Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδέες για food styling

Ιδέες για food styling

Ιδέες για food styling που μου δίνουν έξτρα κίνητρο για να οργανώνω μαζώξεις φίλων στο σπίτι.

Γιατί να περιοριζόμαστε στα τετριμμένα; Σερβίτσια, πιατέλες, μπολ και άλλα καθημερινά ή επίσημα μα εντελώς συνηθισμένα; Η έμπνευση έρχεται από μερικές φωτογραφίες που κάνουν τις λιχουδιές μας να δείχνουν ακόμα πιο λαχταριστές και πολύ πολύ όμορφες!

Πατάτες σαν τηγανιτές μαγειρεμένες στον φούρνο (δείτε τη συνταγή εδώ). Τις ξέρουμε, τις αγαπάμε, τις προτιμάμε πολύ συχνά, γιατί να μην τις σερβίρουμε με έναν διαφορετικό τρόπο;

food styling1
Φωτογραφία: Pinterest

food styling2
Φωτογραφία: Pinterest

food styling3
Φωτογραφία: Pinterest

food styling4
Φωτογραφία: Pinterest

Για τα κέικ τι να πούμε; Θα μπορούσα να ζω με κέικ! Οι συνταγές μας είναι πολλές, τις βρίσκετε εδώ, και φυσικά υπάρχουν τόσες πολλές ακόμα που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας με ένα μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Ωστόσο, γιατί να σερβίρουμε το κέικ σε πιατέλα; Γιατί να μην "παίξουμε" σε άλλο ταμπλό... ή μήπως πλατό ή ακόμα και σε ένα ξύλο κοπής;

food styling5
Φωτογραφία: Pinterest

Burger, σάντουιτς και πίτσα στη λαδόκολλα; Γιατί όχι; Γιατί να μην αφήσουμε τις πιατέλες στην ησυχία τους; Τώρα θα μου πείτε ότι τις έχουμε δώρο από τον γάμο και κάποτε πρέπει να τις χρησιμοποιούμε αλλά ας κάνουμε και μια ανατροπή στο τραπέζι μας. Ξύλινα πλατό με στρωμένη λαδόκολλα και ας είναι και τσαλακωμένη.

food styling6
Φωτογραφία: Pinterest

food styling6a
Φωτογραφία: Pinterest

food styling6b
Φωτογραφία: Pinterest

food styling6c
Φωτογραφία: Pinterest

Παγωτάκι σε φόρμα για κέικ; Το έχετε ξαναδεί; Σίγουρα θα πρωτοτυπήσουμε αν σερβίρουμε το παγωτό με αυτόν τον τρόπο. Φυσικά, δεν ξεχνάμε το χαρτί ψησίματος ανάμεσα στην φόρμα και το παγωτό.

food styling7
Φωτογραφία: Pinterest

Φυσικοί χυμοί και smoothies σε μπουκάλια και βαζάκια. Τους αγαπάμε, τους προτιμάμε... και εδώ θα βρείτε συνταγές για smoothies και φρεσκοστυμμένους χυμούς. Αλλά και πάλι.. Τι να τους κάνουμε τους δίσκους; Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να τα σερβίρουμε.

food styling10
Φωτογραφία: Pinterest

food styling11
Φωτογραφία: Pinterest

Μπισκότα και κουλουράκια σε γάζα και λινάτσα;

food styling12
Φωτογραφία: Pinterest

Και οι πετσέτες κάτω από τα πιάτα παίζουν πολύ! Δίνουν χρώμα και στιλ στο σερβίρισμα. Γιατί να τις χρησιμοποιούμε μόνο για να σκουπίζουμε τα χέρια μας ή τα πιάτα; Και φυσικά δε χρειάζεται να τις στρώνουμε εντελώς. Μισοδιπλωμένες, επιμελώς ατημέλητες κάτω από τα πιάτα, μπορούν να αλλάξουν την όψη του τραπεζιού.

food styling8a
Φωτογραφία: Pinterest

food styling9
Φωτογραφία: Pinterest

food styling9a
Φωτογραφία: Pinterest

Κερασάκια και άλλα φρούτα εποχής στο καλάθι. Ας αφήσουμε λίγο στην άκρη τα μπολ γυάλινα ή πλαστικά.

food styling13
Φωτογραφία: Pinterest

Όσο κι αν ψάχνουμε, μπορούμε να βρίσκουμε ιδέες και προτάσεις για πρωτότυπο food styling.

Σημασία έχει να μη βαριόμαστε να επιμελούμαστε το στιλ στο φαγητό μας, όχι μόνο όταν έχουμε φίλους στο σπίτι αλλά και όταν είμαστε μόνοι. Συχνά μας τρώει το άγχος και θέλουμε να τα κάνουμε όλα γρήγορα, να μαγειρέψουμε κάτι γρήγορο, να φάμε στα γρήγορα, να δούμε και τηλεόραση παράλληλα ή να διαβάσουμε τα νέα στον υπολογιστή... Σίγουρα είναι πολλές φορές αναγκαίο και αυτό το "γρήγορο" αλλά είναι και συνήθεια. Και για μένα, που το κάνω τελευταία πολλές φορές, είναι κακή συνήθεια. Δεν απολαμβάνω το φαγητό, τη στιγμή, την παρέα όσο θα μπορούσα.

Επίσης, σημασία δεν έχει να είναι όλα τέλεια. Τέλεια κομμένη και στρωμένη η λαδόκολλα, τέλεια σιδερωμένη και στρωμένη η πετσέτα κάτω από το πιάτο, τέλεια κομμένο το ψωμί ή ολοστρόγγυλο το μπιφτέκι στο burger και πάει λέγοντας. Πιο πιθανό είναι να ακουμπήσουμε τυχαία μια πετσέτα στο τραπέζι και από πάνω να αφήσουμε ένα πιάτο και να δείχνει όμορφο, παρά να αφιερώσουμε χρόνο για το πώς θα τοποθετήσουμε την πετσέτα ή το φαγητό στο πιάτο.

Γι' αυτό δεν έχουμε παρά να είμαστε ανοιχτοί στο διαφορετικό και να τολμάμε!

Κύρια Φωτογραφία: Pinterest

Μ' αρέσει | 2012