Το maresei.gr χρησιμοποιεί cookies για να κάνει πιο εύκολη την πλοήγησή σας. 

Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Car Sweet Car

Car Sweet Car

Πότε πέρασε πάλι τόσος καιρός; Το καλοκαίρι τελείωσε (παει, το αποχαιρετήσαμε πια για τα καλά και περιμένουμε το επόμενο), το φθινόπωρο μπήκε, κοντεύει να τελειώσει και ο πρώτος μήνας του... Και γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή συνειδητοποιώ πως δεν είναι μόνο το καλοκαίρι που πέρασε, είναι και αυτή η μονίμως ξεχασμένη ημερομηνία που πρέπει να κάνω service στο αυτοκινητάκι μου. Τώρα πρέπει πάλι να πάρω τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία, να "κλαφτώ", να τους πω πόσο μακριά βρισκόμουν την περίοδο που έπρεπε να πάω για το ετήσιο service και να μου κάνουν για μια ακόμα χρονιά την παραχώρηση να κάνω εκπρόθεσμα το service και να μην χάσω την εγγύηση. Και όσο δεν μ' αρέσει να κλαίγομαι... Μα πώς γίνεται; Όσο συνεπής είμαι γενικά στη ζωή μου, τόσο ξεχασιάρα και αμελής είμαι στη σχέση μου με το αγαπημένο μου αυτοκίνητο. 

Αυτά έλεγα με απόγνωση σε έναν φίλο μου πριν λίγες μέρες και γελούσε. Πάντα συνεπής εκείνος, λάτρης των αυτοκινήτων, μου πρότεινε να δοκιμάσω το carstas.gr. "Μια ιστοσελίδα για όσους αγαπούν τα αυτοκίνητα και θέλουν να είναι συνεπείς απέναντί τους. Στο carstats μπαίνεις, κάνεις εγγραφή, περνάς τα στοιχεία του αυτοκινήτου σου και το ιστορικό της συντήρησής του κι έτσι δημιουργείς ηλεκτρονικό βιβλίο service. Και όχι μόνο αυτό. Μπορείς να εκτυπώσεις τις επισκευές που έχεις κάνει κατά καιρούς, βλέποντας και πόσα χρήματα έχουν στοιχίσει, και το καλύτερο, μπορείς να καταχωρίσεις πότε πρέπει να κάνεις το επόμενο service, πότε λήγει η ασφάλεια ή η κάρτα καυαερίων, πότε περνάς KTEO και αυτοί αναλαμβάνουν να σου στείλουν υπενθυμίσεις με e-mail. Πέρα από αυτά, τα στοιχεία που συλλέγουν, τα επεξεργάζονται και βγάζουν στατιστικά για διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων. Έτσι αφενός ξέρεις τι περιμένει το αυτοκινητάκι σου και αν πρέπει να αποταμιεύεις τα λεφτάκια σου για κάποια πιθανή βλάβη και αφετέρου ξέρεις αν υπάρχουν και άλλοι opel-άκηδες, nissan-άκηδες, ford-άκηδες κ.λπ. που συμπάσχουν μαζί σου". 

Μετά την κουβέντα μας, είχα για μέρες στο μυαλό μου την ιστοσελίδα και κουβαλούσα κάθε μέρα μαζί μου το βιβλίο service του αυτοκινήτου, με σκοπό να περάσω τα αναγραφόμενα στοιχεία στο carstats. Μέχρι χθες βράδυ που επιτέλους έγινα μέλος της ιστοσελίδας και πλέον διατηρώ ηλεκτρονικο βιβλίο service. Και το καλύτερο είναι που πλέον περιμένω το carstats να μου υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις μου απέναντι στο αυτοκίνητό μου. Για να δούμε... θα με βοηθήσει να γίνω πιο συνεπής; 

Μ' αρέσει | 2012