε γεμίζοντας απλώς βαζάκια με lego

kidsparty17

είτε φτιάχνοντας τις θήκες για κουτάλια, πιρούνια, χαρτοπετσέτες με lego

kidsparty3

είτε προσπαθώντας να μεγαλουργήσουμε δημιουργώντας ολόκληρες συνθέσεις, από το όνομα και την ηλικία του παιδιού μας μέχρι το στολισμό των cupcakes με lego.

kidsparty18

5. Θεματικά πάρτι

Τι εννοώ; Πχ. πάρτι μρ θέμα τη ζωγραφική. Έτσι και η διακόσμηση μπορεί να γίνει πχ. με νερομπογιές, μπλοκ, ακουαρέλες και τα παιδιά θα είναι απασχολημένα καθ' όλη τη διάρκεια του πάρτι.

kidsparty19

Πάρτι με θέμα τη ζαχαροπλαστική ή πχ. τα cupcakes που είναι αγαπημένη λιχουδιά των παιδιών. Φωτογραφίες αντίστοιχων γλυκών, ποδιές, κουτάλες και άλλα σχετικά σκεύη μπορούν να αποτελέσουν βασικά στοιχεία του στολισμού.

kidsparty21

Υγ. Πάρτε ιδέες και από το πρώτο μας άρθρο για την οργάνωση ενός παιδικού πάρτι.

Μ' αρέσει | 2012