Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αύριο είναι μια καινούρια μέρα

Αύριο είναι μια καινούρια μέρα

Αύριο είναι μια καινούρια μέρα.

Αύριο ο ουρανός ια είναι διαφορετικός, αγάπη μου. Περίμενε και θα δεις.

Αισιόδοξο μήνυμα, γεμάτο θετική σκέψη και προσμονή. Προσμονή για ένα καλύτερο αύριο, για ένα φωτεινό μέλλον, που ίσως τώρα δε φαντάζεσαι καν ότι μπορεί να υπάρξει.

Πώς μπορεί να αλλάξει η ζωή σου; Μπορεί άραγε μια λίστα επιθυμιών και στόχων που είχες στα 14 σου έτη να σε κάνει να κυνηγήσεις μια νέα ζωή, να αλλάξεις την κοσμοθεωρία σου και να ανατρέψεις όσα έχεις χτίσει μέχρι τώρα, στα 34 σου;

Πραγματικά αναρωτιέμαι... Θα ήθελα να βρω ξαφνικά μπροστά μου μια λίστα με τα όνειρα που είχα στα 14; Θα τολμούσα να τα κυνηγήσω πλέον; Θα ήμουν ικανοποιημένη με τη ζωή που έχω σήμερα; Με τις επιλογές της εφηβικής και κυρίως της ενήλικης ζωής μου; Θα είχα τα κότσια να ανατρέψω όσα έχω καταφέρει, όσα θεωρώ λίγο πολύ δεδομένα, να βγω από τη βολή μου και να ξαναρχίσω - αν χρειαστεί - από την αρχή με σκοπό να έρθω πιο κοντά στο παιδί που κρύβω μέσα μου;

Είναι σκέψεις που αναπόφευκτα μου ήρθαν στο μυαλό, όταν διάβασα το εκπληκτικό βιβλίο της Lori Nelson Spielman. Μια ιστορία πολύ διαφορετική, με καθηλωτική πλοκή, με εξαιρετικό ενδιαφέρον από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Μια ιστορία που θες δε θες, θα σε φέρει αντιμέτωπο με τα παιδικά σου όνειρα. Μια ιστορία που μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να απολαμβάνουμε κάθε μας στιγμή, κάθε λεπτό της ζωής μας! Μια ιστορία που δείχνει ότι η χαρά της ζωής κρύβεται στα πιο απρόσμενα μέρη! Κι εκεί που νομίζεις ότι έχεις καταλάβει τι θα γίνει παρακάτω, εκεί έρχονται μικρές ανατροπές και σε κάνουν να μην ξεκολλάς.

Το αγάπησα αυτό το βιβλίο. Σηκωνόμουν κάθε πρωί πολύ νωρίς, πριν τα πρώτα παιδικά "νιαουρίσματα", για να προλάβω να απολαύσω την ανάγνωση με την ησυχία μου. Να μη μείνω πίσω στις εξελίξεις στη ζωή της Μπρετ Μπολίνγκερ, της πρωταγωνίστριας. Να γίνομαι κοινωνός των προβληματισμών της, των επιλογών και των αποφάσεών της.

Καταλαβαίνω γιατί όποιος πιάνει το βιβλίο στα χέρια του, ενθουσιάζεται και δεν μπορεί να το αφήσει. Κι εγώ τέτοια αναγνώστρια ήμουν. Φανατική!

tomorrowisanewday 1 of 2

Το βιβλίο "Αύριο είναι μια κανούρια μέρα" της Lori Neslon Spielman κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για τη συγγραφέα καθώς και την περιγραφή στο οπισθόφυλλο εδώ.

Και επειδή πιστεύω ότι και εσείς θα το λατρέψετε το βιβλίο, θα ακολουθήσει σύντομα διαγωνισμός για ενα αντίτυπο. Μείνετε συντονισμένοι!

Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Βασιλική

Μ' αρέσει | 2012