Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Καρτ Ποστάλ της Victoria Hislop & Νέος Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Οι Καρτ Ποστάλ της Victoria Hislop & Νέος Διαγωνισμός (ΕΛΗΞΕ)

Το βιβλίο έφτασε στα χέρια μου (πόση χαρά νιώθω όταν παραλαμβάνω καινούρια βιβλία!) και το παρέδωσα αμέσως στον βιβλιοφάγο της οικογένειας, παππού και μπαμπά Θοδωρή. Το διάβασε πολύ γρήγορα και αμέσως εξέφρασε άποψη.

"Το τελευταίο βιβλίο της Victoria Hislop που είναι γραμμένο με πρωτότυπο τρόπο, αποτελεί κυριολεκτικά έναν ύμνο στην πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία. Διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο ομορφιές και μέρη του αρχαίου πολιτισμού της πατρίδας μας και αποτελεί ταυτόχρονα έναν μικρό τουριστικό οδηγό.

Παράλληλα περιγράφει χαρακτήρες, ήθη, έθιμα, μύθους και δοξασίες που χαρακτηρίζουν την ελληνική ύπαιθρο και ζωή. Επίσης αναφέρεται με περίσσεια τεχνική στη σύγχρονη εποχή και αγγίζει θέματα που έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση, τη μετανάστευση του νέου επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας, αλλά και ευαίσθητα θέματα ανθρώπινων σχέσεων.

Η Victoria Hislop με τα βιβλία της αναδεικνύεται σε πρέσβειρα της Ελλάδος προς όλη την υφήλιο και αποδεικνύει ακόμη μια φορά την αγάπη της για την Ελλάδα".

Είχα λοιπόν τη διάθεση και περιέργεια να το διαβάσω έτσι κι αλλιώς γιατί γενικώς μου αρέσει η Hislop αλλά τώρα είχα και έξτρα κίνητρο αφού είχα στα χέρια μου μια καλή κριτική. Δοθείσης ευκαιρίας λοιπόν και ελεύθερου χρόνου (το λες και ... αϋπνία) φυσικά το διάβασα και σχημάτισα και τη δική μου άποψη.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που με κέρδισε από τιις πρώτες σελίδες γιατί μου προσέφερε αυτό ακριβώς που μου έχει λείψει περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Τα ταξίδια. Ταξίδια ανά την Ελλάδα σε μικρούς και μεγάλους προορισμούς, δημοφιλείς και ερημικούς. Ταξίδια μέσω φωτογραφιών και καρτ ποστάλ και ταξίδια μέσω της περιγραφικότητας της συγγραφέως. 

Όσοι έχουν παρακολουθήσει το συγγραφικό της έργο, γνωρίζουν πως η Victoria Hislop τρέφει μεγάλη αγάπη για τη χώρα μας και το δείχνει σε όλα της τα βιβλία. Σε αυτό, συνδυάζει με μαεστρία την ιστορία του κεντρικού ήρωα με πολλές μικρές ιστορίες ανθρώπων στην Ελλάδα και προσφέρει στον αναγνώστη την ευκαιρία να ταξιδέψει στην ελληνική κυρίως επαρχία και να νιώσει την ελληνική φιλοξενία. Στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε να είναι το βιβλίο. Ένας ύμνος στη φιλοξενία των Ελλήνων με αναφορές στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Βέβαια αφορμή για την ξεδίπλωση της ιστορίας είναι ο χωρίς ανταπόκριση έρωτας και η χωρίς τύχη αγάπη που οδηγούν τον ήρωα σε μια εσωτερική αναζήτηση και στη μακράς διαρκείας περιήγησή του στην Ελλάδα, που τελικά οδηγεί στο "γνώθι σ' αυτόν" και την προσωπική του ολοκλήρωση.

Είναι ένα βιβλίο που μπορεί άξια να κερδίσει λίγο χώρο στις καλοκαιρινές σας αποσκευές και να σας συντροφεύσει στην ξαπλώστρα, σε αεροπλάνα, τρένα και βαπόρια. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Και φυσικά το βιβλίο αυτό μπορεί να γίνει δικό σας μέσω του νέου μας διαγωνισμού.

easter moments 11

Ένα αντίτυπο αυτού του βιβλίου λοιπόν θα βρει νέο ιδιοκτήτη μέσα από τον διαγωνισμό που διοργανώνουμε σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Διόπτρα. Ο διαγωνισμός ξεκινάει την Δευτέρα 1 Μαΐου 2017 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 στις 23:59. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μόνο κάτοικοι Ελλάδας.

Για να λάβετε μέρος πρέπει να κάνετε τα παρακάτω βήματα:

1. Comment (σχόλιο) στην ανάρτηση που αφορά στον διαγωνισμό στη σελίδα του maresei στο facebook.
2. Share (δημόσια κοινοποίηση) της παραπάνω ανάρτησης.
3. Like στη σελίδα του maresei στο facebook.
4. Like στη σελίδα των εκδόσεων Διόπτρα (προαιρετικά).

Σε περίπτωση που δεν έχετε λογαριασμό στο facebook, μπορείτε να στείλετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με τα στοιχεία σας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα "Διαγωνισμός για το βιβλίο Οι καρτ ποστάλ". Διπλές συμμετοχές, και μέσω facebook και μέσω mail, δε θα ληφθούν υπόψη.

Όλες οι συμμετοχές θα συγκεντρωθούν και μετά από ηλεκτρονική κλήρωση θα αναδειχθεί ο νικητής, το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στον διαδικτυακό τόπο maresei.gr. Ο νικητής θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω facebook ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για να διευθετήσουμε την παραλαβή του δώρου.

Αν είναι κάτοικος Αθηνών, θα παραλάβει το δώρο του από το κατάστημα των Εκδόσεων Διόπτρα που βρίσκεται στη Στοά του Βιβλίου, Πεσμαζόγλου 5.

Διαφορετικά, το βιβλίο θα σταλεί στον παραλήπτη με κούριερ με έξοδα των εκδόσεων Διόπτρα.

Σε περίπτωση που ο νικητής δεν ανταποκριθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 5 ημερών από την ημέρα ανακοίνωσης του αποτελέσματος, η κλήρωση θα επαναληφθεί για την ανάδειξη επιλαχόντα νικητή.

Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μία μόνο φορά στον διαγωνισμό.

Ρητώς αναφέρεται ότι το δώρο του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσεται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας.

Χορηγοί Επικοινωνίας Διαγωνισμού: saveandwin.gr και likekaikerdise.com

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Διόπτρα για την προσφορά ενός αντιτύπου του βιβλίου "Οι καρτ ποστάλ" μέσω της σελίδας μας και αναμένω τις συμμετοχές σας.

Ενημέρωση: 20/5/2017

Ο διαγωνισμός μας ολοκληρώθηκε. Συγκεντρώθηκαν οι συμμετέχοντες και με ηλεκτρονική κλήρωση αναδείχθηκε η νικήτρια Gianna Katal. Το όνομα της τυχερής αναφέρεται όπως ακριβώς είναι ο λογαριασμός της στο facebook.

Συγχαρητήρια τυχερή μας φίλη! Περιμένουμε τα στοιχεία σου για να μπορέσεις να παραλάβεις άμεσα το δώρο σου.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συμμμετέχοντες! 

Να περνάτε όμορφα και να ταξιδεύετε!

Βασιλική

 
 
Μ' αρέσει | 2012