Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φασκόμηλο: Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να διώξετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

Φασκόμηλο: Πώς μπορεί να σας βοηθήσει να διώξετε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι σας

Σπίτι μου σπιτάκι μου... Σαν το σπίτι μου πουθενά... Εκφράσεις χιλιοειπωμένες που δηλώνουν το δέσιμό μας με το σπίτι μας, τον προσωπικό μας χώρο. Και προφανώς όχι άδικα!

Συνήθως το σπίτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με στιγμές χαλάρωσης και θαλπωρής, αποτελεί την εστία μας, έναν χώρο γαλήνης και αρμονίας. Ωστόσο πολλές φορές επηρεαζόμαστε από τα προβλήματα, τα νεύρα και την πίεση στη δουλειά και μεταφέρουμε αυτή την αρνητική ενέργεια στον προσωπικό μας χώρο. Άλλες πάλι φορές είναι οι ίδιες οι εντάσεις στο σπίτι που κάνουν την ενέργεια του κάπως πιο βαριά. Πώς θα μπορούσαμε όμως να καθαρίσουμε όλη αυτή τη συσσωρευμένη ενέργεια; Η φύση έχει φροντίσει να μας εφοδιάσει με ένα θεραπευτικό βότανο που πολλές παραδόσεις χρησιμοποιούν ώστε να απαλλαγούμε από την αρνητική ενέργεια που ρέει στον χώρο μας.

Το βότανο αυτό δεν είναι άλλο από το φασκόμηλο. Το φασκόμηλο αποτελεί ένα βότανο προικισμένο με πολλές θεραπευτικές ουσίες και ιδιότητες, ιδιαιτέρως χρήσιμες στην ιατρική, όπως αντιβακτηριακές, αντισηπτικές, καρδιοτονωτικές, σπασμολυτικές και αντιδιαβητικές.

Έτσι πολλές παραδόσεις χρησιμοποιούν το θυμίαμα με αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου για να διώξουν την αρνητική ενέργεια από έναν χώρο, αφού εκτός από τις "καθαρτικές" του ιδιότητες, έχει την ικανότητα μέσω της όσφρησης να επηρεάζει άμεσα το νευρικό μας σύστημα μετριάζοντας τον ερεθισμό του και κατευνάζοντάς το, χαρίζοντας μας χαλάρωση και ηρεμία.

Επιπλέον, οι "καθαρτικές" ιδιότητες του φασκόμηλου επιβεβαιώνονται και από την επιστήμη, αφού σύμφωνα με έρευνες του βοτανολόγου Chandra Shekhar Nautiyal (Journal of Ethnopharmacol), ο καπνός των θεραπευτικών βοτάνων έχει την ικανότητα να σκοτώνει τα βακτήρια που κυκλοφορούν στον αέρα του χώρου μας. Συγκεκριμένα διαπίστωσαν ότι μετά από μια ώρα θυμίαμα με φασκόμηλο σε κλειστό δωμάτιο τα βακτήρια μειώθηκαν κατά 94% και ο αέρας διατηρήθηκε έτσι για 24 ώρες.

Κάψτε λοιπόν αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου αφήνοντας το άρωμα τους να ταξιδεύσει στον χώρο σας.

Τοποθετήστε το φασκόμηλο σε ένα πυρίμαχο και ασφαλές σκεύος ή πιάτο, κάψτε τα φύλλα του και αφήστε τον καπνό για μισή ώρα τουλάχιστον περίπου να απλωθεί σε όλο τον χώρο.

Προφυλάξεις: Όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα είναι προτιμότερο να αποφύγουν το θυμίαμα. Επιπλέον είπαμε να καθαρίσουμε το χώρο μας και όχι να βάλουμε φωτιά, οπότε λαμβάνουμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Κείμενο: Δέσποινα Κοψαχείλη

Φωτογραφία

Μ' αρέσει | 2012